# #

20 Μαρ 2014

Δεν είναι Έλληνας, είναι ανθέλληνας

Δεν είναι Έλληνας, είναι ανθέλληνας


Το φιλοβασιλικό λόμπι επιχειρηματιών, μιντιαρχών και πολιτικών, εντός και εκτός Ν.Δ., σκίζει τα ρούχα του για να επιστραφεί η ελληνική ιθαγένεια στον Κοκό και τα παιδιά του.


Εάν η περίπτωση ήταν διαφορετική, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε έως και για θαύμα. Όμως, όχι! Τα δάκρυα που κυλούν από τη νοικιασμένη βίλα της Σοφίας Παπανδρέου στο Καστρί, όπου κατοικοεδρεύει η οικογένεια των Γλύξμπουργκ, μαρτυρούν το δράμα που περνά ο Κοκός.

Γιατί δεν είναι και μικρό πράγμα να ξεσπιτώνεσαι από το Λονδίνο – πουλώντας για 9,5 εκατομμύρια στερλίνες το σπίτι σου στο Χάμπστεντ –, να φέρνεις μάλιστα στη χειμαζόμενη Ελλάδα και τον ...υιό σου Νικόλαο μετά της συζύγου του Τατιάνας και να λαμβάνεις μόνο προσκλήσεις για τσάι τα απογεύματα και για κανένα σουαρέ, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Κοκός ήρθε με μεγάλες προσδοκίες στην Ελλάδα. Ήθελε να αποκαταστήσει τον γιό του Νικόλαο, του οποίου το βιογραφικό έχει μείνει στάσιμο, αφού από το 1998 τον έχει στη δούλεψή του, στο προσωπικό του γραφείο. Κάποιοι μάλιστα του έχουν φουσκώσει τα μυαλά, λέγοντάς του ότι ο Νικόλαος μπορεί να γράψει την επόμενη σελίδα στην Ιστορία της χώρας και της οικογένειας. 
Μόνο που, όπως ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, υπάρχει ένα σημαντικό τεχνικό πρόβλημα που – παρά τις υποσχέσεις που του έχουν δοθεί – ακόμα δεν έχει επιλυθεί, αφού είναι άκρως ακανθώδες.

Και αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι η οικογένεια Γλύξμπουργκ δεν έχει την ελληνική ιθαγένεια! Με απλά λόγια, όπως λέει και ο λαός, πώς θα σώσεις την Ελλάδα, Καραμήτρο, αφού δεν είσαι ιθαγενής και όχι κόμμα, ούτε απόκομμα δεν μπορείς να κάνεις.


Το ξέπλυμα του Κοκού


Ο Γλύξμπουργκ – για όσους δεν το γνωρίζουν – είναι ο godfather του θηλυκού Άδωνι, της Αν Μισέλ Ασημακοπούλου, εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Για να αλειφθεί μάλιστα με το λάδι του τέως και να πάρει το πνεύμα του, η οικογένειά της ταξίδεψε μέχρι τη Ρώμη, όπου ζούσε τότε ο Κοκός όταν την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια από την Ελλάδα. Και ο Κοκός βάφτισε την Αν Μισέλ γιατί ήταν συμμαθητής με τον πατέρα της στη σχολή Αναβρύτων.

Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα επεσήμαναν στο «Π» ότι τώρα ο νονός έχει πέσει μονός διπλός πάνω στην Αν Μισέλ προκειμένου να αρθεί η αδικία και η οικογένεια να πάρει και πάλι την ελληνική ιθαγένεια. Άλλωστε, όπως λένε, τα παλαιά πάθη και τα παλαιά μίση έχουν καταλαγιάσει και θα είναι άδικο τη στιγμή που συντελείται το μεγάλο ξέπλυμα – βλέπε φασίστες και ναζιστές – να μείνει εκτός… πλύσης η οικογένεια του Κοκού.

Στην κατεύθυνση αυτή κινούνται και άλλοι φίλοι του από τον εφοπλιστικό χώρο με ισχυρή επιρροή στη Ν.Δ. – και όχι μόνο. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Κοκός έπεισε τον Νικόλαο να αφήσει το Λόντρα - Παρίσι - Νιου Γιουόρκ, που λέει και το παλαιό άσμα, και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα. Για να δείξει καλό πρόσωπο, για να αρχίσει να φτιάχνει το προφίλ του ως καλού Ελληνόπουλου, που μεσούσης της κρίσης επέλεξε να γίνει μόνιμος κάτοικος Αθήνας. Γιατί δεν είναι εύκολη απόφαση για έναν άνεργο που ζει στο Λονδίνο να επιλέγει την Αθήνα της ανεργίας τού κοντά 30%, όταν οι πτυχιούχοι άνεργοι κάνουν κρα για να πάνε στο Λονδίνο ακόμα και ως λαντζέρηδες. Μιλάμε για κανονική θυσία από τον Κοκό και τον Νικόλαο.

Οι Γλύξμπουργκ έχασαν την ελληνική ιθαγένεια με νόμο το 1994, διά χειρός Ευάγγελου Βενιζέλου. Με τον ίδιο νόμο έγινε και δήμευση της περιουσίας τους. Ο Κοκός, όμως, προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μόνο για το σκέλος της δήμευσης της περιουσίας και δικαιώθηκε το 2000 με την ελληνική κυβέρνηση να πληρώνει χρηματική αποζημίωση.

Ο τέως άφησε εκτός δικαστικής διεκδίκησης το θέμα της ιθαγένειας γιατί, όπως επίσημα αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, «το δεύτερο μέρος του νόμου ’94, με το οποίο καταργείται η ιθαγένεια της οικογένειας, δεν έχει προσβληθεί μέσω της δικαστικής οδού, καθώς ο τέως βασιλέας δεν δέχεται την προσβολή ότι δεν είναι Έλληνας. Ελπίζει ότι το θέμα αυτό σύντομα θα επιλυθεί».

Και πώς θα επιλυθεί, οέο; Ένας νόμος καταργείται με άλλον νόμο! Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το φιλοβασιλικό λόμπι εντός και εκτός Νέας Δημοκρατίας, καθώς και το φιλοβασιλικό λόμπι επιχειρηματιών και μιντιαρχών.


Οι γραφικοί του στέμματος


Προς το παρόν και ενώ το θέμα της ιθαγένειας δεν θεωρείται ακόμα αρκούντως ώριμο για να επιλυθεί μέσω της λήθης και της λησμονιάς, μόνο κάποιοι γραφικοί βασιλόφρονες βγαίνουν ανοικτά υπέρ της καθόδου του Νικόλαου στην πολιτική, ενώ οι εφοπλιστές και μιντιάρχες φίλοι του Γλύξμπουργκ τον στηρίζουν ανοικτά μόνο για τέταρτο στην μπιρίμπα…

Είναι χαρακτηριστικό ότι ως γκουρού του Νικόλαου εμφανίζεται ο πρόεδρος του κόμματος των βασιλοφρόνων «Εθνική Ελπίδα» Γιώργος Γ. Παπαδόπουλος. Πρόκειται για ένα κόμμα που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2010 και το οποίο αυτοδιαφημίζεται «ως το μοναδικό εν Ελλάδι που υποστηρίζει την επάνοδο του βασιλέως Κωνσταντίνου με τίμιο και αδιάβλητο δημοψήφισμα».

Στις αρχές Οκτωβρίου του 2013, ο πρόεδρος της «Εθνικής Ελπίδας» αποκάλυψε μάλιστα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ότι εκείνος είναι που εδώ και δυο χρόνια ψήνει τον Νικόλαο να ασχοληθεί με την πολιτική και να ηγηθεί κόμματος.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «ένα τέτοιο κόμμα θα μας έδινε πίσω τη χαμένη μας αξιοπρέπεια και αξιοπιστία. Επίσης, θα άνοιγε τον δρόμο για τη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος για τη βασιλευομένη δημοκρατία, που αποτελεί τη μοναδική λύση για το μέλλον της χώρας. Άλλωστε, ο Νικόλαος είναι πρίγκιπας και όχι διάδοχος κι έτσι δεν γεννάται κανένα θέμα ιεραρχίας».

Ο Γιώργος Γ. Παπαδόπουλος αποκαλύπτει μάλιστα ότι έφτασε μέχρι το Λονδίνο για να πείσει τον γιο του Κοκού: «Έφθασα μέχρι και το Λονδίνο για να του τα πω. Πιστεύω, μάλιστα, ότι αν δεν υπήρχαν κάποιοι εξωγενείς παράγοντες, θα είχε κάνει ήδη αυτό το βήμα. Πάντα έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον για να προσφέρει στην πατρίδα». Όπου εξωγενής παράγοντας είναι και το θεματάκι με την ιθαγένεια. 

Πηγή:
topontiki.gr
 RAMNOUSIA 

2 σχόλια:

  1. ο κοκος και τα παιδια του δουλεψαν ποτε; με τι λεφτα ζουν; ποσα εκλεψαν ; ηρθαν να ξανακλεψουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που δούλεψε ο Παπούλιας, που δούλεψε ο Τζέφρυ, ο Τούρκογλου, ο Σαμαράς. Αυτός ήταν ένας και χορτάτος, τώρα που μπήκαν όλοι οι νηστικοί και καταλήστεψαν τα ταμεία;;;
    ΕΔΩ & ΤΩΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.