# #

20 Μαρ 2014

Και όποιον πάρει ο χάρος …




Την έκδοση ενός ομολόγου εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους εξετάζει η κυβέρνηση . Τις εκδόσεις ομολόγων η κυβέρνηση τις έκοψε το 2010 διότι τότε αποκλειστήκαμε από τις αγορές με αποτέλεσμα να μην μπορούμε πλέον να δανειζόμαστε . Αλλά επειδή το καλό το παλικάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι , η κυβέρνηση κατέφυγε στον δανεισμό από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ .

Η κυβέρνηση υπολόγιζε να βγει στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του έτους αλλά οι επικείμενες εκλογές απαιτούν επιτυχίες . Και τι πιο επιτυχημένο από την έξοδο στις αγορές ;

Μην ξεχνάς ότι υπάρχουν και προεκλογικές δεσμεύσεις οι οποίες θα πρέπει να εκπληρωθούν και με το παραπάνω . Διότι τον ρουσφετολόγο πολλοί μίσησαν , τα ρουσφέτια ουδείς .

Η έκδοση θα είναι δοκιμαστική αφού τόσο το ποσό , όσο και το χρονικό διάστημα αποπληρωμής  θα είναι μικρό . Ζέσταμα θα κάνουμε για τις μεγάλες μπάζες . Γιατί μπορεί να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα αλλά και εγώ όταν σταματήσω να πληρώνω λογαριασμούς και χαράτσια , θα πλουτίσω μεν , αλλά θα χρωστάω τα μαλλιοκέφαλα μου με αποτέλεσμα να καταλήξω στη φυλακή . Βέβαια το κράτος δεν θα καταλήξει στη φυλακή αφού θα βγει στις αγορές .

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια το δημόσιο χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε , παρόλαυτα οι αγορές είναι έτοιμες να μας ξαναδεχτούν στην αγκαλιά τους . Γιατί μετά από τέσσερα χρόνια προσπάθειας , επιτέλους αποδείξαμε ότι αξίζουμε την αγκαλιά τους .

Μέρος από την έκδοση του ομολόγου θα χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση της παρέλασης της 25ης Μαρτίου , η οποία θα είναι πλήρως αναβαθμισμένη , με μηχανοκίνητα μέσα, αεροσκάφη και ελικόπτερα , ώστε να τονωθεί η μαγκιά της φυλής και ταυτόχρονα να γιορτάσουμε την έξοδο μας στις αγορές.

Πάντως αν τελικά η κυβέρνηση δεν καταφέρει να εκδώσει ελληνικά ομόλογα , τότε θα αναγκαστεί να εκδώσει ελληνικές μετοχές που θα διατεθούν στις κεφαλαιαγορές οι οποίες θα γίνουν και επίσημα ιδιοκτήτες της χώρας . 

(Εμένα πάντως η έξοδος στις αγορές μου θυμίζει την έξοδο του Μεσολογγίου . Και όποιον πάρει ο χάρος … )

http://takoureliatragoudameakoma.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.