# #

14 Δεκ 2010

WikiLeaks: νέες επιθέσεις από τους Anonymous και πρώτη ακρόαση Ασάνζ


Ενώπιον δικαστηρίου στο Λονδίνο παρίσταται σήμερα ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ για την πρώτη ακρόαση της προβλεπόμενης από το βρετανικό δίκαιο δικαστικής διαδικασίας για την έκδοσή του ή όχι στη Σουηδία.
Παράλληλα, συνεχίζονται αμείωτες διεθνώς και εκδηλώσεις συμπαράστασης στον ίδιο και στο WikiLeaks, αλλά και το κυβερνοαντάρτικο των χακτιβιστών των Anonymous.
«Εκτός δικτύου» βρέθηκαν αργά τη νύχτα της Κυριακής οι ιστοσελίδες αγορών του Amazon σε Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία, ύστερα από διαδικτυακή επίθεση DDOS πίσω από την οποία, όπως όλα δείχνουν, βρίσκονται κάποιοι χακτιβιστές. Από πλευράς Amazon επιχειρήθηκε...
διάψευση, με τον ισχυρισμό ότι οι ανά την Ευρώπη ιστότοποι αγορών του είχαν την ώρα εκείνη αντιμετωπίσει τεχνικά προβλήματα επειδή ήταν «κάτω» το data centre στην Ιρλανδία που συντονίζει τη λειτουργία τους.
Αργότερα, η εταιρεία παρακολούθησης στατιστικών δεδομένων Διαδικτύου Netcraft επιβεβαίωσε άλλη επιτυχή κυβερνοεπίθεση -η κεντρική ιστοσελίδα της Mastercard βγήκε ξανά εκτός λειτουργίας.
Την ίδια στιγμή, από το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ανακοινώθηκε προειδοποίηση διατυπωμένη από τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Πίτερ Ρίκετς προς υπουργεία και λοιπούς κυβερνητικούς οργανισμούς, ότι οι ιστοσελίδες τους αποτελούν εν δυνάμει στόχους των χακτιβιστών.
Σε παράλληλες εξελίξεις, ο Ντάνιελ Ντόμσαϊτ Μπεργκ, συνιδρυτής με τον Ασάνζ του WikiLeaks, προχωρεί, ύστερα από διαφωνίες, στην ίδρυση άλλης ιστοσελίδας αποκαλύψεων με το όνομα OpenLeaks. Και, στις Βρυξέλλες, άλλη ομάδα πρώην εργαζομένων σε οργανισμούς ενημέρωσης κυρίως της Ε.Ε, δηλώνει εμπνεόμενη από το WikiLeaks και ξεκινά το brusselsleaks.com
Ελευθεροτυπια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.