# #

26 Μαρ 2013

Κόκκινο κρασί: Προλαμβάνει τον καρκίνο του πνεύμονα στους καπνιστές. ΚΑΙ Μειώνει το ζάχαρο.



Συχνά ακούμε πως 1-2 ποτηράκια κόκκινο κρασί την ημέρα κάνουν καλό στην καρδιά. Οι τελευταίες όμως έρευνες που έγιναν στις Η.Π.Α, με επικεφαλής τον δρ Τσουν Τσάο, δείχνουν πως, πέρα από το καλό που κάνουν στην καρδιά, βοηθούν και στην πρόληψη κατά του καρκίνου.
Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention» της Αμερικανικής Εταιρείας Έρευνας Καρκίνου, διαπίστωσε ότι το κόκκινο κρασί βοηθάει τους καπνιστές, και κυρίως τους άνδρες, να μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα η κατανάλωση ενός ποτηριού κόκκινου κρασιού τον μήνα μειώνει κατά 2% την πιθανότητα εκδήλωσης της νόσου, ενώ η κατανάλωση 1-2 ποτήρια καθημερινά κατά..
60%.
Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, η ουσία στην οποία οφείλεται η μείωση της πιθανότητας είναι η ρεσβερατρόλη, μία αντιοξειδωτική ουσία που εμπεριέχεται σε υψηλά επίπεδα στο κόκκινο κρασί. Η ουσία αυτή μειώνει το σάκχαρο του αίματος και προλαμβάνει τις φθορές από την υπερβολική κατανάλωση λιπαρών, ενώ φαίνεται να οφείλεται στην ενεργοποίηση του γονιδίου Sirt1 που έχει συνδεθεί με τη μακροζωία.
Στην έρευνα που διεξήχθη στην Καλιφόρνια μελέτησαν δείγματα πολλών ανθρώπων οι οποίοι ήπιαν κόκκινο και λευκό κρασί, μπίρα και άλλα αλκοολούχα ποτά. Τα αποτελέσματά της ήταν εμφανή μόνο στην επίδραση του κόκκινου κρασιού στον καρκίνο του πνεύμονα, ενώ για τα υπόλοιπα ποτέ δεν υπήρχαν σαφή στοιχεία τα οποία να δείχνουν κάποιο συσχετισμό.
Προσοχή όμως μην το παρακάνουμε. Επιπλέον οι επιστήμονες, παρόλο που το θεωρούν λύση, δεν παύουν να πιστεύουν πως η καλύτερη πρόληψη κατά του καρκίνου είναι το σταμάτημα του καπνίσματος.
Πηγή: ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.