# #

1 Απρ 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΔΡΥΟΥΝ ΣΤΙΣ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ




Του Μάνου Μειμαράκη

Την ίδρυση Κοινοβουλίου των απανταχού Ελλήνων της Διασποράς ανακοινώνουν οι Έλληνες της Ομογένειας στις 4 Απριλίου. Η ανάγκη να ενεργοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η τεράστια κοινωνική, πολιτική και οικονομική δύναμη των Ελλήνων που ζουν στις πέντε ηπείρους του πλανήτη, εκφράσθηκε σε κύκλους Ομογενών με επίσημη διακήρυξη στην επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας στις Η.Π.Α. την 25η Μαρτίου 2011 και διανέμεται ήδη σε Έλληνες σε όλες τις γωνιές του κόσμου.

Στην διακήρυξη αναφέρεται ότι η απαξίωση των πολιτικών κομμάτων και κυβερνήσεων στην Ελλάδα στις δυνάμεις των Ελλήνων της Ομογένειας, δεν αφήνει άλλα περιθώρια από την άμεση ενεργοποίηση όλων των απανταχού Ελλήνων στην κρίσιμη φάση που ...διανύει η χώρα.

Πρώτο μέλημα της Παγκόσμιας Βουλής των Ελλήνων είναι η αποκατάσταση της φήμης της Ελλάδος σε διεθνές επίπεδο.

Ο καταστατικός χάρτης στον οποίο αναφέρονται οι σκοποί, η αποστολή και η λειτουργία της... Ομογενειακής Βουλής των Ελλήνων θα δωθεί σε παγκόσμια δημόσια διαβούλευση την Δευτέρα 4 Απριλίου 2011, και οι εκλογές για την ανάδειξη των 111 μελών του ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ θα γίνουν με ηλεκτρονική ή επιστολική ψήφο. Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν όλοι οι Έλληνες της Διασποράς.
 

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.