# #

12 Αυγ 2012

O μεγάλος δάσκαλος .. Γ. Κοσκωτάς – η αλεπού 100… τα αλεπουδάκια 101 –


 Και αλεπουδάκια αυτή τη στιγμή έχουμε πολλά… 

Υπουργοί, διοικητές Τραπεζών και οργανισμών, υφυπουργοί και διοικητικά συμβούλια, έχουν βαλθεί να ξεπεράσουν τον δάσκαλο.

 Με  επιταγή της Τράπεζας Κρήτης που έληγε μετά την μεταβίβαση των μετοχών πλήρωσε ο Κοσκωτάς την εξαγορά της Τράπεζας Κρήτης. 


Την επιταγή εξόφλησε ο ίδιος λίγο αργότερα σαν ιδιοκτήτης της τράπεζας με λεφτά των καταθετών!.
 Κάπως έτσι πουλήθηκε και η Αγροτική στην Πειραιώς.. κάπως έτσι ετοιμάζουν να πουλήσουν την.. Εμπορική… κάπως έτσι έχουν ξεπουλήσει το σύνολο της Δημόσιας περιουσίας.
Από iskra.gr
ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΜΕ "ΠΡΟΙΚΑ" ΤΗΣ ΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΕΑ DEAL ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ!
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!

Μέσα στην κρίση, παρά τη λεηλασία του ελληνικού λαού ή ακριβώς εξαιτίας αυτής τηςλεηλασίας οι τραπεζίτες κάνουν "party" σε βάρος της χώρας και της οικονομίας
Μετά το χάρισμα με ειδική "προίκα" 6,7 δις της  Αγροτικής Τράπεζας στην Τρ.Πειραιώς , η οποία, μάλιστα, συντελείται εν μέσω χάους και πλήρους διάλυσης, φαίνεται ότι ακολουθεί προς ξεπούλημα το "διαμάντι" του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Την ίδια ώρα που επιχειρείται να ξεπουληθεί το εναπομείναν δημόσιο τμήμα του χτηματοπιστωτικού συστήματος και λέμε επιχειρείται, γιατί δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά και πολύ περισσότερο να λειτουργησουν τετελεσμένα, την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα τραπεζικά "deal" στον ιδιωτικό τραπεζικό χώρο που γίνοται, όμως με λεφτά των φορολογουμένων! 

Συγκεκριμένα έκλεισε αυτές τις μέρες ο φάκελος των προσφορών για την εξαγορά τηςΕμπορικής Τράπεζας, με την κατάθεση τριών προτάσεων από την Alpha, την Eurobank και την Εθνική.

Η τραγωδία είναι ότι και αυτή η εξαγορά θα γίνει τελικώς με χρήματα των φορολογουμένων, αφού το τίμημα, που θα είναι στην πράξη η συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής, από την τράπεζα που θα προκριθεί, θα καταβληθεί από τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης, που έχει ήδη σε σημαντικό βαθμό εισπράξει η "αγοράστρια" τράπεζα, ενώ τα ποσά της ανακεφαλαιοποίησης που προέρχονται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αντιπροσωπεύουν δανεικά του δημοσίου, δηλ. χρήματα του ελληνικού λαού! 

Με δύο λόγια, με χρήματα ελληνικού λαού, που όφειλαν να κατευθυνθούν στην τόνωση της ρευστότητας στην οικονομία, οι τραπεζίτες σπεύδουν να ενισχύσουν με εξαγορές καισυγχωνεύσεις τις θέσεις τους στη χρηματοπιστωτική αγορά, ενώ και αυτά τα χρήματα που θα καταβάλλουν, υποτίθεται ως τίμημα εξαγοράς, θα χρησιμεύσουν για να γλυτώσουν την ίδια κατά 10% συμμετοχή τους στην ανακεφαλαιοποίηση, η οποία είναι με βάση τον (απαράδεκτο) νόμο απαραίτητη προκειμένου να διατηρήσουν υπό τον ιδωτικό έλεγχό τους την τράπεζα!

Αυτή η κατάσταση έχει όνομα: Ληστεία και λεηλασία του ελληνικού λαού, άφθονο και ζεστό χρήμα στο τραπεζικό κεφάλαιο!

Και δυστυχώς αυτό το καθεστώς της δικτατορίας του χρηματιστικού κεφαλαίου, υπό κοινοβουλευτικό μανδύα, κυριαρχεί σε όλη την ευρωζώνη και την ΕΕ.

Αυτήν την ώρα μόνη λύση και διέξοδος είναι η άμεση εθνικοποίηση των τραπεζών. Τα λεφτά της ανακεφαλαιοποίησης αντί να πάνε σε κοινές μετοχές χωρίς ψήφο, να γίνουν μετοχές μετά ψήφου και έστι το δημόσιο να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο των τραπεζών για να αξιοποιήσει ως εργαλείο μιας νέας αναπτυξιακής και παραγωγικής πολιτικής προοδευτικής ανασυγκρότησης του τόπου!”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.