# #

15 Ιουλ 2010

Ενας ελληνικός παράδεισος στο Μαυροβούνιο

Εγκαινιάστηκε χθες στο νησί του Αγίου Στεφάνου το εντυπωσιακό τουριστικό σύμπλεγμα του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, που παραπέμπει σε θέρετρο του 1920

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ, Tριάντα πέντε σουίτες έκτασης 40-60 τετραγωνικών μέτρων η καθεμία σε έναν μεσαιωνικό οικισμό, εστιατόρια, κοινόχρηστοι χώροι, εκκλησίες, διαδρομές σε ξέφωτα και σοκάκια: ορισμένα μόνο από όσα περιλαμβάνει το τουριστικό σύμπλεγμα στο νησί του Αγίου Στεφάνου, του περίφημου θερέτρου του Μαυροβουνίου, η εκμετάλλευση του οποίου έχει περάσει από πέρυσι στα χέρια του έλληνα εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη.

Το συγκρότημα- η πρώτη φάση του οποίου ήδη ολοκληρώθηκε- περιλαμβάνει, εκτός από το νησί, 350 στρέμματα πυκνού δάσους, τα οποία φτάνουν ως την παραλία με τέσσερις διαμορφωμένες μικρότερες ακτές. Στα ξέφωτα του δάσους υπάρχει ένα μεγάλο spa, το Μίλοτσερ (ένα μικρό ξενοδοχείο με οκτώ σουίτες το οποίο ήδη λειτουργεί), τρία εστιατόρια και ένα μικρό κέντρο εμπορίου και αναψυχής. Την αρχιτεκτονική μελέτη του φιλόδοξου πρότζεκτ, η συνολική επένδυση του οποίου φθάνει στα 75 εκατ. ευρώ, εκπόνησε το αρχιτεκτονικό γραφείο ΑΣΠΑ ΑΕ του κ. Σπύρου Τσαγκαράτου, ο οποίος μιλώντας στο «Βήμα» επισήμανε τον σεβασμό που έχει επιδειχθεί στη φυσιογνωμία του οικισμού, ακόμη και σε ό,τι αφορά τα υλικά και τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί: «Εν προκειμένω το παραδοσιακό βαλκανικό στοιχείο, η πέτρα, το κεραμίδι, το ξύλο και δη στη στιβαρή τους μορφή, συνυπάρχει αρμονικά με κτίρια αρ ντεκό,τα οποία παραπέμπουν στις αρχές του ευρωπαϊκού 20ού αιώνα. Ολο αυτό το σύμπλεγμα θα έλεγα ότι παραπέμπει σε ευρωπαϊκά θέρετρα της περιόδου 1910-1920. Η βασική μας ιδέα, επαναλαμβάνω, είναι να μη διαταράξουμε το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της περιοχής».


: http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.