# #

8 Μαρ 2011

Πως ενισχύεται η γυναικεία σεξουαλικότητα...???


Η γυναικεία σεξουαλική υγεία είναι ένα πολυσύνθετο ζήτημα।
Πολλές γυναίκες βιώνουν κάποιο είδος σεξουαλικής διαταραχής. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες συγκριτικές μελέτες μεταξύ ανδρών και γυναικών , δείχνουν μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών με σεξουαλικές δυσλειτουργίες από ότι ανδρών.
Συνήθως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες είναι οι εξής:
Οργασμικές διαταραχές
Έλλειψη επιθυμίας για σεξ
Απουσία διέγερσης ....
Πόνος κατά την σεξουαλική δραστηριότητα
ΠΟΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ
Τα προβλήματα αυτά μπορεί να συμβαίνουν όχι μόνο κατά την διείσδυση αλλά επίσης και στη διάρκεια της αυτο-ικανοποίησης ή του στοματικού έρωτα.Μερικές φορές μια δυσκολία είναι μόνο παροδική και εξαφανίζεται μετά από λίγο διάστημα.
Αν παρολαυτά συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε δυσκολίες, που σας ταλαιπωρούν και σας αγχώνουν, και δεν μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε με ότι και αν δοκιμάσατε από μόνες σας, πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να ζητήσετε τη συμβουλή ενός ειδικού.Βοηθήστε τον εαυτό σας γιατί το αξίζει…
ΑΙΤΙΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ
Ορμονικές διαταραχές
Λοιμώξεις
Ασθένειες ( Διαβήτης,Σκλήρωση,Αναιμία)
Φάρμακα (Ηρεμιστικά κυρίως)
Εθισμός σε Αλκοόλ ή Ψυχοτρόπες ουσίες.
ΑΙΤΙΑ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ
Τραυματικές Εμπειρίες
Στεναχώριες
Κατάθλιψη
Εργασιακό Στρες
Σοβαρά προβλήματα στη σχέση με το σύντροφο
Όταν συντρέχουν βιολογικοί/οργανικοί παράγοντες είναι λογικό και επόμενο ότι συστήνεται να επισκεφθείτε τον γιατρό σας και να ακολουθήσετε τις συμβουλές του
Όταν συντρέχουν ψυχολογικοί παράγοντες,το φανερώνει και η λέξη όπως συνηθίζει να λέει ένας φίλος μου ψυχίατρος, η πιο ενδεδειγμένη αντιμετώπιση είναι η βοήθεια ενός ψυχολόγου και η ψυχοθεραπεία.Επειδή δεν είναι και τόσο εύκολο όμως να καταφύγεις σε έναν άγνωστο όσο και ειδικός να είναι θα μπορούσατε να δοκιμάσετε κάτι από μόνες σας όσον αφορά την ενίσχυση της επιθυμίας σας για σεξ.
Εξάλλου ποιος γνωρίζει καλύτερα τον εαυτό σας και το σώμα σας από εσάς…?
10+ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΣΑΣ ΔΙΑΘΕΣΗ (LIBIDO) ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΞ.
1.Ύπνος
Χωρίς καλό ύπνο χάνετε ενέργεια.Η Λίμπιντο είναι μόνο ένας από πολλούς τομείς που επηρεάζονται από κακής ποιότητας ύπνο. Χωρίς καλό ύπνο, η ενέργειά σας πάσχει και το σώμα σας αναγκάζεται να διανείμει την ενέργειά του στις ασχολίες της ημέρας και μέχρι να φτάσετε σπίτι έχει “αδειάσει”.
2.Μη μεταφέρετε τα προβλήματα της εργασίας στο σπίτι
Αν τα μεταφέρετε στο σπίτι, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τρυπώσουν και στο κρεββάτι σας. Με αποτέλεσμα να επηρεάσει εσάς αλλά και το συντροφό σας.Πηγαίνετε γυμναστήριο, κάντε κολύμπι σε πισίνα, φροντίστε την ομορφιά σας πριν πάτε σπίτι.Κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο με αρωματικά έλαια και θυμίστε στον εαυτό σας να αναπνέει ήρεμα και αργά μέχρι να βρεθείτε σε κατάσταση χαλάρωσης και ξαπλώστε στο κρεββάτι σας με “πονηρές” σκέψεις…
3.Επικοινωνήστε σεξουαλικά με τον συντροφό σας.
Εάν οι δυσκολίες στο κρεββάτι σας δε λένε να σας εγκαταλείψουν, μη κρύβεστε και οι δύο πίσω από το δαχτυλό σας. Βρείτε την κατάλληλη στιγμή και κάντε κουβέντα.Χωρίς να επιρίπτετε ευθύνες εκατέρωθεν, μιλήστε ειλικρινά μέσα από την ψυχή σας και βγάλετε το φορτίο που κουβαλάτε.Προσθέστε την ποικιλία στα ερωτικά παιχνίδια σας, στα ερωτικά χάδια και απελευθερώστε την φαντασία σας. Ξεκινήστε σιγά σιγά να ξυπνάτε τον ερωτισμό σας και πειραματιστείτε.Μείνετε στην αρχή στα προκαταρκτικά και απολαύστε τα.Δεν είναι απαραίτητη η διείσδυση όλες τις φορές.
Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα γίνει η έκρηξη της libido και θα ξανανιώσετε και οι δυο σας!
4. Αποδεχθείτε τον αισθησιασμό σας.
Εκατομμύρια γυναίκες και άντρες δεν αισθάνονται άνετα με το βαθύτερο εαυτό τους. Αισθανθείτε οικεία με την αισθησιακή πλευρά σας χαιδεύοντας το σώμα σας, κάνοντας γυμναστική και μαθαίνοντας με ποιο τρόπο σας αρέσει να σας αγγίζουν. Βρείτε ασφαλείς τρόπους να είστε ειλικρινείς με το σύντροφό σας.
5.Κινείστε το σώμα σας.
Όσο περισσότερο οξυγόνο, φρέσκο αέρα και κίνηση προσφέρετε στο σώμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο πιο σέξυ θα αισθανθείτε και θα ανεβάσετε την ερωτική σας διάθεση. Το πόσο δραστήρια είστε στην ημέρα σας με ευχάριστες ασχολίες συνδέεται στενά με τη σεξουαλική διάθεση.
6.Βελτιώστε την ιδέα που έχετε για το σώμα σας.
Όσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αισθάνεστε όταν βρίσκεσθαι γυμνή, τόσο περισσότερο θα είστε χαλαρή και θα τροφοδοτείτε τον αισθησιασμό σας. Αν αισθάνεστε άβολα ή ντροπαλά στην κρεβατοκάμαρα, θα αποφεύγετε την σωματική επαφή χάνοντας τις απολαύσεις του έρωτα. Δεν απαιτείται η τελειότητα. Για να αυξήσετε την λιμπιντό σας και να χαρείτε την ερωτική σας ζωή -θυμηθείτε- ο παρτενέρ σας δεν εστιάζει στις ατέλειές σας!.
7.Αποφύγετε άσπρη ζάχαρη, επεξεργασμένες τροφές και πολλά λιπαρά.
Κρατηθείτε μακρυά από fast food, αναψυκτικά και επεξεργασμένη ζάχαρη!. Φρέσκα φρούτα, λαχανικά και όσπρια και άπαχο κρέας, θα σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα και πιο ενεργητικές. Συν του ότι η σωστή διατροφή θα βελτιώσει τη διάθεσή σας. Θυμηθείτε ότι έτσι θα ενισχύσετε την ερωτική διάθεση αλλά θα χάσετε και περιττά κιλά!.
8. Δοκιμάστε νέες στάσεις, καινούργια μέρη και τεχνικές.
Για να ενισχύσετε τον αισθησιασμό στην σχέση σας κρατηθείτε μακρυά από την ρουτίνα!. Νέα παιχνίδια, εσώρουχα, μέρη ακόμα και αφροδισιακές τροφές μπορούν να εγείρουν την αισθαντική σχέση και να βελτιώσουν την ερωτική ζωή.
9. Βότανα
Τζινσενγκ (Ginseng) Το Τζινσενγκ (Ginseng) είναι από τα παλιότερα γνωστά ως αφροδισιακά. Είναι καλά ανεκτό και βοηθάει στην ενίσχυση της libido και συνολικά στο αίσθημα της ευεξίας και της ενεργητικότητας.
Πράσινο τσάι Το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, περιέχει L-Theanine, και έχει ήπια χαλαρωτικήδράση και καθαρίζει το μυαλό. Μειώνει έτσι την υπερδιέγερση του εγκεφάλου και την υπερένταση του σώματος, αφήνοντας τονα νιώσει πιο χαλαρά και ερωτικά.
10. Πάρτε το και λίγο στην πλάκα…
Μην παίρνετε τισ δυσκολίες στο κρεβάτι πιο σοβαρά απότι χρειάζεται και μην αφήνετε να σας καταβάλλει। Γελάστε μαζί με το συντροφό σας και αφήστε τους εαυτούς σας να κάνουν αστεία σαν να κάνετε κάποια ζαβολιά। Το γέλιο ενισχύει την συναισθηματική επαφή οδηγώντας σε βαθύτερη και πιο άνετη σχέση।

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.