# #

2 Απρ 2011

Eπιχείρηση "Δούρειος Ίππος" από τους κυβερνητικούς στη Μπρέγκα



Mε ένα πολύ έξυπνο τρικ, οι κυβερνητικέ δυνάμεις κατάφεραν και έστρεψαν τους βομβαρδισμούς των δυτικών κατά των συμμάχων τους αντικαθεστωτικών σήμερα το πρωί στην Μπρέγκα της Λιβύης. "Μερικοί από τους πιστούς στον Καντάφι, πέρασαν ανάμεσα στους αντάρτες και εξαπέλυσαν αντιαεροπορικά πυρά» δήλωσε ένας από τους αντικαθεστωτικούς και πρόσθεσε: «Μετά από αυτό οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις τους βομβάρδισαν».

Αποτέλεσμα: ...
Τουλάχιστον 17 επαναστάτες νεκροί!
Ανταποκριτής του Reuters είδε τουλάχιστον τέσσερα καμένα αυτοκίνητα, ανάμεσα τους και ένα ασθενοφόρο, στην άκρη του δρόμου κοντά στην ανατολική είσοδο της πόλης.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι οι επιδρομές των συμμαχικών δυνάμεων έχουν καταστρέψει το ένα τέταρτο της στρατιωτικής δύναμης του καθεστώτος, αλλά φαίνεται ότι η απορροφητικότητα των δυνάμςεων του Μ.Καντάφιε ειναι μεγαλύτερη απ'ότι περίμεναν. Κίνα και Γερμανία ζητούν από κοινού τον τερματισμό των επιχειρήσεων και την εξεύρεση μη στρατιωτικής λύσης στην κρίση.


Στο διπλωματικό επίπεδο, όπως σημειώναμε χθες, το καθεστώς Καντάφι απέρριψε πρόταση που έκανε ηγετική μορφή της λιβυκής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την οποία οι εξεγερμένοι θα αποδεχθούν αίτημα των Ηνωμένων Εθνών για κατάπαυση του πυρός εάν ο Μουαμάρ Καντάφι αποσύρει τις δυνάμεις του από όλες τις πόλεις και επιτρέψει τη διεξαγωγή ειρηνικών διαδηλώσεων.

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.