# #

15 Ιουλ 2010

Υπάρχει κάποιος που… δεν… τα έπαιρνε;



Το πάρτι που έγινε επί υπουργίας του αρχιδιαπλεκόμενου ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, ωχριά μπροστά σε αυτό του Βατοπεδίου ,και όλων των άλλων. Ποιος όμως πολιτικός θα τολμήσει να το αγγίξει αφού ξέρει πως αργά η γρήγορα θα πέσει στα χέρια…. γιατρών, και τότε χαιρέτα μου τον… πλάτανο.
Διασπάθιση του δημόσιου χρήματος υπέρ της Siemens αποκάλυψε το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας σ' ό,τι αφορά τις συμβάσεις που υπέγραψαν τα νοσοκομεία με τη γερμανική εταιρεία από το 2002 έως το 2009. Πρόκειται για 164 συμβάσεις από τις συνολικά 500 που παραδόθηκαν σε δύο μεγάλες κούτες στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο. Κοινό συμπέρασμα των Επιθεωρητών της Δημόσιας Υγείας είναι ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων επέτρεπαν στη Siemens να είναι ο μοναδικός μειοδότης των διαγωνισμών για την προμήθεια μηχανημάτων και νοσοκομειακών υλικών σε χαμηλές εν γένει τιμές. Ωστόσο, στη συνέχεια το κόστος για τη συντήρηση και τα ανταλλακτικά εκτοξευόταν καθώς δεν υπήρχαν οι δεσμευτικοί όροι που θα υποχρέωναν την εταιρεία να προχωρήσει σε εξορθολογισμό των τιμών της. Ο κατάλογος με τα νοσοκομεία αφορά την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια. Απουσιάζουν τα Νοσοκομεία «Παπαγεωργίου», «Ωνάσειο» και «Ερρίκος Ντυνάν», για τα οποία, αν και λαμβάνουν κρατικές επιχορηγήσεις, δεν δόθηκαν στοιχεία.
Ενδεικτικά αναφέρουμε:
ΓΕΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ»
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ως πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του Θριάσιου Νοσοκομείου, που για την ετήσια αντικατάσταση των λυχνιών ενός αξονικού τομογράφου την πενταετία 2004-2009 καταβλήθηκαν στη Siemens 511.990 ευρώ.
http://ixnos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.