# #

30 Μαρ 2013

Μήπως δικαιώνεται ο Τσίπρας για το «Ολαντρέου»;


Ο Αλέξης ΤσίπραςΟ Αλέξης Τσίπρας
“ Ο πολλά υποσχόμενος κ. Ολάντ δείχνει αδύναμος να αρθρώσει λόγο μπροστά στην καγκελάριο Μέρκελ, σέρνοντας τη Γαλλία πίσω από το «γερμανικό άρμα» ”


Σε μια από τις δραματικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας και της Κύπρου κάποιοι έλαμψαν δια της απουσίας τους…


Οι Έλληνες «γκουρού» της διπλωματίας είχαν σπεύσει να λοιδορήσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, όταν στο ενδιάμεσο διάστημα των δύο εκλογών, του Μαΐου και του Ιουνίου, σε επίσκεψή του στη Γαλλία είχε επιστήσει την προσοχή στον Φρανσουά Ολάντ να μην γίνει «Ολαντρέου».

Ο ομολογουμένως παράδοξος για τα διεθνή δεδομένα χαρακτηρισμός του Αλέξη Τσίπρα για το Γάλλο Πρόεδρο, σε γαλλικό έδαφος κιόλας, φαίνεται να δικαιώνεται. Ο πολλά υποσχόμενος κ. Ολάντ δείχνει αδύναμος να αρθρώσει λόγο μπροστά στην καγκελάριο Μέρκελ, σέρνοντας τη Γαλλία πίσω από το «γερμανικό άρμα». 

Ένα μήνα και κάτι μετά από τη φανφαρώδη επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα, που στέφθηκε από μεγάλη «επιτυχία», τα αποτελέσματα έγιναν αμέσως φανερά... 

Οι υποσχέσεις για επενδύσεις έχουν αντικατασταθεί από κλείσιμο παραρτημάτων και θυγατρικών εταιριών γαλλικών συμφερόντων και μεταφορά τους στο εξωτερικό, όπως η LAFARGE και η MICHELIN.

Η μόνη συμφωνία που έχει επιτευχθεί είναι για τις γαλλικές φρεγάτες FREMM, «δικαιώνοντας» απόλυτα τη δήλωση του Γάλλου Προέδρου, «δεν ήρθα να πουλήσω εξοπλισμούς»! 

Και όσον αφορά τα πιο πρόσφατα και πιο σοβαρά, το κρίσιμο τριήμερο της 25ης Μαρτίου 2013 αποτέλεσε τη μεγαλύτερη ματαίωση του συνθήματος του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, «Ελλάς-Γαλλία συμμαχία». Ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ήταν εξαφανισμένος, ενώ ο μέχρι πρότινος συμπαθής και μετρημένος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί μιλούσε για «πλυντήρια» αναφερόμενος στην Κύπρο, ξεχνώντας προφανώς τι συμβαίνει σε οικονομικούς παραδείσους που ελέγχει ατύπως η Γαλλία.

Οι Έλληνες έχουν στενούς και βαθείς δεσμούς με τους Γάλλους. Θυμούνται τον Ζισκάρ Ντ’ Εστέν και τον Φρανσουά Μιτεράν, τους γάλλους διανοούμενους και τη βοήθεια σε δύσκολες και κρίσιμες στιγμές από το γαλλικό κράτος και το γαλλικό λαό. Απλά δεν ξεχνούν, όπως και οι ίδιοι Γάλλοι άλλωστε, την καταστροφή της Σμύρνης και το «σύνδρομο του Βισύ»…

ΠΗΓΗ: epikaira.gr

1 σχόλιο:

  1. O κος Ολλάντ κοινός πιγκουϊνος εδώ στην Γαλλία δεν έχει και τόση πυγμή όσον νομίζει ο εξωτερικός κόσμος. Τον σέρνει πίσω της η Μέρκελ διότι τα εδώ ταμεία είναι άδεια και η ανεργία έχει φθάσει σε φανταστικά σημεία. Μπαλώματα απ΄εκεί μπαλώματα απ' εδώ μέχρι την πτώση που όσον πιό ψηλά είσαι τόσο πιό πολύ γδούπο κάνει. Ο καημένος ο Ολλάντ ενω η Γαλλία πάει χάλια αυτός πέρασε την εβδομάδα του με νεαρή ηθοποιό ενώ ζεί με την γυναίκα κάποιου άλλου(δεν έχει χωρίσει γιατί είναι τόσο δύσκολο να μοιραστούν τα εκατομύρια και δεν θέλει να γνωρίζει ο κόσμος το πατρικό της όνομα γιατι θα γίνει χαμός)την οποία μοιράστηκε για 5 χρόνια με τον άλλο της εραστή όχι τον άνδρα της. Ολα αυτά απασχολούν επίσης το άν θα παντρέψουμε ή όχι τους ομοφυλόφιλους είναι ....μεγάλο πολιτικό πρόβλημα που απασχολεί την σοσιαλιστική κυβέρνηση εδώ και καιρό....που χρόνος για να δούμε τι γίνεται διεθνώς. Οσον για το Μοσκοβιτσικό εβραϊκό ανθελληνικό σκουπίδι όταν θα πέσει αυτή η κυβέρνηση στην επόμενη θα ξέρουμε τις βρωμιές του και τις φοροδιαφυγές του έτσι είναι εδώ στας δημοκρατικάς Γαλλίας.
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.