# #

6 Απρ 2011

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΑΑ. ΕΚΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ!



Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΕΔΟΘΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!
ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ Η ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΒΑΣΗ!
Ριζικές αλλαγές αναμένονται από τις 8 Απριλίου στη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς το ΔΣ του ΧΑA ετοιμάζεται να θέσει υπό επιτήρηση 26 εισηγμένες εταιρείες.
Οι εταιρείες θα διατηρηθούν εκτός επιτήρησης μόνον εάν ανακοινώσουν μέχρι και τις 7 Απριλίου ότι προχωρούν σε γενική συνέλευση για να αυξήσουν το μετοχικό τους κεφάλαιο, δηλαδή εφόσον οι υπάρχοντες ή/και τυχόν νέοι μέτοχοι βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τις στηρίξουν!
 Αυτό πρακτικά θα σημαίνει πως πλέον,...
 100 από τις 262, δηλαδή 4 στις 10, από τις εισηγμένες εταιρείες του ΧΑΑ στη μεσαία και μεγάλη κεφαλαιοποίηση, θα βρίσκεται υπό ειδικό καθεστώς! Η αναλυτική κατάσταση, θα έχει πλέον ως εξής: 55 εταιρείες σε καθεστώς επιτήρησης, 22 σε αναστολή και 23 στην κατηγορία των ειδικών χρηματιστηριακών χαρακτηριστικών!
Σε πολύ μεγάλο βαθμό οι εταιρείες που εντάσσονται στις ως άνω "μαύρες λίστες" αποτελούν κατά κύριο λόγο  εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε παραγωγικούς κλάδους της εγχώριας οικονομίας.  Άλλη μια όψη λοιπόν της παραγωγικής ερήμωσης της Ελλάδας...
Απ' τις, 26 εταιρείες, οι 21 θα ενταχθούν σε αυτή την κατηγορία, καθώς οι ζημίες τους το 2010 ξεπέρασαν το 30% των ιδίων κεφαλαίων τους.
Με άλλα λόγια, η αποχώρηση εταιρειών από το κύριο ταμπλό, οφείλεται ευθέως στην μεγάλη ύφεση την οποία δημιουργεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το Μνημόνιο!
Κατά την τακτική αναθεώρηση των διαφόρων κατηγοριών των εισηγμένων, αναμένεται να τεθούν στην εβδομαδιαία ωριαία διαπραγμάτευση περίπου 10 εταιρείες.
Ακόμα, δύο με τρεις εταιρείες αναμένεται να φύγουν από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και να ενταχθούν στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, ενώ δεν υπάρχει εταιρεία που θα ανέβει από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση στην υψηλή.
Αρκεί να αναφερθεί πως μόνο το 2010, η χρηματιστηριακή αξία των εταιρειών που συναποτελούν το Γενικό Δείκτη του ΧΑΑ, έπεσε από τα €64,6 δις στα € 42,4 δις! Η εν λόγω κατρακύλα, δεν αντικατοπτρίζει μόνο το πολύ κακό παρόν της ελληνικής οικονονίας, αλλά και τις προοπτικές της, καθώς οι λεγόμενοι "θεσμικοί επενδυτές" αποτιμούν τις μετοχές έχοντας μακροχρόνιο επενδυτικό ορίζοντα.
Συνέπειες της κατρακύλας του ΧΑΑ..
Οι συνέπειες της διαρκούς καταρακύλας του ΧΑΑ, μπορούν να κωδικοποιηθούν ως εξής:
Πρώτον,  η κατρακύλα των αποτιμήσεων των εισηγμένων εταιρειών μπορεί κάλλιστα να μετατρέψει το ΧΑΑ σε "αναδυόμενη αγορά" οδηγώντας δίνοντας τη δυνατότητα σε ξένα κεφάλαια να αγοράσουν συμμετοχές σε ελληνικές εταιρείες για ένα κομμάτι ψωμί!
Δεύτερον, η αδυναμία πολλών ελληνικών εταιρειών να εξυπηρετήσουν τους πιστωτές τους (τράπεζες ή/και ομολογιούχους), οδηγεί πολλές απο αυτές στη λύση της μετοχοποίησης χρέους! Δηλαδή, οι πιστωτές δέχονται να μην πάρουν τα λεφτά τους πίσω αλλά σε αντάλλαγμα παίρνουν μόνιμο μερτικό από το "μαγαζί", ελέγχοντας το πολλές φορές!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.