# #

8 Ιαν 2013

25.000 άστεγοι στο χιόνι, 25.000 τα άδεια κτίρια της Αθήνας


  

Πυκνό χιόνι από το πρωί ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ο Καμίνης περίμενε να πέσει η θερμοκρασία υπό το μηδέν για να ανοίξει 3 χώρους «φιλοξενίας» για τους άστεγους που παγώνουν από το τσουχτερό κρύο. Στους +4, προφανώς, οι άστεγοι παύουν να κρυώνουν...
 
Από το πρωί πυκνή είναι η χιονόπτωση στα βόρεια προάστια της Αθήνας, με τον υδράργυρο κοντά στο μηδέν. Κλειστός είναι ο περιφερειακός Πεντέλης από το 414 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον Αγιο Πέτρο, όπως και η λεωφόρος Διονύσου από Ανατολή προς Διόνυσο. Κλειστές είναι επίσης η Λ. Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών - Θηβών, από το 4ο χλμ, για τα βαρέα οχήματα. Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Κατσιμιδίου-Αγ. Μερκουρίου.
 
Κλειστά σχολεία - Μέτρα για τους αστέγους
 
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Πεντέλη - Διόνυσο, Βίλια και Χασιά, ενώ με απόφαση των δημάρχων το κουδούνι σε Αμύνταιο και Φλώρινα θα χτυπήσει με μικρή καθυστέρηση στις 9 π.μ. και στα Γρεβενά στις 9:30 π.μ..
 
Εκτακτα μέτρα προστασίας για τους άστεγους έχει λάβει ο δήμος Αθηναίων, με 24ωρη λειτουργία κέντρων φιλοξενίας στο Πολιτιστικό Κέντρο του 4ου Διαμερίσματος στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Αλεξανδρείας, τη Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου στη συμβολή των οδών Μαμούρη και Δύμης και τη Λέσχη Φιλίας Κυψέλης επί των οδών Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα. Σε 24ωρη βάση λειτουργεί και η τηλεφωνική γραμμή 1960.
Εκτακτα μέτρα έχουν λάβει και οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Πειραιά. Όλα τα ΚΑΠΗ του δήμου θα είναι ανοιχτά από τις 08:00 μέχρι τις 20:00.
 
Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, έντονες κατά τόπους χιονοπτώσεις αναμένονται σε ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Εύβοια και Σποράδες, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα με ισχυρό παγετό σήμερα και αύριο, ο οποίος στη βόρεια Ελλάδα κατά τόπους θα είναι ολικός.
Χιονόνερο ή χιόνι προβλέπεται και για αύριο Τετάρτη στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων.
 
Μακεδονία: Χωρίς προβλήματα η κίνηση των οχημάτων
 
Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών και Πέλλας, καθώς και στους νομούς Φλώρινας και Γρεβενών. Χωρίς προβλήματα κινούνται τα οχήματα στο οδικό δίκτυο της Ανατολικής Μακεδονίας. Κλειστό παραμένει το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας, ενώ ανοικτός είναι ο δρόμος από τη Νάουσα, προς το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια.
 
thepressproject.gr
http://www.alfavita.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.