# #

1 Απρ 2011

Με μηνύματα και συμβολισμούς η δεξίωση στο Kυβερνητικό Μέγαρο



Με λαμπρότητα και επισημότητα αλλά και πολλά πηγαδάκια  που έφτιαξαν οι καλεσμένοι καθώς έσκαβαν ο ένας τον λάκκο του άλλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αίθριο του Kυβερνητικού Μεγάρου η γιορτή της Πρώτης Απριλίου. Με ομιλία του Πρωθυπουργού  στην οποία δεν απουσίαζαν οι αιχμές, καθώς και με την έκφραση της λύπης του  για την εμφάνιση γυναικομαστίας στα αρσενικά κουτάβια της Παταγονίας, ξεκίνησε η δεξίωση. Παραβρέθηκαν 300 καλεσμένοι, ενώ την παράσταση έκλεψε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που έφερε μαζί του μια ξύλινη μαριονέτα τον Πινόκιο. Η εφετινή επέτειος ήταν αφιερωμένη στους παρουσιαστές και σχολιαστές των βραδινών δελτίων ειδήσεων, δεκάδες εκπρόσωποι του οποίου παραβρέθηκαν, μαζί με προσωπικότητες από τον πολιτικό, πνευματικό και τον κόσμο των παραμυθιών.
Μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού,.... την πολιτική μας ηγεσία πλαισίωσαν εκτός από τον Πινόκιο, ο ψεύτης βοσκός, η Πίπη Φακιδομύτη και ο Aladin που έφερε επενδύσεις από τις αραβικές χώρες. O Ψεύτης Παππούς σχολίασε ότι πρόκειται για μια ομιλία μεστήκαι επίκαιρη,  η οποία πρέπει να ακουστεί με περισυλλογή και να μελετηθεί έτσι ώστε τα ψεύτικα λόγια να συναντήσουν τις ψεύτικες πράξεις. Η Σταχτοπούτα που οι άντρες ασφαλείας της αφαίρεσαν τις "γόβες στιλέτο"και γυρνούσε ξυπόλυτη, δήλωσε ότι η ημέρα αυτή, έχει χαρακτήρα κοινωνικό με την έννοια ότι δεν μπορεί να είναι γιορτή απλώς των γυναικών που προσποιούνται οργασμό, είναι ημέρα αγώνα και των δύο φύλων, αφού και οι άνδρες προσποιούνται ότι είναι ερωτευμένοι για να έχουν ερωμένη.
O Βαρόνος Μινχάουζεν, ίσως ο μεγαλύτερος και διασημότερος ψεύτης όλων των εποχών, στο μήνυμά του τόνισε ότι η Kυβέρνηση της χώρα μας δικαιούται αυτή την εορτή, που είναι, όπως είπε, μια εορτή σεβασμού, αφοσίωσης και τιμής σε όλους του ειλικρινείς ψεύτες της πολιτικής μας σκηνής. O Ψευτοθόδωρος από την ταινία «Ζητείται ψεύτης» δήλωσε ότι αποσύρεται από το επάγγελμα, αφού δεν μπορεί να αντέξει τον αθέμιτο ανταγωνισμό των πολύ καλύτερων του, βουλευτών. 
Η παραδοσιακή εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, φέτος είχε λιγότερες κοσμικότητες, γκλάμουρ, αλλά και προσκεκλημένους, αφού ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να την προσαρμόσει στο «πνεύμα» λιτότητας της εποχής. Το πλήρες  μενού με μαύρο χαβιάρι, Ταρταλέτα με ρόκα και  κατίκι Δομοκού, ο καπνιστός σολομός με μίνι κρέπες μυρωδικών, αντικαταστάθηκε πάραυτα με δροσερές λεμονάδες,  παγωτό χωνάκι,σάμαλι και μαλλί της γριάς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα σχετικά κονδύλια που έχουν προβλεφθεί, θα  διατεθούν στο Ειδικό Ταμείο Αποκατάστασης  Πολιτικών που έλεγαν μικρά αθώα ψέματα και για αυτό φυσικά δεν τους ψηφίσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.