9 Ιαν 2013

H ανάπτυξη που λέγαμε... Χωρίς παιδίατρο 13 νομοί...


 Σωτήρες ή μνημονιακά καθάρματα; 

Κι οι δικαστές δεν παρεμβαίνουν για τη δημόσια Υγεία, το δημόσιο συμφέρον... που "προστατεύει" το Σύνταγμα ή είναι Μνημονιακοί υπάλληλοι Υπηρεσίας & προστασίας της συγκυβέρνησης των Μερκελιστών;

Αποχωρούν συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! 

Λίγο πριν την έναρξη της αποπληρωμής οφειλών από την κυβέρνηση όπως δεσμεύεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, γιατροί αποχωρούν από το σύστημα και διακόπτουν τη σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ επειδή δεν αντέχουν άλλο την έλλειψη ρευστού.

Ήδη 1500 έχουν αποχαιρετήσει τον οργανισμό ενώ ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι σε 13 νομούς της χώρας δεν υπάρχει συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ παιδίατρος.
Οριστικά αντίο είπαν...
πρόσφατα 1500 συμβεβλημένοι γιατροί στον ΕΟΠΥΥ καθώς δεν άντεχαν να μην εισπράττουν όταν εργάζονται κανονικά και εξετάζουν ασθενείς.
Μία ιατρική επίσκεψη κοστολογείται σήμερα από τον ΕΟΠΥΥ με 10 ευρώ αλλά και αυτά δεν καταβάλλονται στην ώρα τους αλλά με καθυστέρηση ετών και στην καλύτερη περίπτωση μηνών.
Χαρακτηριστικό της εικόνας που παρουσιάζει ο φορέας ειδικά στην περιφέρεια είναι το γεγονός ότι 13 νομοί δε διαθέτουν κανέναν συμβεβλημένο παιδίατρο με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να αναγκάζονται να πληρώνουν κανονικά την επίσκεψη για να εξετασθούν τα παιδιά τους.
Και με τους εργαστηριακούς γιατρούς τα πράγματα δεν είναι καλύτερα αν σκεφτεί κανείς ότι χρειάζονται και χρήματα για τα αναλώσιμα.
Να σημειωθεί ότι οι γιατροί είναι απλήρωτοι επί μήνες για τις ιατρικές πράξεις που έχουν προσφέρει στους ασφαλισμένους το 2012 αξίας 50 εκατ. ευρώ, με τα χρέη των προηγούμενων ετών να ανέρχονται στα 570 εκατ. ευρώ προς τους ιατρούς και στα 536 εκατ. ευρώ προς τα διαγνωστικά κέντρα και τις ιδιωτικές κλινικές.
iatropedia.com, μέσω Το Χωνί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.