# #

28 Μαρ 2011

Γέμισε «κοπρίτες» το Λονδίνο...???



thumb
Από το Μαρικάκι
Η μεγαλειώδης διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο κατά της λιτότητας και των δραστικών περικοπών ύψους 80 δις. στο δημόσιο που επιβάλλει η κυβερνητική συμμαχία για τη μείωση του ελλείμματος ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων 8 χρόνων.  Η προηγούμενη μαζική διαμαρτυρία των βρετανών έλαβε χώρα στο πλαίσιο των αντιπολεμικών διαδηλώσεων κατά του πολέμου στο Ιράκ το 2003. Ήταν επίσης η μεγαλύτερη εργατική διαδήλωση της τελευταίας δεκαετίας τουλάχιστον,..
η οποία οργανώθηκε από τη μεγαλύτερη συνομοσπονδία βρετανικών σωματείων, το TUC. Κάπου 250.000 με 500.000 άνθρωποι πήραν μέρος στην πορεία προς το Χάιντ Παρκ, διεκδικώντας  «εργασία, ανάπτυξη, δικαιοσύνη» όπως ήταν το κεντρικό σύνθημα του καλέσματος στη διαδήλωση. Μεταξύ άλλων αιτημάτων η φορολόγηση των τραπεζών και η αύξηση της φορολόγησης των επιχειρήσεων που σήμερα διαφεύγουν με ευνοϊκές ρυθμίσεις και παραθυράκια. Τα επεισόδια που έγιναν από μερικές δεκάδες κουκουλοφόρους, μια «βίαιη μειοψηφία» κατά την έκφραση που χρησιμοποιήθηκε, καταδικάστηκαν από αντιπολίτευση και συνδικαλιστές οι οποίοι σημείωσαν ότι δεν μειώνουν την αξία και την επιτυχία της διαδήλωσης απαιτώντας μια απάντηση από την κυβέρνηση στον κύριως όγκο της διαδήλωσης που ζήτησε εναλλακτικό δρόμο στην πολιτική των σαρωτικών περικοπών.
Η πληροφορία ότι ο πρωθυπουργός – κι εγώ θα διαδήλωνα αν μπορούσα – βρισκόταν στην κεφαλή της διαδήλωσης, ελέγχεται ως ανακριβής. Όπως επίσης ανακριβής είναι και η πληροφορία  και το ότι μπογιές συριζικής προέλευσης εκτοξεύτηκαν λόγω φήμης που κυκλοφόρησε ότι κάπου εκεί τριγυρνούσε ο Πάγκαλος έτοιμος να βγάλει λόγω κατά των βρετανών «κοπριτών»...

απο το Ποντικι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.