# #

24 Ιαν 2011

Δημόσια πλέον η Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης



Στο Δημόσιο θα ανήκει στο εξής το Ίδρυμα Προστασίας Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο Ήλιος - Σχολή Τυφλών», σύμφωνα με άρθρο του νομοσχεδίου για την υγεία που κατατέθηκε στις 19 Ιανουαρίου. Την ικανοποίησή της εκφράζει η περιφερειακή ένωση κεντρικής Μακεδονίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.
Η Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης συγχωνεύεται στο Κέντρο...
Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), σύμφωνα με την πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, Ελένη Καρυπίδου. Όσον αφορά στο προσωπικό, που ανέρχεται περίπου στα 60 άτομα, προβλέπονται οι απαραίτητες θέσεις και, όσοι δεν παραμείνουν, θα μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.
«Ιστορική για το κίνημα των τυφλών ήταν η 19η Ιανουαρίου 2011, ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις» όπου στο άρθρο 44 ρυθμίζονται οι όροι δημοσιοποίησης του Ιδρύματος», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.

«Με την πληρότητα της νομοθετικής περιγραφής στο σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου, διασφαλίζεται η αδιάκοπη λειτουργία του εκπαιδευτικού και προνοιακού φορέα, ρυθμίζοντας το διοικητικό, εργασιακό, ιδιοκτησιακό, δικαστικό και λειτουργικό καθεστώς του συγχωνευόμενου βορειοελλαδίτικου φορέα στο Κέντρο εκπαίδευσης και αποκατάστασης τυφλών Καλλιθέας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ελευθεροτυπια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.