# #

14 Δεκ 2010

«αποφασίζομεν και διατάσσομεν». . .

Ολοι οι ηγέτες μας των τελευταίων ετών, ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Σημίτης, ο κ. Καραμανλής, περιφρονούσαν τον λαό. Τον αντιμετώπισαν ως υποζύγιο. Τον έκλεψαν, τον έβρισαν, τον κορόιδεψαν, τον δίχασαν, τον εξουθένωσαν, τον απέκοψαν απ' το παρελθόν του και του στέρησαν το μέλλον του.
Πολύ πριν από την κρίση η Ελλάδα οδηγήθηκε στο περιθώριο, φοβισμένη με τους γείτονες, υποτελής στους Δυνατούς, με την παραγωγική της δύναμη αποψιλούμενη, καταχρεωμένη, ψευτονεόπλουτη, καταναλωτική, αφιλοσόφητη, αμοραλιστική -ένα τσόκαρο
με δύο μόνο σταθερές: τον δικομματικό μονοκομματισμό και την τηλεοπτική τυραννίδα.
Πολύ πριν από την κρίση, φαινόταν, σε όσους έβλεπαν πέρα απ' τη μύτη τους, ότι η χώρα διολισθαίνει προς την καταστροφή...
του κοινωνικού της ιστού.
Αλλά, αν αυτό το έβλεπαν (και το φώναζαν) απλοί άνθρωποι, το έβλεπαν και οι ταγοί. Οι οποίοι τι έκαναν;
Περίμεναν την κρίση! Ηξεραν. Διότι την έχτιζαν. Κι όταν η κρίση ήρθε, αυτοί που την προκάλεσαν εμφανίστηκαν να θέλουν να μας σώσουν.
Πώς;
Κατά τη φύση τους!
Πρώτον, (ξανα)φέρνοντας τους ξένους. Τοκογλύφους, στρατηγούς και δεσμοφύλακες. Αξιοποιούν τώρα πλέον τις ενοχές που καλλιέργησαν τόσα χρόνια στον λαό (με τη συνδρομή μάλιστα πολλών επιδοτούμενων διανοουμένων) και τον καλούν να ανεβεί στο ικρίωμα. Να βάλει το κεφάλι του στον «πάγκο του χασάπη».
Τη δουλειά αυτή, του χασάπη, έχει αναλάβει ο Παπανδρέου. Διαπράττει πολιτική δολοφονία στέλνοντας τις εργασιακές σχέσεις πίσω στις αρχές του 20ού Αιώνα. Διαπράττει πολιτειακή δολοφονία αντικαθιστώντας το Σύνταγμα με το Μνημόνιο. Θέτει σε κίνδυνο την κυριαρχία και το αυτεξούσιον της χώρας, αποκόπτοντάς την από φυσικούς συμμάχους και θέτοντάς την υπό καθεστώς Εντολής. Επιβάλλει στους πολίτες την «Οικονομική Φρίκη» και οδηγεί, είτε συνειδητά είτε από ανικανότητα, τη χώρα στη χρεωκοπία.
Το κατεπείγον πλέον δεν αφορά τα νομοσχέδια, αλλά την πτώση αυτής της κυβέρνησης που εφαρμόζει την πιο ακροδεξιά, την πιο αντιδραστική, την πιο νεοφιλελεύθερη πολιτική με σχεδόν φασιστικό τρόπο -με «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», με δημιουργία τετελεσμένων. Και τετέλεσται.
Πριν από την κρίση η Ελλάδα πήγαινε κατά διαόλου, τώρα μέσα και μέσω της κρίσης θανατώνεται.

2 σχόλια:

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ,ΑΠΟ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ (ΕΛΛΑΣ)ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ,ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ,ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΗΓΕΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ, Ο "ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ" ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ, ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ 1900 ΑΦΟΥ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ,ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΑΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ)ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΒΡΥΞΕΛΩΝ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ;;; ΓΙΝΑΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΥ ΑΕΡΑ,ΠΑΡΑΣΙΤΟΥΝΤΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΡΑΤΟ ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΜΕ ΑΧΑΛΙΝΩΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΧΡΕΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Exεις δικιο φιλε Κιμωνα, δημοσιευσα το σχολιο σου. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.