# #

14 Ιουλ 2010

Ερχεται ιστοσελίδα, που θα υπολογίζει πόσα χρόνια θα ζήσουμε!

Ανάμεικτα συναισθήματα προκάλεσε η ανακοίνωση αμερικανών επιστημόνων ότι ετοιμάζουν ιστοσελίδα  στην οποία θα μπορεί να εισάγει κανείς την αποκωδικοποίηση του DNA του, και να μαθαίνει πόσα χρόνια θα ζήσει!
 Αφού συνδύασαν μια σειρά από γονίδια που συνδέονται με τη μακροζωία, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι βρήκαν τον  τρόπο να προβλέπουν με ακρίβεια 77%, εάν ένας άνθρωπος θα ζήσει ως τα 100 του χρόνια ή όχι!
  Το πρόγραμμα, που έγινε με την χρηματοδότηση των Εθνικών Ιδρυμάτων   Γήρανσης και Καρδιάς, Πνευμόνων & Αίματος των ΗΠΑ, έχει διχάσει τους πολίτες.
"Κι αν μάθω ότι θα ζήσω λίγα χρόνια;".....
 "Κι αν μάθω ότι μου απομένουν μόνο λίγα χρόνια ζωής;", είναι το ερώτημα των περισσοτέρων, που αναρωτιούνται αν αυτή η ανακάλυψη, οδηγήσει πολλούς ανθρώπους σε απόγνωση!
  Ο δρ Ρόμπερτ Μάριον, επικεφαλής του Τμήματος Γενετικής & Αναπτυξιακής Ιατρικής και διευθυντής του Τμήματος Συγγενών Διαταραχών στο Νοσοκομείο Παίδων του Ιατρικού Κέντρου Μοντεφιόρε, της Νέας Υόρκης, εξηγεί: "Ο στόχος είναι το ακριβώς αντίθετο! Αν μπορούμε να εντοπίζουμε εγκαίρως όσους είναι “προγραμματισμένοι” να πεθάνουν νωρίς, τότε θα μπορούμε να τους βοηθήσουμε με τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, να ζήσουν περισσότερα χρόνια"!
Tο "μ��στήριο" των υπεραιωνόβιων!
  Αυτή τη στιγμή, το προσδόκιμο επιβίωσης στις ανεπτυγμένες χώρες είναι, κατά μέσον όρο, τα 80 με 85 χρόνια. Μόνο 1 στους 6.000 ανθρώπους ζει μέχρι τα 100 χρόνια, ενώ εκείνοι που φτάνουν τα 110 ή και περισσότερα, είναι περίπου 1 άνθρωπος στα 7 εκατομμύρια.

  "Οι υπεραιωνόβιοι, έχουν πολλά να μας διδάξουν. Αυτοί οι άνθρωποι παρουσιάζουν νοσήματα του γήρατος σε πολύ μεγάλη ηλικία, σκεφτείτε ότι το 90% είναι υγιείς στα 93 τους χρόνια, κατά μέσον όρο. Με κάποιον τρόπο, “σπρώχνουν” τα νοσήματα φθοράς προς την ακροτελεύτια δεκαετία της ζωής τους. Σήμερα σε όλο τον κόσμο ζουν περίπου 80.000 αιωνόβιοι και υπεραιωνόβιοι άνθρωποι. Ο γηραιότερος, είναι 116 ετών και ζει στην Ιαπωνία, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό είναι γυναίκες", λέει ο επικεφαλής της έρευνας δρ Τόμας Περλς, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.
  Το πιο ενδιαφέρον ίσως εύρημα αυτής της μελέτης, είναι ότι οι αιωνόβιοι δεν φτάνουν ή  ξεπερνούν τα 100 χρόνια γιατί δεν έχουν γενετική προδιάθεση για να αρρωστήσουν, αλλά γιατί έχουν γενετικές μεταλλαγές "καλών γονιδίων" που με κάποιο τρόπο "εξουδετερώνουν" τα "κακά"!
Το site που θα υπολογίζει πόσα χρόνια θα ζήσουμε!
  Οι επιστήμονες γνωρίζουν πλέον ότι η μακροβιότητα παρατηρείται σε συγκεκριμένες οικογένειες, άρα τα γονίδια παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό το χαρακτηριστικό. Αυτό τους οδήγησε στην απόφαση να αποκωδικοποιήσουν το γενετικό υλικό 1.055 αιωνόβιων και 1.267 "κοινών θνητών", για να εντοπίσουν τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά.

  Έτσι, δημιούργησαν ένα γενετικό μοντέλο που αποτελείται από 150 γενετικές μεταλλαγές, με την βοήθεια του οποίου μπορούν να προβλέψουν με ακρίβεια 77% πόσο θα ζήσει ο καθένας από εμάς! Όπως τονίζουν, το ποσοστό αυτό είναι πολύ υψηλό για ένα γενετικό μοντέλο, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι τα αποτελέσματα αυτά έχουν ισχυρή γενετική βάση. Οσο για το υπόλοιπο 23% που απομένει, εξηγούν ότι εξαρτάται από περιβαλλοντικούς παράγοντες, από τον τρόπο ζωής ή και από άγνωστους γενετικούς παράγοντες.

  Τώρα η ερευνητική ομάδα, ετοιμάζει μια ιστοσελίδα στην οποία όσοι ήδη έχουν αποκωδικοποιήσει το γονιδίωμά τους, θα μπορούν να υπολογίζουν πόσα χρόνια θα ζήσουν. Η υπηρεσία θα είναι είναι διαθέσιμη μέσω του site της New England Centenarian Study, που είναι και το πλήρες όνομα της μελέτης.
Ψηφίστε: θα θέλατε να μάθετε πόσα χρόνια θα ζήσετε;
  Εσείς, αν είχατε την δυνατότητα να αποκωδικοποιήσετε το DNA σας, θα επισκεπτόσαστε την ιστοσελίδα για να μάθετε πόσα χρόνια θα ζήσετε; Ψηφίστε τώρα:

 Θέλετε να μάθετε πόσα χρόνια θα ζήσετε εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα;    καντε κλικ εδω..http://www.pyles.tv/News/epistimi-texnologia/site_dna_years.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.