# #

14 Δεκ 2010

Ηταν αθεος ο Χιτλερ?


Χίτλερ και καρδινάλιοςΟ Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’, σε επίσκεψή του που πραγματοποίησε στην Μεγάλη Βρετανία, τον Σεπτέμβριο του 2010, προκάλεσε αντιδράσεις, όταν με δηλώσεις του επιχείρησε να συνδέσει τον Χιτλερισμό με την Αθεΐα.
Ασχέτως, αν ο Χίτλερ ήταν στην πραγματικότητα...
άθεος ή όχι, οι αναφορές και οι επικλήσεις του στον Χριστιανισμό και στη θρησκεία, μέσα στο βιβλίο του «Ο Αγών μου», είναι αρκετές και αδιαμφισβήτητες. Άλλωστε οι εικόνες της εποχής (και όχι μόνο αυτές), είναι αδιάψευστος μάρτυρας των αγαστών σχέσεων Χίτλερ και Εκκλησίας.
Στο βίντεο που ακολουθεί, ο γνωστός ορθολογιστής Ρίτσαρντ Ντόκινς, επιχειρηματολογεί εναντίον των ανάρμοστων υπαινιγμών του Βενέδικτου (κατά κόσμον Γιόσεφ Ράτσινγκερ), στα πλαίσια μιας διαδήλωσης 15.000 ατόμων, που διοργανώθηκε στο Λονδίνο στις 18 Σεπτεμβρίου 2010, με αφορμή αυτές τις δηλώσεις του Πάπα, αλλά και άλλες προσβλητικές των συνεργατών του.



O Ρίτσαρντ Ντόκινς ξεσπαθώνει κατά του Πάπα για την απόπειρα του να συνδέσει τον Χίτλερ με την αθεΐα και τον υπαινιγμό του ότι η υπερβολική προώθηση της α-θρησκείας (κοσμικότητας/secularism), είναι βλαβερή για την ανθρωπότητα.

Trivia: o Αδόλφος Χίτλερ παρέμεινε Ρωμαιοκαθολικός ως το τέλος της ζωής του. Το 1933 κήρυξε παράνομη την αθεΐα και άλλα κινήματα ελεύθερης σκέψης, ενώ στο βιβλίο του "Ο Αγών μου" ("Mein Kampf") η λίστα με τις ομιλίες του, στις οποίες επικαλείται τον Χριστιανισμό, είναι πραγματικά ατελείωτη!


Το συλλαλητήριο (15.000 άτομα) διοργανώθηκε στο Λονδίνο την 18/9/2010, ως διαμαρτυρία (Protest the Pope) με αφορμή την επίσκεψη του Πάπα στη Μ.Βρετανία και τις δηλώσεις που έκανε.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.