# #

10 Νοε 2011

Τουρκία: Έκαψαν ελληνικό σπίτι για να γυρίσουν σήριαλ





Άισθηση έχουν προκαλέσει τα δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο που αναφέρουν ότι έκαψαν ελληνικό σπίτι στην Καππαδοκία επειδή "'έτσι όριζαν" τα γυρίσματα ενός νέου τουρκικού σήριαλ.


Κατά την διάρκεια γυρισμάτων στην Καππαδοκία για το σίριαλ... "Η ζωή συνεχίζεται", τυλίχτηκε στις φλόγες ένα ιστορικό ελληνικό σπίτι στην κωμόπολη Μουσταφάπασα της περιοχής Ουργούπλ καθώς έτσι όριζε το σενάριο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Νετγκαζέτε.

Ο Μουσταφά Καγιά, ιστορικός ερευνητής του ιδρύματος ÇEKÜL του Ούργουπ ανέφερε πως δεν είναι κατανοητό για χάρη της τηλεθέασης να τηρούμε τέτοια στάση ενάντια στις ιστορικές αξίες.

"Βλέπουμε να γίνεται προσπάθεια να εξαφανιστούνε οι ιστορικές μας αξίες από καλλιτέχνες από τους οποίους περιμένουμε να παίξουν ενεργό ρόλο στην διαφύλαξη τους.

Στο παρελθόν για χάρη ενός σίριαλ της ιδιωτικής τηλεόρασης που γυριζόταν στο χωριό Τζεμίλ του Ούργουπ, είχαν κάψει πολλά λάστιχα μέσα σε μια εκκλησία.

 Κανείς δεν πρέπει να επιτρέπει χάριν οποιονδήποτε προσδοκιών τηλεθέασης να θυσιάζονται κτίρια που αντανακλούνε το ιστορικό μας παρελθόν", τόνισε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.