# #

11 Ιαν 2013

Η MEGAλη (μας) κυβέρνηση !!!


Ποιος είναι τελικά ο κυβερνήτης της Ελλάδας; 

Η κυβέρνηση;

Ο κ. Σαμαράς;

Όχι βέβαια, και το επιχείρημα μου νομίζω ότι δεν επιδέχεται διάψευσης: οι συνεχείς αλλαγές πλεύσης, οι πλήρεις ανατροπές όχι μόνον της τακτικής του, αλλά και της στρατηγικής του κ. Σαμαρά και του αγελαίου κόμματός του καταδεικνύουν την ύπαρξη ενός ανώτερου όντος (με το οποίο ο ίδιος δηλώνει ότι συνομιλεί) ή μιας…εποπτεύουσας αρχής η οποία επαναφέρει στη (νέα) τάξη τον κατά τα άλλα πρωθυπουργό της Ελλάδας μόλις οι κινήσεις του αποκλίνουν από τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, των εφοπλιστών και των διάφορων γνωστών – αγνώστων λαθρέμπορων…καυσίμων.

Του Κλέαρχου Τσαουσίδη

Ο κ. Βενιζέλος; Κομματάκι δύσκολο, μιας και το κύριο μέλημα του, η απαλλαγή του από το βάρος της λίστας Λαγκάρντ, είναι θέμα της ψήφου των ομογάλακτων βουλευτών του στα κόμματα της Ν.Δ. και της ΔΗΜ.ΑΡ., ώστε να παύσει να υπονομεύει η συμμορία του ΣΥΡΙΖΑ (Πάγκαλος είπε) την εθνική προσπάθεια. Όπου, ως εθνική προσπάθεια εννοούν τη διαιώνιση της φοροδιαφυγής, αυτής που ανέδειξε τόσους εθνικούς ευεργέτες, φιλάνθρωπους, πρέσβειρες καλής θέλησης επ’ αμοιβή κ.ο.κ.

Ο κ. Κουβέλης; Αυτός οργανώνει σεμινάρια για τη διαφάνεια, διαγράφει τους μη αριστερούς βουλευτές του (με προσδιορισμό της αριστεροσύνης το ακαταδίωκτο του Βαγγέλη Βενιζέλου) και φυτεύει -δίκην κομματάρχη του ’50- στη δημόσια διοίκηση και στις κατά τα άλλα αμαρτωλές ΔΕΚΟ (π.χ. ΔΕΗ) τα καλά παιδιά της οικογένειας.

Θαρρώ λοιπόν ότι οι τρεις της συγκυβέρνησης ουδεμιά σχέση έχουν με το άθλημα. Απλώς εισπράττουν τα σχετικά πεκούνια.

Ο Πρόεδρος;

Μπας κι είναι φύλακας άγγελος της ζωής μας ο ηρωικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που άλλοτε αποποιείται της αποζημίωσης του, άλλοτε των λοιπών χορηγιών και μας έχει καταμπερδέψει; Έτσι κι αλλιώς το Σύνταγμα που τον περιορίζει το έχουν κάνει τσατάλια οι συνταγματολόγοι καθηγητές – υπουργοί. Φοβούμαι, όμως, ότι άμα τη επιστροφή του από τη φίλη Γερμανία έχει να ασχοληθεί με παλαιά του φίλη που χάνει μια μεζονέτα. Ο Πρόεδρος δεν κάνει μισές δουλειές, άρα, μιας και είχε δανείσει ολίγα χρήματα στον άλλοτε ηγέτη του για να βάλει ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι του, ε, ας κάνει την κίνηση να πληρώσει και το χαράτσι για το κωλόσπιτο που μετεξελίχτηκε σε μεζονέτες. Απασχολημένος λοιπόν κι αυτός.

Διάφοροι φίλοι, αλλά και εχθροί, δημοσιολογούντες, αρθρογραφούντες, ορθογραφούντες ή συνομωσιολογούντες, εκφράζουν άλλες απόψεις:

* Κυβερνούν οι νταβατζήδες, έλεγε ο παρ’ ολίγον ανταγωνιστής του Δομάζου (αν δεν επέλεγε την πολιτική) Κώστας Καραμανλής.

* Μας κουμαντάρουν οι εφοπλιστές, οι εθνικοί εργολάβοι και οι πετρελαιάδες, ισχυρίζονται οι προς αριστερά κλίνοντες.

* Όχι, η Μέρκελ και η παρέα της έχουν το πάνω χέρι, προσθέτουν άλλοι και δείχνουν ως πανεπόπτη τον κ. Ράιχενμπαχ (με τέτοιο όνομα).

* Οι εβραίοι, οι ανθέλληνες, οι μετανάστες, οι δημόσιοι υπάλληλοι μπαινοβγαίνουν στο κάδρο ανάλογα με την ιδεοληψία ενός εκάστου.

Ουδείς, όμως, κατονομάζει ευθέως το πρόσωπο που κυβερνά, τον φορέα που μας νανουρίζει τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Το είπε, επιτέλους

Έτσι, αναγκάστηκε ο ερίτιμος Κύριος Πρετεντέρης να μας αποκαλύψει την ιδιότητα του σταθμού μέσω του οποίου κηρύσσει την αναμφισβήτητη αλήθεια.

Εν τη ρύμη του λόγου του, το βράδυ της Τρίτης, 8 Ιανουαρίου 2013, έκανε το εξής (πάνω κάτω) βαρυσήμαντο σχόλιο: Πρώτη φορά, ακόμη και διεθνώς, με εξαίρεση ίσως κάποια εποχή προπολεμικά, πολιτικό κόμμα (ο ΣΥΡΙΖΑ) αντιπολιτεύεται τράπεζες, κανάλια (…).

Επειδή θεωρώ αγλάισμα της ελληνικής δημοσιογραφίας τον Κύριο Πρετεντέρη, εικάζω ότι ήθελε να το πει αυτό, το είχε προετοιμάσει και δεν του ξέφυγε, το εννοούσε. Το ειρωνικό ανθυπομειδίαμά του και η τρυφερή συγκατάνευση της υπερώριμης (δημοσιογραφικά) συμπαρουσιάστριάς του δεν επιτρέπει αμφιβολίες.

Τα φτωχά ελληνικά μου μια και μόνη προσέγγιση στο ρήμα, αντιπολιτεύομαι, μου δίνουν: την εναντίωση ενός πολιτικού φορέα (που πολιτεύεται) σ’ αυτόν που κυβερνά.

Εντάξει, αν το χρησιμοποιεί το ρήμα και η ανταγωνίστρια του διαχειριστή της πολυκατοικίας μας, θεωρήστε το ως την εξαίρεση του κατά τα άλλα σιδηρού κανόνα.

Άρα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος Τσίπρας αντιπολιτεύονται το Mega και τις τράπεζες (που ενίοτε επαξίως το τροφοδοτούν).

Άρα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιπολίτευση (ή δεν είναι;), το Mega και οι πολυβασανισμένες από την κρίση τράπεζες προφανώς και είναι η κυβέρνηση.

Ποιος είναι πρωθυπουργός, ποιος θα παίζει τον Στουρνάρα και ποιος τον Βρούτση, φοβούμαι ότι θα το μάθουμε αργότερα. Μπορεί να έχουμε και Διοικούσα Επιτροπή. Ως προς τους υπουργούς όμως, ο κ. Βγενόπουλος ελπίζω να είναι Δικαιοσύνης και ο κ. Π. Δούκας Εργασίας (ώστε να προωθήσει το μεγαλόπνοο και φιλεργατικό σχέδιό του για τη δωρεάν εργασία των ανέργων σε δήμους, περιφέρειες, αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις). Είναι και μια κυρία που επιδιώκει τη διασημότητα των 15 δευτερολέπτων εισάγοντας την κουλτούρα της, αυτήν της Μπίμπι Μπο, μιλώντας για μαζορέτες στη Βουλή και που θα μπορούσε να μοιραστεί με τον Άδωνη Γεωργιάδη μια υπηρεσία διαχείρισης βοθρολυμάτων.

Ελπίζω, πάντως, ο Κύριος Πρετεντέρης και οι συνεργοί του (χρησιμοποιώ εκκλησιαστική ορολογία) να μην υποκύψουν στις εκκλήσεις και υποδυθούν οι ίδιοι -σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό- τους κ. κ. Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου. Βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Και για να χαλαρώσουμε. Αν τραβήξουμε λιγάκι τη λογική του Κυρίου Πρετεντέρη, τότε θα «αντιπολιτεύονται»:

- το ΣΔΟΕ τον γιατρό που δεν δίνει αποδείξεις,

- οι δημοσιογραφικές ενώσεις τους συναδέρφους που είναι (α πα πα) σε pay roll,

- η αστυνομία τους εμπόρους λευκής σαρκός (αυτοί δεν ανέβαζαν το ΑΕΠ, κατά τον απίστευτο Αλογοσκούφη;),

- οι διαιτητές τον άτακτο Ιρλανδό του ΠΑΟΚ, τον Λόρενς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.