# #

16 Ιουλ 2010

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει τα κότσια να κλείσει την πόρτα στις μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες της βιοτεχνολογίας. Ας τους κλείσει την πόρτα η Ελλάδα!.....ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ???

Από την Ελλάδα εξαρτάται πλέον το αν σε λίγα χρόνια θα είναι η μοναδική χώρα εντός των ορίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που όχι μόνο θα αποτελεί ζώνη ελεύθερη από μεταλλαγμένα... αλλά θα διατρανώσει και ένα ισχυρό ΟΧΙ στην επιμόλυνση των βιολογικών προϊόντων με Γ.Τ.Ο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει τα κότσια να κλείσει την πόρτα στις μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες της βιοτεχνολογίας. Ας τους κλείσει την πόρτα η Ελλάδα!

Η αρχή έγινε! Η ΕΕ υιοθέτησε προτάσεις με στόχο την απεμπλοκή των αμφιλεγόμενων αιτημάτων για καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων φυτών στην Ευρώπη. Με τον τρόπο αυτό, οι Βρυξέλλες φιλοδοξούν να μεταρρυθμίσουν τις σημερινές περίπλοκες διαδικασίες έγκρισης καλλιεργειών γενετικά τροποποιημένων φυτών που έχουν αποτέλεσμα να μην δίνεται πλέον εδώ και χρόνια "πράσινο φως" στην Ευρώπη για τέτοιες καλλιέργειες, οι οποίες όμως πολλαπλασιάζονται στη Βόρεια και τη Νότια Αμερική.

Την ίδια ώρα, έντονες είναι οι ανησυχίες των ευρωπαίων καταναλωτών, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με το ενδεχόμενο τα γενετικά τροποποιημένα φυτά να "μολύνουν" τα άλλα καθώς και για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η εξέλιξη στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η νέα πρόταση των Βρυξελλών έχει στόχο να προσφέρει το «τυράκι της φάκας» στα κράτη-μέλη, που δεν θέλουν τα μεταλλαγμένα προϊόντα την ελευθερία να απαγορεύουν ή να περιορίζουν στην επικράτειά τους τις καλλιέργειες γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, έστω κι αν οι συγκεκριμένες καλλιέργειες έχουν εγκριθεί από την ΕΕ.

Σε αντάλλαγμα, η Επιτροπή ζητάει από τις χώρες να πάψουν να μπλοκάρουν τις εγκρίσεις καλλιεργειών που ζητούν οι μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες!  ......http://www.biozo.gr/node

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.