Ερευνητές του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας αναπτύσσουν μια νέα θεραπεία, μελετώντας τον τρόπο με τον οποίο τα ζώα ρίχνουν το τρίχωμά τους το καλοκαίρι και το αποκτούν ξανά τον χειμώνα!
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το «κλειδί» για μια αποτελεσματική θεραπεία ίσως βρίσκεται στη μεταβολή του περιβάλλοντος που υπάρχει γύρω από τα θυλάκια της τρίχας.
Το τρίχωμα των ζώων αναπτύσσεται από...
ορμόνες που βρίσκονται στο χόριο, δηλαδή στην εσωτερική στιβάδα του δέρματος, αλλά και από σήματα που λαμβάνει από άλλα σημεία του σώματος.
Τα σήματα αυτά διαφέρουν από εποχή σε εποχή και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ζώα έχουν πιο χοντρό τρίχωμα τον χειμώνα.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό ακριβώς φαίνεται ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουν, προκειμένου να δημιουργήσουν μια αποτελεσματική θεραπεία για τη φαλάκρα!
Οπως είπε ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Τσενγκ - Μινγκ Τσουόνγκ, σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Κυτταρικής Βιολογίας, που πραγματοποιήθηκε στο Ντένβερ, αντί να προσπαθεί να ενεργοποιήσει τα θυλάκια κατευθείαν με την εμφύτευση βλαστοκυττάρων, η θεραπεία θα μπορούσε να πετύχει αλλάζοντας το περιβάλλον που υπάρχει γύρω από τα θυλάκια της τρίχας, δημιουργώντας εξωτερικά σήματα - τα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν για τα ζώα, όχι όμως και για τον άνθρωπο.
«Αυτός ο εξωτερικός παράγοντας που επηρεάζει τα θυλάκια χάθηκε κατά την εξέλιξη του ανθρώπου» είπε ο δρ Τσουόνγκ.
«Για να βοηθήσουμε την τρίχα να αναπτυχθεί, δεν αρκεί να προσπαθήσουμε με την εμφύτευση βλαστοκυττάρων, αλλά και με τη βελτίωση του “εδάφους”. Οπως τα λουλούδια γίνονται ομορφότερα όταν φυτεύονται σε καλύτερο έδαφος, έτσι και τα μαλλιά θα γίνονται καλύτερα σε πιο γόνιμο “έδαφος”».
Η νέα θεραπεία θα μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες που χάνουν τελείως τα μαλλιά τους μέχρι τα 50 τους χρόνια, αλλά και τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα τριχόπτωσης μετά την εμμηνόπαυση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.