# #

18 Απρ 2011

Φρουτάκια, γιατί το θέμα είναι πολιτικό, και στην πολιτική με έλκουν τα υποκοριστικά. Πάντα αποδεικνύεται εκ των υστέρων ότι ψήφισα τα ανθρωπάκια και όχι τους ανθρώπους.


Όπου ακούς πολλά φρουτάκια, κράτα και μικρό τεφτέρι…

thumb
Εμείς δεν είμαστε Ισλανδοί. Δεν στραμπουλάμε τους λάρυγγές μας προφέροντας μακροσκελή ονόματα ανθρώπων, πόλεων, τραπεζών, ηφαιστείων κ.λπ., ούτε σκαρώνουμε αναρχικά δημοψηφίσματα για την άρνηση του χρέους μας. (Το χρέος μας είναι χρέος μας, μ’ όποιον τρόπο κι αν μας κατσικώθηκε. Όπως δεν διαλέγει κανείς τη μάνα του και τον πατέρα του, έτσι αποδέχεται και τους πιστωτές του. Τελεία.) Ασκούμε ωστόσο ενίοτε τη Δημοκρατία μας, πίνοντας μέλι, επειδή κάποιοι εκ των εκπροσώπων μας στο Κοινοβούλιο ελέγχουν εξ ονόματός μας την εξουσία και την αναγκάζουν να ντύσει αλλιώς τον Μανωλιό, ήτοι να επαναδιατυπώσει τα νομοσχέδιά της.
Μια τέτοια λαϊκή νίκη υπήρξε και η υπαναχώρηση του hommo betadinus, του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αναφορικά με τα αρχικά πλάνα του περί τζόγου. Τόσο μεγάλο σέβας μάλιστα του προκάλεσαν οι εξεγερθέντες συνάδελφοί του, ώστε ανέθεσε σε Ιδιωτική Εταιρεία Μελετών για την ανάθεση μελετών σε περαιτέρω Ιδιωτικές Εταιρείες, την εκπόνηση σύντομου δημοψηφισματικού τεστ για την επιμέτρηση του Δείκτη Διαπερατότητας του Έλληνα πολίτη από τον κουλοχέρη.
Το επίμαχο τεστ, τα αποτελέσματα του οποίου θα κρίνουν την έκβαση της υπόθεσης, δημοσιεύεται αποκλειστικά στο «Π» και θα πρέπει να συμπληρωθεί από όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες που διαθέτουν ΑΦΜ και να επισυναφθεί στη φορολογική τους δήλωση.

Ερωτήσεις

(Επιλέξτε μία εκ των απαντήσεων)
Τι εκ των παρακάτω σας τρομάζει περισσότερο;

Α. Η στάση πληρωμών (είτε για όλους είτε για μένα προσωπικά, εκ του λογιστηρίου).

Β. Η στάση κληρώσεων.

Γ. Ο θάνατος.
Δ. Το να κρατάτε ένα χρυσοφόρο κουπόνι και να μην μπορείτε να βρείτε την κληρωτίδα.

Ε. Το να κρατάτε το τέλειο πιπίνι και να μην μπορείτε να βρείτε την… κληρωτίδα (την άλλη, την αναγραμματισμένη, με το ει).

Θα δηλώνατε εθισμένοι…


Α. Στον Γιώργο. (Επειδή έχουμε κυβέρνηση της κατηγορίας junk, έχω γίνει junky γιωργοπαπανδρεϊκός).

Β. Στον ψόγο. (Άμα δεν μου τα σούρει ο Πάγκαλος μία φορά την ημέρα, παθαίνω στερητικό σύνδρομο).

Γ. Στον τζόγο. (Δεν με νοιάζει που δεν υπάρχουνε λεφτά. Με πειράζει που μπορεί να υπήρχαν, όπως έλεγε ο πρωθυπουργός, και να τα παίξανε άλλοι).

Δ. Στο τσιγάρο. Είμαι και κερατάς και δαρμένος. Εμ πληρώνω φόρο, εμ με διώχνουν και από τον δημόσιο χώρο.


Τι είναι ο κουλοχέρης;

Α. Ένας ΑΜΕΑ που, μερικές δεκαετίες πριν, μπορεί να έπαιρνε και ειδική σύνταξη.

Β. Τυχερούλης δημόσιος υπάλληλος που θα αποσπαστεί από άλλη υπηρεσία, εφόσον δεχτεί να του κόψουν το ένα χέρι, για να του τσακανιάζουν στις γωνίες οι περαστικοί το άλλο χέρι, ρίπτοντας ταυτόχρονα τον οβολό τους στις σχισμές του.

Γ. Μαρκουτσοφόρο μηχάνημα που, εφόσον διαθέτεις το κατάλληλο χερικό, τη δέουσα κωλοφαρδία και σχετική δεξιοτεχνία… δύναται να σε οδηγήσει σε προσωρινό κέρδος.

Δ. Ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009.


Τι κάνετε συνήθως τα ρέστα από το τυρί, το ρύζι, τον καφέ, το γάλα και τον… νταβά σας;

Α. Τα ρίχνω στον κουμπαρά μου για να αντεπεξέλθω προσεχώς σε τυχόν οικονομικές προκλήσεις τις εποχής (εισιτήριο, διόδια κ.λπ.).

Β. Σταματάω στον δρόμο τον Γιώργο Παπανδρέου και του τα προσφέρω για τον εθνικό σκοπό.

Γ. Λέω στον μπακάλη μου να τα… γράψει… επειδή δεν τα έχω εκείνη τη στιγμή.

Δ. Μια με τούτο, μια με λόττο, μια με Kino, δεν μένουν ρέστα ούτε για πρέφα.


Πιστεύετε ότι, σήμερα, όλα στη ζωή είναι θέμα…

Α. τύχης.

Β. ΔΝΤ
Γ. πιθανοτήτων.
Δ. γνωριμιών.

Τι θα απαντούσατε στο νέο κυβερνητικό δίλημμα «Ή φρούτα ή φρουτάκια»;

Α. Φρούτα, γιατί ένα φρούτο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πιο πέρα. Πέρα τον έχει κάνει ήδη η υγειονομική πολιτική.

Β. Φρούτα, γιατί ταιριάζουν με τη γιαούρτη των ημερών.

Γ. Φρουτάκια, γιατί τρεις πραγματικές φράουλες είναι ακριβότερες από τρεις ζωγραφιστές και αποκλείεται να σου αποφέρουν κέρδος για να ξαναπαίξεις μέχρι να μην μπορείς να τις ξαναδείς ούτε ζωγραφιστές.

Δ. Φρουτάκια, γιατί το θέμα είναι πολιτικό, και στην πολιτική με έλκουν τα υποκοριστικά. Πάντα αποδεικνύεται εκ των υστέρων ότι ψήφισα τα ανθρωπάκια και όχι τους ανθρώπους.

ασπο την Τζενη του Ποντικιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.