# #

7 Δεκ 2011

Η τελευταια επιστολη του Κανταφι....



Η παρακαταθήκη ενός σοσιαλιστή
 

Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από τη μέρα του θανάτου του Μουαμάρ Καντάφι και ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τόσο τον θάνατο όσο και το τι απέγιναν τα προσωπικά του αντικείμενα. Μόλις χθες δόθηκε στην δημοσιότητα η τελευταία επιστολή που έγραψε ο Λυβιος ηγέτης λίγο πριν ξεψυχήσει.

 Την επιστολή έδωσε στο BBC το μεταβατικό συμβούλιο της Λυβίης και έχει παραλήπτη τον τελευταίο εν ζωή σοσιαλιστή (the last living socialist) τον δικό μας Γιώργο Παπανδρέου.

Στην επιστολή ο Καντάφι φαίνεται ότι γνώριζε για το τέλος του που πλησιάζει. Προτρέπει, λοιπόν, τον Γ. Παπανδρέου να αναλάβει δράση για την παγκόσμια διάσωση των σοσιαλιστικών αξιών....

 Ο Μουαμάρ αναφέρει χαρακτηριστικά “Γιώργο, γιε του Ανδρέα, στους δικούς σου ώμους επαφίεται πια το μέλλον του σοσιαλισμού παγκοσμίως. Αν λυγίσεις εσύ τα πάντα θα χαθούν. Πρέπει να αντέξεις. Πρέπει να στραφείς την Αφρική και να διαδόσεις και σε αυτούς τους Λαούς τις αξίες μας. Ήδη στη Μπουργκίνα Φάσο έχω οργανώσει σοσιαλιστικό κίνημα και σε περιμένουν να ηγηθείς της προσπάθειας”

Ο πρώην Λύβιος δυνάστης ήταν ενημερωμένος και για τον πόλεμο που δέχεται ο Έλληνας πρωθυπουργός στο εσωτερικό της χώρας μας. “Γιώργό, προχώρα, μόνο εσύ μπορείς να σώσεις την Ελλάδα από την καταστροφή.
 Υπάρχουν κάποιοι που θα σε πολεμήσουν όπως ο Γιάννης Πρετεντέρης και η Άννα Βίσση που θέλει να γίνει πρωθυπουργός ο πρώην εραστής της, ο Σαμαράς. Έχω ήδη δώσει εντολές σε έναν ικανότατο και ευφυέστατο πράκτορα μου που δρα στη χώρα σου να τους εξοντώσει. Το όνομα του είναι Μανώλης Κ. και βρίσκεται καθημερινά δίπλα στον Πρετεντέρη.”

Και ο Καντάφι κλείνει την επιστολή λέγοντας “Γιώργο, αυτές ίσως είναι οι τελευταίες μου λέξεις, τα οικονομικά συμφέροντα παγκοσμίως θέλουν να με φάνε, το μέλλον μου είναι μαύρο εξ αιτίας αυτών των άπιστων καπιταλιστικών σκυλιών.
 Αν πάθω κάτι να ξέρεις ότι μόνο εσύ απομένεις για να παλέψεις με τα χρηματοπιστωτικά συμφέροντα. Είσαι το τελευταίο λίκνο της ανθρωπότητας. Να μου φιλήσεις την κ. Δήμητρα, τούτες τις δύσκολες ώρες κρατώ συνέχεια το κομπολόι του πατέρα σου που μου χάρισε εκείνη.”

Να προσέχεις τις νύχτες,
Μουαμάρ Καντάφι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.