# #

29 Μαρ 2013

«Αν η Ρωσία ήθελε να βοηθήσει την Κύπρο θα το είχε κάνει»



“ Ο Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στο δελτίο του κυπριακού καναλιού 24H, συμβουλεύει την κυβέρνηση της Κύπρου να πάρει όσο το δυνατόν λιγότερο δάνειο ”

«Καταστροφική» χαρακτηρίζει την υπάρχουσα κατάσταση στην Κύπρο ο γνωστός οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης τονίζοντας ότι «η Κύπρος είναι η Ιρλανδία της Μεσογείου».

Ο Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στο δελτίο του κυπριακού καναλιού 24H, συμβουλεύει την κυβέρνηση της Κύπρου να πάρει όσο το δυνατόν λιγότερο δάνειο, το οποίο όπως λέει «πρέπει να είναι λιγότερο από...
10 δισ. ευρώ» και υποστηρίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγγιχθούν οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ». «Η τραγωδία που συμβαίνει στην Κύπρο δεν είναι τίποτε άλλο από την εξέλιξη της Ευρωκρίσης τα τελευταία τρία χρόνια» υποστηρίζει ο οικονομολόγος ενώ σημειώνει ότι «δεν μπορούμε να δούμε το τι συμβαίνει στην Κύπρο ξεχωριστά από αυτό που συμβαίνει στην Ιρλανδία». «Η κρίση στην Ιρλανδία και η κρίση στην Κύπρο είναι πολύ κοντινές, αντίθετα με την κρίση στην Ελλάδα που διαφέρει κάπως», υπογραμμίζει και εξηγεί: «Ο λόγος που βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα είναι γιατί οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι ανακόλουθοι ακόμα και με τις ελάχιστες περιπτώσεις που έχουν πάρει μία σοβαρή απόφαση».

Αναφορικά με τις συνομιλίες της Κύπρου με τη Μόσχα ο Γιάννης Βαρουφάκης τονίζει ότι «αν η Ρωσία ήθελε να φέρει μία λύση για την Κύπρο, θα την είχε φέρει» ενώ διευκρινίζει ότι «η Κύπρος πρέπει να βρει λύση στο πλαίσιο της Ευρωζώνης». Για την περίπτωση επιστροφής στην κυπριακή λίρα, ο οικονομολόγος αναφέρει ότι «είναι ιερή υποχρέωση της κυβέρνησης να έχει ένα plan B και ένα plan c. Πρέπει να είναι έτοιμη όχι να πτωχεύσει και να πάει στη λίρα, αλλά αν χρειαστεί να μπορεί να το κάνει».

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.