# #

23 Ιαν 2011

Ψάχνουν τις χρηματιστηριακές συναλλαγές του Le Beau Brummel (ένας τρελός έρωτας της μαμάς…)


Με εντολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Σφίγγει» ο κλοιός γύρω από τον πρώην υπουργό, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλο.
Μία μόλις ημέρα μετά την απόφαση της Εξεταστικής για το σκάνδαλο της Siemens Επιτροπής της Βουλής να τον εντάξει στη λίστα με τα «προς περαιτέρω διερεύνηση» πρόσωπα, και εν μέσω των φημών που υφίστανται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα για τα περιουσιακά του στοιχεία, στο «μικροσκόπιο» ...
της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα τεθούν όλες οι χρηματιστηριακές συναλλαγές του πρώην υπουργού, αλλά και μελών της οικογένειάς του, ύστερα από σχετικό αίτημα της Βουλής.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες επιστολή προς όλες τις χρηματιστηριακές εταιρείες και ΑΕΔΑΚ, προκειμένου να δοθούν οποιαδήποτε στοιχεία που αφορούν συναλλαγές επί μετοχών, ομολόγων ή μεριδίων Αμοιβαίων Κεφαλαίων από το 1990 έως σήμερα.
Ο έλεγχος του πρώην υπουργού κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ σχετίζεται με το «πόθεν έσχες» και έρχεται σε μια περίοδο, κατά την οποία ο κ. Τοχατζόπουλος διατυμπανίζει την αθωότητα του, αλλά και τη δημιουργία σκευωρίας σε βάρος του, σχετικά με χρηματισμούς κατά την κυβερνητική του θητεία.
Σύμφωνα, με πηγές από την Κεφαλαιαγορά, ο έλεγχος που θα διεξαχθεί, θα συνδυαστεί και με τις υπουργικές θέσεις τις οποίες κατείχε, καθώς λ.χ. την περίοδο 2000-2004 διετέλεσε υπουργός του υπουργείου Ανάπτυξης, ήταν υπεύθυνος για δημόσια εταιρεία (ΔΕΗ), της οποίας οι μετοχές εισήχθησαν στο χρηματιστήριο κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Επιπλέον, θα διακριβωθεί εάν κατά την περίοδο της θητείας του εκμεταλλεύθηκε στο χρηματιστήριο οποιαδήποτε εσωτερική πληροφόρηση ελάμβανε ως μέλος του υπουργικού συμβουλίου για κυβερνητικές οικονομικές αποφάσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες που μεταδίδει το protothema.gr έρχονται να επιβεβαιώσουν σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.