# #

10 Νοε 2011

Εικοσιεννιάχρονη Ελληνίδα διεκδικεί την πρωθυπουργία του Καναδά


Εικοσιεννιάχρονη Ελληνίδα διεκδικεί την πρωθυπουργία του Καναδά
Η ελληνικής καταγωγής βουλευτής της Βόρειας Μανιτόμπα Νίκη Αστον (Niki Ashton) είναι η νεότερη υποψήφια γιά την κούρσα της διαδοχής στο Νεοδημοκρατικό Κόμμα του Καναδά, που βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση.
 
Η Νίκη Αστον η οποία μιλάει άπταιστα αγγλικά, γαλλικά δηλώνει ως μητρική της γλώσσα τα ...
ελληνικά. Μιλάει επίσης ισπανικά ενώ μαθαίνει κινέζικα, ρωσικά και τούρκικα. Στα 29 της χρόνια δοκιμάζει την τύχη της στον ευρύτερο πολιτικό στίβο του Καναδα φιλοδοξώντας να πάρει θέση στην κούρσα διαδοχής του Τζάκ Λέιτον, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Καναδά.
Η Νίκη Αστον, σε συνέντευξη τύπου στο Μόντρεαλ, εντυπωσίασε τους δημοσιογράφους με την άνεσή της να κινείται ανάμεσα στα αγγλικά και τα γαλλικά, ενώ δήλωσε ότι επέλεξε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του κόμματος, στην πόλη που είναι όμορφη και ανήκει στην επαρχία του Κεμπέκ, όπου αναδέιχθηκε το κόμμα της στην αξιωματική αντιπολίτευση του Καναδά σαρώνοντας 50 έδρες.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Νίκη Αστον είναι κόρη του επαρχιακού υπουργού Πολυπολιτισμού της Μανιτόμπα, Στίβ Αστον και της Ελληνίδας συζύγου του. Η Νίκη Αστον παντρεύτηκε το Σεπτέμβριο τον εκλεκτό της καρδιάς της Ράιαν Μπάρκερ με ορθόδοξο γάμο σε ναό της Αλεξανδρούπολης στην Ελλάδα, απ' όπου κατάγεται η μητέρα της.

1 σχόλιο:

  1. Εβραιοχριστιανικος γαμος+εκμαθησις τουρκικων!

    κακομελετα και ερχεται ελεγε η γιαγια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.