# #

20 Απρ 2011

Μετά το πέρας της νηστείας μπορούν να επανέλθουν τα πρόβατα, σε τροφές αίματος, ψοφίμια, γάλατα, τυριά, αλλαντικά και όλες τις τροφές που ξανά-κατεβάζουν τον άνθρωπο, σωματικά και ψυχικά από εκεί που τον πήγε η νηστεία !!!!


Δίαιτα, Νηστεία ή Εγκράτεια;

2011-01-24-09-58-52-3-drinking-fruit-juices-per-day-helps-maintain-the-p
Αλήθεια τι είναι Αληθινά Σημαντικό, σε σχέση με την διατροφή, για μια Πνευματική Ανάταση; Για να είναι ο άνθρωπος στην κατάσταση που είναι η ιδανική, για τον Νου και το Σώμα του, δηλ. για  Υγεία και Μακροζωία; Σε ποιά κατάσταση χρειάζεται να βρίσκεται, στην Δίαιτα, στην Νηστεία ή στην Εγκράτεια; Για την Μακροζωία δεν θα αναφερθώ εδώ, γιατί αγγίζει εκτός από την φυσική και μετά-φυσική πλευρά, θα μείνω στην υγεία, που είναι φυσική, απαραίτητη και οφθαλμοφανής.
Σε ένα τραπέζι που ήμουν καλεσμένη, κάποιοι από την ομήγυρη, βρίσκονταν σε κατάσταση νηστείας λόγω της επιβολής της εκκλησίας και κάποιοι σε κατάσταση δίαιτας λόγω της επιβολής του ιατρού. Σε κατάσταση εγκράτειας δεν βρισκόταν κανείς ούτε καν η γράφουσα, γιατί στο μενού υπήρχαν εδέσματα πραγματικοί θησαυροί διατροφής και άφησα την εγκράτεια για άλλες στιγμές που δεν κάνω κέφι να μαγειρεύω.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση, όπως ίσως καταλάβατε, είναι ο διαχωρισμός των τριών αυτών καταστάσεων, Δίαιτα, Νηστεία και Διατροφική Εγκράτεια. Είχε επικεντρωθεί η κουβέντα, στο εγώ (αρκετά χοντρούλης) δεν τρώω αυτό γιατί νηστεύω, η εγώ δεν τρώω το άλλο (επίσης χοντρούλης) γιατί κάνω δίαιτα, η χοληστερίνη πετάει σαν χαρταετός και ο γιατρός φωνάζει, είπαμε η εγκράτεια απείχε από την παρέα και κανένας δεν αναφέρθηκε σε αυτήν.
Είναι η απλή παρατήρηση του ολοφάνερου –ΝΑΙ …ΠΑΛΙ!!!- που μου έδωσε μερικές ενδιαφέρουσες διασκεδαστικές απαντήσεις.
smoked-salmon-rolls-with-ca
Στην Δίαιτα με σκοπό το χάσιμο κιλών και την καλυτέρευση της υγείας, (είναι ντροπή να μιλάμε για χάσιμο κιλών όταν άνθρωποι λιμοκτονούν, αλλά ας μην γίνω πολύ κακιά, ακόμη δεν άρχισα), συνήθως ο γιατρός, ναι υπάρχει και ειδικότητα, Διατροφολόγος λέγεται, επιβάλει  στον ασθενή να αποφεύγει κάποιες τροφές, (κόκκινα κρέατα,!! γαλακτοκομικά, τυριά, ζάχαρα, αλλαντικά, βούτυρα, τηγανιτά.. κλπ.), με σκοπό το χάσιμο κιλών, λίπους δηλ. απόφραξη των αρτηριών, καλύτερη οξυγόνωση των κυττάρων, καλύτερη υγεία κλπ κλπ. κατά περίπτωση.
Όμως μόνο φαινομενικά ο άνθρωπος εύχεται την υγεία και την ευημερία, κατά βάθος αν μπορούσε να ακούσει αυτά που λέει στον εαυτό του θα άκουγε τραγωδίες πόνου και την προσμονή κάποιας συμφοράς που έρχεται, πιθανής και απίθανης. Κοίτα γύρω σου το ολοφάνερο, από την μία, άνθρωποι που τρέχουν στα γυμναστήρια για να χάσουν κοιλιές και προγούλια, ενώ το βράδυ στον καναπέ, στα μπαράκια, τρέφονται με τσιπς, κρέατα, τυριά, αλκοόλ… από την άλλη οι διάφοροι αθλητές επαγγελματίες και μη που γυμνάζονται υπερβολικά και αφύσικα τρέφονται με φάρμακα, ενέσεις τοξίνες.
Στην δίαιτα επίσης μεγάλο ρόλο παίζει και η ποσότητα των τροφών που καταναλώνονται. Όταν τελειώσει η δίαιτα ο ασθενής, που τώρα έγινε καλά (!!!!) Ο Γελαστούλης είναι μπερδεμένοςμπορεί να επιστρέψει στην συνηθισμένη του διατροφή, αυτή την ίδια που τον έκανε άρρωστο..
 (πολλά !!!!!!)Ο Γελαστούλης είναι έκπληκτος
imagespost-3-126287181833
Στην Νηστεία με σκοπό την Πνευματική Ανάταση και εξαγνισμό της ψυχής συνήθως η θρησκεία, με  εκπρόσωπο την εκκλησία επιβάλει στους πιστούς – πρόβατα, η ίδια σας αποκαλεί πρόβατα, αμνούς – για πιο γλυκό να το αντέχετε-του θεού, μην τα βάζετε μαζί μου,  να απέχουν από κάθε τροφή αίματος, έτσι λένε..!!! Κομμένα τα κρέατα, και κάθε ζωική τροφή, επιτρέπουν ελιές αλλά όχι λάδι !!!Ο Γελαστούλης είναι μπερδεμένος, επιτρέπεται καλαμάρια, μπακαλιάρο, χταπόδι, αλλά όχι γαλακτοκομικά!!! απαγορεύονται τα αυγά αλλά όχι ο ταραμάς, δηλ. αυγά μπακαλιάρου,αυγοτάραχου και χαβιάρι, !!!! Τίποτα που να αφορά τις θρησκείες δεν υπάγεται στην σφαίρα της λογικής ή της Πνευματικότητας αλλά της παλαβομάρας (sic).
Όσο για ποσότητα, ούτε λόγος, μπορούν οι νηστευτές να φάνε όσο θέλουν. Φυσικά επίσημα κάτι λένε και για την ποσότητα αλλά οι ευτραφείς παπάδες και τα πιστά τετράπαχα πρόβατα, άλλα μας δείχνουν με την εικόνα τους. Αμφότεροι άρρωστοι σωματικά και όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, σε άρρωστο σώμα  η ψυχή, αν υπάρχει, είναι κι αυτή άρρωστη.
Η Ποσότητα της Διατροφής. Το ότι κάποια τροφή είναι καλή για τον οργανισμό ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ πως μπορείς να την καταναλώνεις σε άπειρη ποσότητα. Έχω δει ανθρώπους που τάχα και καλά νηστεύουν να τρώνε ένα τραπέζι τρόφιμα, συνήθως σαβούρες, αλλά όχι κρέας.. !! Πέντε μερίδες μπακαλιάρο, και μια κατσαρόλα φασολάδα αλλά χωρίς κρέας ή τυρί !!
  • Φυσικά και ΔΕΝ ΝΗΣΤΕΥΟΥΝ γιατί η νηστεία έχει να κάνει ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ… !!!
Κοίτα γύρω σου υπάρχουν υπέρβαροι 25 χρόνων και έχουν το σώμα ενός γέρου, κακό – γερασμένου, η πρησμένη κοιλιά, τα προγούλια,το  περιττό λίπος, τα πρησμένα μάτια, η πλαδαρότητα του δέρματος δείχνουν έναν άνθρωπο που αρνείται να ζήσει. έχει ήδη δηλώσει παραίτηση. Ένας άνθρωπος για να εξαθλιώσει το σώμα του σε τέτοιο βαθμό, πρώτα πρέπει να έχει σαπίσει τις Σκέψεις του, το Είναι του. Μετά σου μιλάει για νηστεία και για κάποιον παράδεισο που έχει συμφωνήσει να τον περιμένει αν είναι καλό και υπάκουο πρόβατο. !!!
Οι Σκεπτομορφές (Ναι οι σκέψεις είναι μορφή και δεν το λέω εγώ αλλά ένα σωρό επιστήμονες με κάμποσα Νομπέλ ο καθένας τους) που δημιουργούν οι σκέψεις ενός τέτοιου ανθρώπου, μοιάζουν με τα διαβολάκια της κόλασης που οι χριστιανοί νηστεύοντας ελπίζουν, εύχονται και προσεύχονται να αποφύγουν.  Έτσι γίνονται άνθρωποι ασήμαντοι, ψυχολογικοί νάνοι πιο μικροί κι από έντομο. Περιφέρονται στον κόσμο σε αυτό το επίπεδο υποβάθμισης, και σε αυτό το επίπεδο ο άνθρωπος, έχει ήδη μπει σε μαντρί και είναι πρόβατο, που μπορεί μόνο να προδώσει, να κατηγορήσει, να χλευάσει, να θρηνήσει, να χειραγωγηθεί. Ξεχνάει πως ο κόσμος είναι απλά η αντανάκλαση των σκέψεων και των συναισθημάτων του.
Αλλά σε κάποιες ελάχιστες στιγμές  διαύγειας, ρωτάει γιατί οι σκέψεις του δεν υλοποιούνται, γιατί αρρωσταίνει, γιατί  υποφέρει, γιατί πονάει και γιατί πεθαίνει. Μα γιατί αυτό επέλεξε να κάνει. Μόνος του Απολύτως Μόνος του. Ψάχνει μυστικά κρυμμένα και νόμους άγραφους που θα του δώσουν, κατά προτίμηση χωρίς ιδιαίτερο κόπο, χρήμα, υγεία, αθανασία και καλοπέραση. Μόνο ένα πρόβατο στο μαντρί φαντασιώνεται παράδεισους βλέποντας τον αετό ψηλά στον ουρανό, όταν κατά τύχη σηκώσει το κεφάλι του από την επίκληση και τις προσευχές, παρακλήσεις, επαιτείες προς τον θεό του.
Μετά το πέρας της νηστείας μπορούν να επανέλθουν τα πρόβατα, σε τροφές αίματος, ψοφίμια, γάλατα, τυριά, αλλαντικά και όλες τις τροφές που ξανά-κατεβάζουν τον άνθρωπο, σωματικά και ψυχικά από εκεί που τον πήγε η νηστεία !!!!!Ο Γελαστούλης κλείνει το μάτι Μόνο μια εκκλησία, μπορούσε να εφεύρει τόσο μεγάλη βλακεία και μόνο τα πρόβατα στο μαντρί μπορούν να ακολουθούν τον τσοπάνη σε ότι τους επιβάλλει....

η συνεχεια του αρθρου εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.