# #

21 Μαρ 2014

Σήμερα το βράδυ τα exit polls του δημοψηφίσματος για απόσχιση της... Βενετίας!

Εδώ και χρόνια η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη γνωρίζει και ακούει για αποσχιστικές τάσεις της Καταλονίας από την Ισπανία και της Σκωτίας από τη Μεγάλη Βρετανία… Κάποια άλλη, όμως ιστορική περιοχή της Ευρώπης, είναι αυτή που τελικά προχώρησε, εντελώς αθόρυβα και αιφνιδιαστικά στην θαρραλέα απόφαση!
Σχετικό άρθρο παρακάτω :

Την ώρα που οι εξελίξεις στην Κριμαία και η σύγκρουση Δύσης-Ρωσίας κυριαρχούν στη διεθνή επικαιρότητα, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης, τα δυτικά μέσων ενημέρωσης, φρόντισαν να «κρύψουν» μέχρι σήμερα αυτήν την πολύ σημαντική εξέλιξη, που «καίει» την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού έχει δυνητικά εκρηκτικές επιπτώσεις για ολόκληρη την Ευρώπη: το δημοψήφισμα της Βενετίας για απόσχιση από την Ιταλία!
Το δημοψήφισμα στην πάλαι ποτέ Γαληνότατη Δημοκρατία της Βενετίας, έχει ξεκινήσει από την περασμένη Κυριακή, ενώ σήμερα λήγει και το βράδυ αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα μίας πρωτοφανούς και ιστορικής εξέλιξης για την σύγχρονη Ευρώπη.
Οι κάτοικοι της ιστορικής ιταλικής πόλης, καλούνται να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της απόσχισης της περιοχής τους από την Ιταλία και την ανακήρυξή της σε αυτόνομη, κυρίαρχη Δημοκρατία!
Υπενθυμίζεται, ότι η Βενετία είναι πρωτεύουσα της επαρχίας του Veneto. Η πόλη που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνω από το ήμισυ των τουριστών που καταφτάνουν στην Ιταλία και φυσικά συνεισφέρει ένα πολύ σημαντικό ποσοστό στα έσοδα της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας!

Αναμένονται, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος απόψε το βράδυ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.