# #

9 Νοε 2011

Και ξοφλημένοι και ... μπαχαλάκηδες


...πλέον και η κουτσή Μαρία καταλαβαίνει ποιος διαλύει και ξεπουλάει αυτόν τον τόπο.

thumb

Την επόμενη φορά που θα γίνει διαδήλωση σε αυτό το κωλοχανείο θα μπορούν τα κόμματα του μνημονιακού μπλοκ εξουσίας να ισχυριστούν ότι οι διαδηλωτές είναι αυτοί που θέλουν να διαλύσουν τη χώρα;

Θα το κάνουν γιατί το θράσος τους περισσεύει, αλλά πλέον και η κουτσή Μαρία καταλαβαίνει ποιος διαλύει και ξεπουλάει αυτόν τον τόπο.


Κοντεύει να κλείσει εβδομάδα, αισίως, και το παζάρι για τη «φυτευτή» συγκυβέρνηση έχει καταστήσει το εγχώριο αστικό πολιτικό σύστημα περίγελο του ...
Γαλαξία.
 Ούτε ένα σοβαρό πραξικόπημα δεν μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι, πώς θα προστατέψουν τα συμφέροντα των πιστωτών τους.
 Η μόνη εναλλακτική εξήγηση που υπάρχει είναι ότι εκτυλίσσεται ένα σατανικό σχέδιο αυτογελοιοποίησης με μόνο στόχο να μας εξοντώσουν στο γέλιο κάμπτοντας τις όποιες άμυνές μας.
 Στα μπλογκς και στο τουίτερ η διακωμώδηση αυτού του μεταμοντέρνου εθνικού σόου πάει σύννεφο. Και όταν πια θα είμαστε αποκαμωμένοι θα μας το ... φορέσουν το κυβερνητικό σχήμα.
Τα περί σωτηρίας της χώρας πάντως δεν στέκουν ούτε ως ανέκδοτο πια:
Όταν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (με ευρωπαϊκή πίεση) έφτασαν να χρίσουν (έστω για κάποιες ώρες) πρωθυπουργό έναν παράγοντα του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας την περίοδο Σημίτη που δόθηκαν τα ψευδή στοιχεία στην ΕΕ για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ (ποιος τα έδωσε;).
Όταν αυτοί (το ΠΑΣΟΚ) που ζύμωναν για χρόνια την ιδέα της κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση ενδεχόμενης μελλοντικής μη αυτοδυναμίας και επέρριπταν στη αριστερά επιδιώξεις ακυβερνησίας και μπάχαλου όταν εισέπρατταν την άρνησή της, όχι μόνο οδήγησαν και σε τυπική ακυβερνησία (η σχετική αρμοδιότητα ήταν ήδη εκχωρημένη στους πιστωτές απλώς τώρα αποκαλύπτεται πλήρως) αλλά την πιο κρίσιμη στιγμή παίζουν και μικροπολιτικά παιχνίδια.
Έφτασαν οι ίδιοι να τα έχουν κάνει μπάχαλο στην πιο κρίσιμη ιστορική στιγμή της χώρας μεταπολεμικά που διόλου συμπτωματικά είναι η στιγμή που το πολιτικό σύστημα είναι τόσο ξοφλημένο ώστε να μην υπάρχει πολιτικός παράγοντας πρόσφορος για μια θέση ... αχυρανθρώπου για να μπει μπροστά (και κάτω) από τον Ράιχενμπαχ, τη Μέρκελ και όλους αυτούς!

3 σχόλια:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.