# #

9 Δεκ 2011

Τετοια Ευρωπη.....





Ήταν η Ευρώπη, της μεγάλης απάτης, της μεγάλης ψαλίδας μεταξύ πλουσίων και φτωχών, των τεράστιων αντιθέσεων, της θεοποίησης του κέρδους, της κυριαρχίας των τραπεζών και των οικονομικών συμφερόντών.


 Αυτά πριν την κρίση, μαζί με μια ανεργία που κάλπαζε και καλπάζει, μαζί με εκατομμύρια φτωχούς, εκατοντάδες χιλιάδες άστεγους, και εκατομμύρια μερίδες συσσίτια.

Αυτή, για να μην ξεχνιόμαστε,  ήταν η Ευρώπη, χωρίς κρίση...



Μετά την κρίση όλα τα παραπάνω, εντάθηκαν, και συμπληρώθηκαν, από τον φόβο και τον εκβιασμό. Αυτά που εδώ και δύο χρόνια, έχουμε δοκιμάσει περισσότερο από όλους, εμείς οι Έλληνες. 


Εκβιασμοί και απειλές, από Κυβερνήτες και Επικεφαλής οίκων, προκειμένου να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα  τα μέτρα σωτηρίας, που ετοίμασαν για εμάς, και μόνο για εμάς. Εκβιασμοί και απειλές, ότι αν δεν τα εφαρμόσουμε, αν δεν τα πληρώσουμε, τότε δεν θα καταστραφεί μόνο η χώρα, αλλά και η Ευρωζώνη. 

Δύο χρόνια μετά, η χώρα έχει καταστραφεί, ενώ η ευρωζώνη το παλεύει... στην κρισιμότερη συνεδρίαση των χωρών μελών της, σήμερα και αύριο. Τόσες θυσίες των ελλήνων να πάνε χαμένες; 



Τόσοι κόποι, τόσες ατομικές χρεοκοπίες, τόσες απολύσεις, τόση ανεργία, τόσες περικοπές, τόσες έκτακτες εισφορές, καλά να μην καταφέρουν, να σώσουν την χώρα. Αλλά ούτε την  ευρωζώνη;

Τέτοια Ευρώπη, δεν την θέλουμε. Με κρίση ή χωρίς κρίση. Με 50 εκ άνεργους ή με 20 εκ άνεργους.

 Με 6ωρη δουλειά, ή με 4ωρη δουλειά, ή με 2ωρη δουλειά... ή 15ωρη δουλειά, για τους "τυχερούς".
 Με σπίτια χαρτόκουτα, κάτω από τα ποτάμια, με ανέχεια, με κατάθλιψη, με απόγνωση και με εκατομμύρια ευρωπαίων, να κυνηγάνε κάποιο όνειρο και τελικά να το πιάνουν μερικές χιλιάδες.

Τέτοια Ευρώπη δεν την θέλαμε και δεν την θέλουμε, αλλά από ότι βλέπω δεν την θέλουν και άλλοι, πολλοί.

Και κυρίως δεν την θέλουν τα ίδια τα τερατώδη συμφέροντα, που την δημιούργησαν. Γι αυτό (και γι αυτό) και όλη αυτή η φαγωμάρα.

Δεν ξέρω που θα καταλήξουν όλα αυτά. (μάλλον υποψιάζομαι...πάλι στις πλάτες μας). Αλλάπρος στιγμήν απολαμβάνω τον πανικό και την ταραχή τους.

Θύμιος Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.