# #

8 Δεκ 2011

Δεν χρειάζεται να πίνουμε γάλα...???



Όλοι ξέρουμε η τουλάχιστον έτσι έχουμε μάθει ότι το γάλα μας κάνει καλό. 

Τελικά δεν είναι τόσο απαραίτητο όσο πιστεύαμε. 

Ο κύριος λόγος που το πίνουμε είναι λόγω του ασβεστίου.
 Αλλά το ασβέστιο μπορείς να το λάβεις από πολλές άλλες τροφές.

 Επιπλέον έρευνες δείχνουν ότι πιθανόν να αυξάνει τις πιθανότητες καρκίνου του προστάτη και των ωοθηκών . 
 
Άλλωστε αν κοιτάξουμε τι τρώγανε παραδοσιακά οι Έλληνες, θα δούμε ότι από γαλακτοκομικά καταναλώνανε γιαούρτι και τυρί και όχι γάλα.
 Άλλωστε οι Μεσογειακοί λαοί έχουν προδιάθεση στη δυσανεξία λακτόζης, που βρίσκεται σε υψηλές ποσότητες στο γάλα. Τώρα γιατί εμείς με το ζόρι προσπαθούμε να το πιούμε και μάλιστα χρυσοπληρώνουμε τα ειδικά προϊόντα με μειωμένη λακτόζη; ...

Μπορείς εύκολα να λάβεις το ασβέστιο που χρειάζεσαι με άλλες τροφές. Χρειαζόμαστε 800 με 1200 mg ασβεστίου την ημέρα. Λάβε το από αυτές τις τροφές:

1 γιαούρτι (όχι στραγγιστό): 366 mg ασβέστιο 
1 μικρό κομμάτι γραβιέρα (30 γρ.): 267 mg ασβέστιο 
1 μικρό κομματάκι φέτα (30 γρ.): 141 mg ασβέστιο 
1 φλιτζάνι βραστά χόρτα: 150 mg ασβέστιο 
1 φλιτζάνι σπανακόρυζο: 100 mg ασβέστιο 
¼ φλιτζάνι αμύγδαλα: 92 mg ασβέστιο 

Με ένα γιαούρτι και 2 κομματάκια τυρί κάλυψες τις ανάγκες σου.

Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά που έχουν κλείσει το πρώτο χρόνο τους. Το γάλα δεν είναι απαραίτητο και ούτε όλα αυτά παιδικά γάλατα τα οποία στη πλειοψηφία τους περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα (μην κοιτάς που οι ιατροί τα συστήνουν- οι εταιρίες παιδικού γάλακτος διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με τη ιατρική κοινότητα). Αν το παιδί τρώει άλλα γαλακτοκομικά όπως γιαούρτι και τυρί και έχει ποικιλία στο διαιτολόγιο του, καλό είναι να μην πίνει περισσότερο από 2 φλιτζάνια (500 ml) γάλα την ημέρα. Και πάλι ούτε και αυτό είναι απαραίτητο αν τρώει γιαούρτι και τυρί. 
 
Όταν πίνουν πολύ γάλα τα παιδιά συχνά δεν τρώνε άλλες τροφές με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν κάποιες ελλείψεις , μάλιστα η μεγάλη κατανάλωση γάλακτος από παιδιά είναι και αίτια έλλειψης σίδηρου


http://natofao.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. Mυθος κ το γιαουρτι...γιατι...η μαγια του ειναι "ψευτικη"!!! Το "καλο γιαουρτι"...πρεπει να εχει "αληθινα γαλακτοβακτηρια..."Αchidofillus+Bifidus"!!!Kανενα απ τα γιαουρτια του Εμποριου...δεν παρασκευαζεται με "αληθινη μαγια"!!! Οποτε τι κανουμε; Βρισκουμε "αληθινο Κεφιρ"...απο Καυκασο...(εδω στην Ελλαδα!)...δεν πωλειται...το διαθετουμε μεταξυ μας "χερι με χερι"...βαζουμε μεσα γαλα...κ εχουμε καθε 24 ωρες...το κεφιρ...που υπερηφανευονται οι Καυκασιοι...πως τους κανει¨"Υπεραιωνοβιους"!!!Εκτος οτι "περιεχει" τα "προβιοτικα"...αληθινα βακτηρια...θεραπευει ελκος στομαχου...(ελικοβακτηριδιο του πυλωρου!)...προβληματα εντερων κτλ!!!! Φοβερο φαρμακο...!!!...Εντωμεταξυ...μερα με την μερα...πολ/ζεται...κ μοιραζεις κ στους φιλους σου!!! (καμμια σχεση με το "κεφιρ"...που πουλαν στα σουπερ μαρκετ...διαφορες "εταιριες"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.