# #

16 Αυγ 2012

Το τέλος της απάτης . .

Δεν χρειάστηκε ούτε ένας μήνας, από της εκλογές στις 17 Ιουνίου, για ν΄ αποκαλυφθεί η απάτη που διέπραξαν τα τρία συγκυβερνώντα μνημονιακά κόμματα σε βάρος του λαού, οδηγώντας την κοινωνία σε μεγαλύτερη εξαθλίωση και υπονομεύοντας τα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα της χώρας.

Όλοι θυμούνται ότι κοινό μοτίβο και των τριών τους ήταν προεκλογικά η επαναδιαπραγμάτευση των επαχθέστατων όρων των Μνημονίων, που έχουν οδηγήσει τα λαϊκά στρώματα σε απόγνωση, αφήνοντας βεβαίως στο απυρόβλητο τους διάφορους ολιγάρχες. μεγαλοεργολάβους, μεγαλοκαναλάρχες, μεγαλοτραπεζίτες, μεγαλοεφοπλιστές και φυσικά όλους αυτούς που φοροδιαφεύγουν «νόμιμα» ή παράνομα από τηΜεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Όλοι θυμούνται βεβαίως τις δήθεν «κόκκινες γραμμές» που χάραξαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και που υποτίθεται ότι δεν θα επέτρεπαν άλλες οριζόντιες μειώσεις μισθών, συντάξεων κ.λπ.
 
Ωστόσο ...πριν αλέκτορα φωνήσαι απεκαλύφθη το στυγνό, το κυνικό πρόσωπό τους. Η τόσο πολυδιαφημισμένη επαναδιαπραγμάτευση ή απαγκίστρωση, για την οποία ψηφίστηκαν υφαρπάζοντας την ψήφο του λαού, εγκαταλείφθηκε εν μια νυκτί και άρχισαν να ψελλίζουν ότι δήθεν εννοούσαν πως αυτή θα γίνει σε βάθος τετραετίας και αφού βεβαίως εφαρμοστούν τα μέτρα του β' Μνημονίου, σε βάρος του λαού, ύψους 11,5 δισ. ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι θα διαπραγματεύονταν οδηγώντας έτσι την κοινωνία και τη χώρα στην καταστροφή.
 
Κι αυτό για ν' αποκτήσει δήθεν η χώρα αξιοπιστία απέναντι τους… τοκογλύφους δανειστές της. Τη δική τους αξιοπιστία όμως, όπως φαίνεται, απέναντι στον ελληνικό λαό την έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
Κι ενώ οι τρεις κυβερνώντες και οι υπουργοί τους στέκονται περιδεείς απέναντι στους υπαλλήλους της τρόικας, την πυγμή τους την έδειξαν απέναντι στους απεργούς της Χαλυβουργίας, που απεργούσαν 9 μήνες για να πετύχουν την επαναπρόσληψη των 120 συναδέλφων τους και μη δεχόμενοι τις συνθήκες της εργασιακής γαλέρας που ήθελε να τους επιβάλει η εργοδοσία Μάνεση, πλήρως εναρμονισμένη με το μνημονιακό πνεύμα των καιρών.
 
Είδαμε λοιπόν τον πρωθυπουργό στα κανάλια να επαίρεται για το γεγονός ότι έστειλε τα ΜΑΤ εναντίον των απεργών δηλώνοντας ότι έπρεπε να προστατέψει το «ιερό δικαίωμα της εργασίας», των απεργοσπαστών φυσικά και των ρουφιάνων της εργοδοσίας. Για το δικαίωμα όμως των απολυμένων και των 1,5 εκατ. ανέργων δεν είπε τίποτα. Αυτό προφανώς δεν είναι ιερό.
Τον ίδιο αυταρχισμό επέδειξε η κυβέρνηση και την Κυριακή 5.8.2012 στο βουνό Κάκαβο στη Χαλκιδική εναντίον κατοίκων και φορέων της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονταν ειρηνικά -ασκώντας συνταγματικό τους δικαίωμα- εναντίον της κοινοπραξίας για την εξόρυξη χρυσού, συμφερόντων Μπόμπολα, εμίρη του Κατάρ κ.ά. για την οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή που θα προκαλέσει. Στην περίπτωση αυτή, πέρα από τα χημικά, χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, που προκάλεσαν πυρκαγιά στο δάσος, χρησιμοποίησαν εναντίον των πολιτών και πλαστικές σφαίρες από τις οποίες τραυματίστηκαν διαδηλωτές, σύμφωνα με καταγγελία φορέων της περιοχής και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.
 
Έτσι λοιπόν η εσωτερική τρόικα, συνεχίζοντας τον κατήφορο, άρχισε άρον-άρον το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αυτής που θα αποτελούσε εργαλείο στα χέρια μιας αριστερής - πατριωτικής κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αρχίζοντας και σημειολογικά το ξεπούλημα από τη νευραλγικής σημασίας ΑΤΕ την οποία χάρισαν, χρεώνοντας φυσικά τον λαό, στο ιδιωτικό τραπεζικό κεφάλαιο που εδώ και δεκαετίες λυμαίνεται τη χώρα.
 
Και όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, σ' όσους δεν θέλουν να εθελοτυφλούν, αρχίζουν να βάζουν πάλι χέρι στα προνοιακά επιδόματα και στις συντάξεις από το πρώτο κιόλας ευρώ με τον ανεκδιήγητο υπουργό Εργασίας (!) Γ. Βρούτση να δηλώνει ότι: «δεν νοείται ο νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας να μισθοδοτείται με 583,00 ευρώ και ο συνταξιούχος να λαμβάνει 1.400,00 ευρώ ως κατώτατη σύνταξη», ξεχνώντας ότι η σύνταξη αυτή είναι αποτέλεσμα μόχθου 35 χρόνων και ότι υπάρχουν βεβαίως και συντάξεις των 350,00 ευρώ των 400,00 ευρώ και των 600,00 ευρώ.
 
Φυσικά θα επαναφέρουν και την εφεδρεία στο Δημόσιο παρά τους θεατρινισμούς του πάλαι ποτέ συντρόφου μου Φ. Κουβέλη και δεν θα παραλείψουν βεβαίως να ολοκληρώσουν την κατεδάφιση της υγείας, της παιδείας και του όποιου «κράτους πρόνοιας» έχει απομείνει.
 
Αν τελικά αυτή είναι πολιτική ελληνικής κυβέρνησης -μια πολιτική που καταστρέφει την ελληνική κοινωνία, που ξεπουλά τη δημόσια περιουσία με το πρόσχημα της αξιοποίησης, στερώντας τη δυνατότητα ανάπτυξης στις μελλοντικές γενιές, που έχει οδηγήσει στην ανεργία και την περιθωριοποίηση 1,5 εκατ. πολίτες (ανεργία νέων 51,5%), που εξωθεί στη μετανάστευση το καλύτερο και με τα περισσότερα προσόντα κομμάτι της νεολαίας, που έχει καταστήσει άστεγους 25.000 συμπατριώτες μας, που οδηγεί στα συσσίτια δεκάδες χιλιάδες και έχει οδηγήσει μέχρι τώρα στην αυτοκτονία 2.500 πολίτες- τι χειρότερο έκαναν άραγε, τηρουμένων των αναλογιών, οι Γερμανοί στην Κατοχή;
 
Τώρα πια, με δεδομένο το ζοφερό παρόν και το ζοφερότερο μέλλον στο οποίο μας οδηγούν, τον λόγο τον έχουν οι πολίτες, που θα πρέπει να σηκωθούν όρθιοι και να παλέψουν κυριολεκτικά για τη σωτηρία τη δική τους, των παιδιών τους και της χώρας, γιατί κανείς δεν μπορεί να ισχυρίζεται στο εξής ότι δεν γνωρίζει πού οδηγούν τη χώρα και τον λαό μας οι τρεις θλιβεροί υπάλληλοι της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.