21 Απρ 2011

Απιστία με την άδεια της επιστήμης


Μην κατηγορείτε πλέον τους άπιστους άνδρες. Η επιστήμη έρχεται να τους δικαιώσει! Ακόμη και αν σας απατά, φροντίζει για το καλό της οικογένειας.Τους απόγονους...

Σε όλον τον κόσμο η συζήτηση περί μονογαμίας ή πολυγαμίας καταλήγει πάντοτε σε αδιέξοδο! Στη Δύση βέβαια έχει επικρατήσει η άποψη ότι η μονογαμία έχει τα περισσότερα πλεονεκτήματα. Αυτήν την άποψη έρχεται να ανατρέψει τώρα η επιστήμη και συγκεκριμένα μία μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση της BioMed CentralBMC Evolutionary Biology.
Το συμπέρασμα της έρευνας ήταν ότι τα σπερματοζωάρια από τα... αλανιάρικα ποντίκια είναι πολύ πιο ανταγωνιστικά στον αγώνα για τη γονιμότητα.
Η Dr Renée Firman, από το Centre for Evolutionary Biology, του Πανεπιστημίου της Western Australia, χρησιμοποίησε ποντίκια που ζουν σε σπίτια για να αποδείξει ότι εκείνα τα οποία ήταν πολυγαμικά, διέθεταν σπερματοζωάρια πολύ πιο ζωηρά και κινητικά στον δρόμο προς τη γονιμοποίηση από ότι τα αρσενικά μονογαμικά.
12 γενεές πονικών συνέκρινε η Dr. και έβαλε τις θηλυκές να ζευγαρώσουν και με τα πολυγαμικά και με τα μονογαμικά. 53% των θηλυκών γονιμοποιήθηκαν και εξ αυτών το 33% από τα σπερματοζωάρια των πολυγαμικών ποντικιών, έναντι 14% από τα σπερματοζωάρια των μονογαμικών.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι δεν είχε καμμία σημασία το πιο από τα ποντίκια ζευγάρωσε πρώτο (πολυγαμικό ή μονογαμικό).
Φαίνεται λοιπόν, ότι στη Δύση ίσως πρέπει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας περί μονογαμίας και πολυγαμίας, καθώς όπως φαίνεται, τουλάχιστον στα ποντίκια, όσες περισσότερες παρτενέρ αλλάζει το αρσενικό, τόσο πιο πολύ δυναμώνει το σπέρμα του και γίνεται πιο γόνιμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.