# #

10 Νοε 2011

Ο άνθρωπος που αψηφά τη Μαφία



thumb

Η Μαφία ζει και βασιλεύει. Σε όλο τον κόσμο το οργανωμένο έγκλημα κάνει χρυσές δουλειές αλλά εκεί που ξεκίνησε η οργάνωση, στην Ιταλία, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.
 Και ειδικά στην Καλαβρία. Στο φτωχό νότο τα πάντα ελέγχονται από τη Ντραγκέντα, την τοπική οργάνωση της Μαφίας η οποία κινεί όλα τα νήματα.

Τα πράγματα είναι τόσο άσχημα που οι τοπικές αρχές έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση της χώρας να στείλει τον στρατό (!) για να αντιμετωπίσει τη Ντραγκέντα αφού η αστυνομία είτε δεν μπορεί είτε δεν θέλει.
Υπάρχει όμως ένας άνθρωπος, ο ...
Φίλιππο Καλίππο που αψηφά τη Μαφία και παράλληλα δίνει δουλειά σε εκατοντάδες ανθρώπους σε μια περιοχή με πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας.
Ο Καλίππο είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας και η βάση του είναι στο Ρέτζιο, την πρωτεύουσα της επαρχίας.
Έχει ένα από τα κυριότερα εργοστάσια παραγωγής τόνου σε κονσέρβα στον κόσμο με έσοδα 40 εκατομμυρίων ευρώ το 2010, ένα εργοστάσιο παγωτού, ένα πολυτελές ξενοδοχείο με σπα και την τοπική ομάδα βόλεϊ που παίζει στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας.
Ο Καλίππο έχει έρθει σε σύγκρουση με τη Μαφία πολλές φορές αφού αρνείται να πληρώσει για «προστασία» και καταγγέλει συχνά την δράση της, ζητώντας από την κυβέρνηση να επέμβει και να δώσει λύση.
Οι ενέργειές του έχουν προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στον τοπικό «Ντον» και η Ντραγκέντα τον έχει βάλει στο στόχαστρο.
Ο ίδιος πάντως οδηγεί μόνος το αυτοκίνητό του και δεν χρησιμοποιεί σωματοφύλακες. Τρελός; Θρασύς; Θαρραλέος; Όπως και να το πείτε, ο Καλίππο είναι άνθρωπος σαν όλους τους άλλους.
«Φυσικά και φοβάμαι. Μόνο ένας ηλίθιος δεν θα τους φοβόταν» λέει ο ίδιος.
Ειδικά μετά την περσινή «προειδοποίηση» στο εργοστάσιο του το οποίο γαζώθηκε από σφαίρες.
Τι είναι λοιπόν αυτό που του δίνει δύναμη για να τα βάλει με τη Μαφία;
«Η αγάπη του κόσμου. Στην Καλαβρία δεν υπάρχουν πολλές δουλειές και εγώ φροντίζω μέσω των επιχειρήσεων μου περίπου 400 οικογένειες. Ακόμη και η Ντραγκέντα δεν θέλει να ξεσηκώσει τη λαϊκή οργή. Αν με σκοτώσουν θα χαθούν τόσες θέσεις εργασίας σε μια περιοχή με ποσοστό ανεργίας 13%, που θα ξεσηκωθεί ο κόσμος».
Και ο μοναχικός σταυροφόρος συνεχίζει να πορεύεται με μοναδικό όπλο την αγάπη του για τον τόπο του και τη στήριξη του απλού κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.