# #

28 Μαρ 2011

Xάστε γρήγορα κιλά με μικρές αλλαγές στη διατροφή σας



Αν αυτό που θέλετε είναι να χάσετε βάρος γρήγορα, θα πρέπει να κάνετε το αυτονόητο: να δώσετε έμφαση στη διατροφή σας. Οι καθημερινές σας διατροφικές συνήθειες δεν είναι κάτι που μπορείτε να παίρνετε ελαφρά τη καρδία. 

Αν και κάτι τέτοιο συνεπάγεται ότι πρέπει να αφιερώσετε λίγο παραπάνω από το χρόνο σας, παρόλα αυτά αν το κάνετε σωστά  θα έχετε πολλά οφέλη και για την υγεία και για τη σιλουέτα σας.

Το να κάνετε τη διατροφή σας πιο βιολογική είναι πιθανώς μία από τις καλύτερες αλλαγές που μπορείτε να κάνετε. Και βιολογική διατροφή σημαίνει κατανάλωση περισσότερων φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες κάνουν καλό και βοηθάνε τον οργανισμό να ‘’καθαρίσει’’.

Επιλέξτε προϊόντα ολικής αλέσεως, όπως... ψωμί ολικής αλέσεως και καφέ ρύζι, και μειώστε την πρόσληψη επεξεργασμένων τροφίμων, τα οποία συνήθως έχουν περισσότερο λίπος. Τα προϊόντα ολικής αλέσεως κάνουν καλό, δεδομένου ότι είναι πιο υγιεινά και έχουν λιγότερα τρανς λιπαρά και χοληστερόλη.

Θα πρέπει ακόμη να αυξήσετε την  πρόσληψη πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων. Μπορείτε να προσλάβετε όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά μέσω της κατανάλωσης περισσότερων φρούτων και λαχανικών.

Καταναλώστε ακόμη κοτόπουλο και ψάρι και περιορίστε την πρόσληψη κόκκινου κρέατος. Το κοτόπουλο και το ψάρι έχουν το πλεονέκτημα ότι έχουν λιγότερο λίπος και λιγότερες θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

Αποφύγετε το πρόχειρο φαγητό στο σπίτι ή στο γραφείο. Αδειάστε το ψυγείο σας από αναψυκτικά, τσιπς, παγωτά και κάθε άλλη παχυντική λιχουδιά. Αντ’  αυτού, γεμίστε το με υγιεινές τροφές, όπως φρούτα και τα λαχανικά.

Αντικαταστήστε τη σόδα με νερό ή χυμούς φρούτων. Όταν είστε σε θέση να το κάνετε αυτό, θα καταφέρετε να μειώσετε αισθητά την πρόσληψη ζάχαρης και λίπους.

Αφού αλλάξετε τη διατροφή σας, θα παρατηρήσετε κάποιες αλλαγές στον εαυτό σας. Θα νιώθετε πιο δραστήριοι, με περισσότερη ενέργεια και πιο φρέσκοι.

Αρχικά μπορεί να νιώθετε λίγο άβολα με αυτή την αλλαγή στη δίαιτά σας. Ωστόσο όσο το σώμα σας θα συνεχίζει να προσαρμόζεται σε αυτή τη νέα διατροφή σταδιακά και χωρίς να το συνειδητοποιήσετε, θα το συνηθίσετε. Θα σας γίνει πλέον συνήθεια.

Για να είστε σε φόρμα, θα πρέπει φυσικά να κάνετε το σωστό συνδυασμό άσκησης και διατροφής. Αν ασκείστε και δεν προσέχετε τη διατροφή σας, τότε θα δεν θα σημειώσετε μεγάλη πρόοδο στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

Από την άλλη πλευρά, αν κάνετε δίαιτα, αλλά δεν γυμνάζεστε καθόλου αυτό επίσης δεν θα φέρει γρήγορα αποτελέσματα δεδομένου ότι δεν θα καίτε θερμίδες, κάτι που είναι απαραίτητο για την καύση λίπους.

Επομένως ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι να συνδυάσετε μια υγιεινή διατροφή -με τους βασικούς κανόνες που είπαμε παραπάνω- με ένα καλό και τακτικό πρόγραμμα άσκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.