# #

14 Αυγ 2012

Αιμοδιψείς ψαρομετανάστες στον Έβρο





O tempora! O mores! O pisces!
Αλλάζουν οι καιροί, αγαπητοί μου φίλοι, αλλάζουν και τα ήθη. Και το χειρότερο απ’ όλα: Αλλάζουν και τα ψάρια.
Δε μας έφτανε η Κάθοδος των Δωριέων που απειλούσε τη χώρα μας και την ύπαρξη μας, ένας καινούριος κίνδυνος –εξίσου επικίνδυνος- προέκυψε.

Το φως της δημοσιότητας είδαν φωτογραφίες από τερατόμορφα αλλοδαπά ψάρια στα εγχώρια ύδατα. Το πιο αιμοβόρο ψάρι, το πιράνχας με την κόκκινη κοιλιά (εκείνο με την άσπρη είναι χορτοφάγο), αλιεύθηκε ...δις στα ποτάμια σύνορα μας με την Τουρκία.
Ο ψαράς που το βρήκε στα δίχτυα του δήλωσε ότι δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή του. Οι επιστήμονες, ιχθυολόγοι και θαλάσσιοι βιολόγοι, σηκώνουν τα χέρια ψηλά.
«Αποκλείεται», αποφάνθηκε το ειδικό επιτελείο επιστημόνων που συγκροτήθηκε πάραυτα, «αυτά τα ψάρια να εισήλθαν στη χώρα μας δια της νόμιμης οδού.»

Ο υπουργός δημοσίας τάξης διόλου δεν ολιγώρησε. Πρωτοφανής αστυνομική επιχείρηση στήθηκε για τη σύλληψη των ψαρομεταναστών. Αρχικά η επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία «Ψαριανός Ποσειδώνας», αλλά ο ομώνυμος βουλευτής αντέδρασε, αφού κάτι τέτοιο θα πρόσβαλε τις γαστριμαργικές του πεποιθήσεις (οι οποίες, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε δημοσίως, είναι και οι μόνες πεποιθήσεις που έχει).
Έτσι ο κύριος Δενδιάς, αφού συμβουλεύτηκε και τον κύριο Μπαμπινιώτη, αποκάλεσε την επιχείρηση «Ίχθυος Ποσειδών».
 
Σύσσωμη η δύναμη των συνοριοφυλάκων μεταφέρθηκε στον Έβρο και επιδόθηκε με περισσό ζήλο στο ψάρεμα. Λίγες ώρες μετά αλίευσαν παράξενα ψάρια που ενδημούν συνήθως στον Αμαζόνιο.

Ο πρωθυπουργός ανακήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Από τη Βουλή δήλωσε:
«Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του. Και αυτά είναι οι λυγερόκορμες ζαργάνες, ο υπερήφανος γαύρος, η βοϊδομάτα τσιπούρα και η ηλιογέννητη σαρδέλα, τα οποία κολυμπάνε στις θάλασσες μας και μιλάνε τη γλώσσα του Ομήρου, από τότε που ο Θεός ευλόγησε αυτά τα νερά... Δεν επιτρέπεται κάθε ξένο ψάρι να έρχεται και να απειλεί τα οικεία μας ψάρια, ανατρέποντας παράδοση τόσων χιλιετιών... Νυν υπέρ πάντων ο αγών... Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να επανέλθει η νομιμότητα στις θάλασσες μας και να μπορούν οι σαρδέλες να κολυμπούν άφοβα.»

Αμέσως μετά θέλησε να μιλήσει ο κύριος Κουβέλης, αλλά κανείς δεν του έδωσε σημασία, αφού είναι κοινό μυστικό ότι πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και δε γνωρίζει τι ποιεί η αριστερά του.

Αντιθέτως, ο κύριος Βενιζέλος, έβγαλε έναν ακόμα από τους πύρινους λόγους του που τον καταξίωσαν ανάμεσα στους Ευρωπαίους πολιτικούς.
Ο κύριος Βενιζέλος, φλεγόμενος και μη καιόμενος, κατέθεσε στο κοινοβούλιο αδιάσειστα στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι οι ψαρομετανάστες ευθύνονται και για τις πυρκαγιές που καταστρέφουν τα υπέροχα δάση μας αφήνοντας γυμνές εκτάσεις για να στηθούν τα φωτοβολταϊκά του «Ήλιου».

Καθόλου αναληθείς δεν είναι αυτές οι δηλώσεις, αφού πράγματι, σύμφωνα με τη δημοσίευση έγκριτης και έγκυρης εφημερίδας, συνελήφθη πορτοκαλί ψάρι-παλιάτσος κοντά στην εστία της Ουρανούπολης, το οποίο μετέφερε μπιτόνια με βενζίνη, κρατούσε ζίπο αναπτήρα, διάβαζε το μπλοκ του Γελωτοποιού και έψαλλε: «Χάρε Κρίσνα Χάρε Χάρε».

Ο κύριος Τσίπρας, από την Κρήτη όπου κάνει ολιγοήμερες διακοπές τον τελευταίο μήνα, δήλωσε ότι τρώει μόνο ελληνικά ψάρια, όπως τσιπούρες, φαγκριά και λιθρίνια, και μόνο ελευθέρας βοσκής, αφού είναι αντίθετος στις ιχθυοκαλλιέργειες. Αλλά, συνέχισε, δε θα είχε πρόβλημα να δοκιμάσει και ένα εξωτικό ψάρι, αφού δεν είναι εθνικιστής.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν τη μήνιν του σωματείου ψαράδων, οι οποίοι προσπάθησαν να διαδηλώσουν, αλλά δεν κατάφεραν και πολλά, αφού οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν ψύχραιμα και τους άλλαξαν τον αδόξαστο, γιατί εκείνη τη μέρα είχε έλθει ένα τουριστικό γκρουπ από τη Γερμανία.

Την ίδια στιγμή, μέλη νεοναζιστικής οργάνωσης (και αγνώστων λοιπών στοιχείων) βρέθηκαν στη ιχθυόσκαλα και ζητούσαν αποδεικτικά έγγραφα ελληνικότητας από κάθε ψάρι.
Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που ο αρχηγός της ομάδας όρμησε μετά μανίας σε έναν πάγκο ιχθυοπώλη και ξεκίνησε να κατακρεουργεί τους κέφαλους. Ευτυχώς παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι ομοϊδεάτες του και τον σταμάτησαν. Εκείνος παραδέχτηκε ότι όταν παιδί ο πατέρας του τον έλεγε κεφάλα και τον απειλούσε ότι θα τον ευνουχίσει.
Εισήχθη σε ψυχιατρείο, όπου του δόθηκαν μεγάλες ποσότητες αντιψυχωτικών φαρμάκων. Σύμφωνα με αδιασταύρωτες πληροφορίες, ο αρχηγός είναι πλέον καλά, και μεταφέρθηκε οικειοθελώς στο Πήλιο, όπου προτίθεται να ιδρύσει ένα χίπικο κοινόβιο.

Όμως παρά την έγκαιρη κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων -και τη γλωσσολογική ευστοχία του κυρίου Δενδιά- αρχίζει να διαφαίνεται ότι το πρόβλημα της ψαρομετανάστευσης θα είναι πιο δύσκολο να λυθεί απ’ ό,τι φαίνεται.
Διαδικτυακή εφημερίδα έκανε λόγο για λευκούς καρχαρίες που επιτίθενται αναίτια στους λουόμενους της Σαντορίνης, δυσχεραίνοντας το έργο της υπουργού Τουρισμού. Και αυτό είναι άδικο γιατί η κυρία Κεφαλογιάννη είναι πολύ σέξι και η μόνη γυναίκα της κυβέρνησης. Όμως είναι γνωστή η αντιφεμινιστική νοοτροπία των ψαρομεταναστών.

Δηλητηριώδεις κυβομέδουσες και ηλεκτροφόρα χέλια εντοπίστηκαν στα νότια της Κρήτης να πίνουν ρακί και να τρομοκρατούν τις τουρίστριες πέστροφες.
Και μία φάλαινα-δολοφόνος (αυτό είναι ανεπιβεβαίωτο ακόμα) βρέθηκε στο νησί της Πάρου να κολυμπάει χωρίς να έχει τη σχετική άδεια.

Ας ευχηθούμε μόνο η νομιμότητα να επανέλθει στην κανονικότητα της και η ομαλότητα να γίνει μέρος της καθημερινότητας, προτού η παραβατικότητα διασπείρει το φόβο της εγκληματικότητας, αναγκάζοντας τη δημοκρατικότητα να υποκύψει στην τυχαιότητα.

ΥΓ: Μη χάσετε την αυριανή κυριακάτικη έκδοση του Πρώτου Θέματος που κυκλοφορεί με το dvd της αξέχαστης ταινίας του Σπίλμπεργκ «Τα σαγόνια του Καρχαρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.