# #

9 Δεκ 2011

Διαφωνείς με το νέο Μεσαίωνα; Είσαι τρομοκράτης


 Σύλληψη  "blogger", που κάλυπτε

 δημοσιογραφικά την πορεία για τη δολοφονία

 του Γρηγορόπουλου.
Βαθύ Κόκκινο
Η Κίνα δεν είναι "πρότυπο" μόνο για τους χαμηλούς μισθούς των εργατών, αλλά και για την καταστολή, τη λογοκρισία, και διάφορα άλλα τέτοια "απαραίτητα" μέτρα προκειμένου οι εργάτες όχι μόνο να είναι φτωχοί, αλλά να παραμείνουν έτσι και στο μέλλον.

Έτσι, παρατηρούμε στη Δύση αντίστοιχες κινήσεις των καθεστώτων, ειδικά όσων χάνουν πλέον την νομιμοποίηση-συναίνεση που έως τώρα είχαν.

 Και όσο περισσότερο νοιώθει η άρχουσα τάξη ότι κινδυνεύει, τόσο περισσότερο θα το ρίχνει στην ωμή καταστολή, αντί να προσπαθεί -ματαίως- να μας πείσει ότι πρέπει να ρημαχθούμε "για το καλό μας".

Στην Ελλάδα, δείτε αυτό το άρθρο σχετικά με τη σύλληψη ενός "blogger", που κάλυπτε δημοσιογραφικά την πορεία για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου. 

Τα ΜΑΤ εννοείται ότι οργίασαν, και στη συνέχεια θα δούμε και βίντεο με την παρουσία ασφαλιτών στην πορεία (για όσους ακόμα έχουν αμφιβολίες).

 Νομίζω ότι η σύλληψη του συγκεκριμένου blogger όμως αποτέλεσε "τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι", καθώς όλη η blog-όσφαιρα, το tweeter, κτλ τώρα απαιτούν την απελευθέρωση του (δεν είναι και ο Εφραίμ για να τη γλιτώσει με κανά πρόστιμο).

 Η αλληλεγγύη όλων μας είναι απαραίτητη, ώστε να μην περάσει ο τσαμπουκάς του κράτους - άλλιως αύριο μπορεί να είναι ο καθένας μας το επόμενο θύμα...

Πλήρης ενημέρωση για τη σύλληψη του blogger & ακτιβιστή Menacius 
Στις συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η αστυνομία προέβη σε 21 συλλήψεις και 46 προσαγωγές. Μεταξύ των συλληφθέντων που παραπέμφθηκαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου ήταν ο Α.Δ., συνδιαχειριστής της διαδικτυακής τηλεόρασης Omnia TV και μέλος της Πρωτοβουλίας Ένα Καράβι για τη Γάζα, γνωστός στο twitter με το ψευδώνυμο Menacius.

H υπόθεση έχει έντονο ενδιαφέρον, επειδή υπάρχουν πολλά τεκμήρια για τον δημοσιογραφικό ακτιβισμό του Menacius, τόσο από δημοσιεύματα όσο και από τις μαρτυρίες φίλων και συντρόφων του. Επίσης χρειάζεται να ιδωθεί στο πλαίσιο της αυξανόμενης αστυνομικής καταστολής των τελευταίων χρόνων παράλληλα με την επισημοποίηση του πρόσφατου, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο, «δόγματος» της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο συνοψίζεται ως εξής: «Όχι προκλήσεις» – «προληπτικοί έλεγχοι» και «προληπτικές προσαγωγές» – «μηδενική ανοχή».( βλ.εδώ).

Μεταξύ των εργαλείων του δικτύου πληροφόρησης που έχει στηθεί για την υπόθεση του Μenacius είναι: ΣτοΤwitter το hashtag #freemenacius, η διαδικτυακή τηλεόραση OmniaTV, το διαδικτυακό ραδιόφωνοRadiobubble.gr, o Παραλληλογράφος και το Athens Indymedia. Μέχρι στιγμής, έχει γίνει έκκληση από το Twitter προς το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας να ασχοληθεί με την υπόθεση, αλλά και επισήμως μέσα από την φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα της οργάνωσης.
Τα γεγονότα

O Μenacius την Τετάρτη, όπως πληροφορεί η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» ενώ «εξήλθε για να καλύψει τα γεγονότα στο πλαίσιο της δουλειάς πληροφόρησης της διαδικτυακής εναλλακτικής τηλεόρασης ΟΜΝΙΑ TV», συνελήφθη, […] με την κάμερα και το υλικό του να έχει κατασχεθεί και να του αποδίδονται οι εξωφρενικές κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης, παράβαση του νόμου περί όπλων (για πέτρες) και συμμετοχή σε ομάδα που πετούσε μολότωφ καθώς και απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών».

Αφού κρατήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Γενική Διεύθυνση Αττικής, την Πέμπτη η μεταγωγή του μαζί με τους υπόλοιπους συλληφθέντες στο κτίριο 16 της εισαγγελίας στην Ευελπίδων καθυστέρησε, σύμφωνα με την υπάρχουσα ενημέρωση, για περίπου τρεισήμιση ώρες. To Omnia TV μεταδίδει:

>>> «Ενώ η αρχική ενημέρωση είναι οτι 14:30 με 15:00 οι συλληφθέντες συμπεριλαμβανομένου του φίλου και συνεργάτη @menacius, θα μεταχθούν απο τη ΓΑΔΑ με προορισμό το κτίριο 16 της εισαγγελίας στην Ευελπίδων, μαθαίνουμε πως θα τους πάνε πρώτα από την σήμανση στη Λεωφόρο Καβάλας. 
Λες και στη ΓΑΔΑ δεν υπάρχει σχεδόν ένας ολόκληρος όροφος για να σημαίνουν όσους περνούν από εκεί με μελάνια και φυλακιστικά ενσταντανέ. Τελικά οι συλληφθέντες έρχονται στην Ευελπίδων ώρα 18:00 περασμένη, δεμένοι πισθάγκωνα με συνοδεία βαριεστημένων ΥΜΕΤατζίδων…»

>>> «Η ομάδα των ΥΜΕΤ στάθηκε μπροστά από την είσοδο του κτιρίου. Η δικηγόρος μας πληροφόρησε πως δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να επιβάλει το κλείσιμο της εισόδου του πρωτοδικείου από τα ΥΜΕΤ.

Στις 21:00 περίπου, είχαμε την πληροφορία πως ακόμα οι συλληφθέντες δεν είχαν περάσει από τον εισαγγελέα και πως διεκπεραίωνε τις πρωινές υποθέσεις. Πρώτοι που προχώρησαν στον εισαγγελέα μετά τις22:00 περίπου ήταν οι ανήλικοι συλληφθέντες. Οι δικηγόροι μας ενημέρωσαν πως ο εισαγγελέας έκανε κήρυγμα στα ανήλικα παιδιά. Αργότερα από φίλο ενός από τους συλληφθέντες πληροφορηθήκαμε πως ο εισαγγελέας είπε στο παιδί “εσύ κατέστρεψες το κράτος”».

Μαρτυρία: «ξύλο μετά τη σύλληψη», «στοίβαγμα σε κελιά με υπεράριθμους»

>>> «Περίπου στις 23:00 μεταφέρθηκαν οι συλληφθέντες στο κτίριο του ανακριτή όπου και διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε ανακριτής υπηρεσίας. Μέλος της πρωτοβουλίας Ένα Καράβι για τη Γάζα που έκανε χρέη μεταφραστή, σε Ισπανόφωνους και Αγγλόφωνους συλληφθέντες αναφέρει:

«Οι κρατούμενοι παραμένουν κρατούμενοι τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή, οπότε έχουν προθεσμία να απολογηθούν μέχρι τις 9.30 το πρωί. Θα απολογηθούν στο 14 ανακριτή.
Δεν αφήνουν ελεύθερους ούτε τους ανήλικους.Προφανώς το ακριβές κατηγορητήριο για τον καθένα, δεν είναι μάλλον ακόμα έτοιμο, θα το παραλάβουν οι δικηγόροι του καθενός πιθανόν την Πέμπτη.Η γενική ιδέα, τουλάχιστον για τους περισσότερους είναι ότι συμμετείχαν σε ομάδα που πετούσε πέτρες και μολότωφ. Οι κατηγορίες είναι διάφορες και είναι όλες κακουργήματα. Αν τα φορτώσουν όλα σε όλους, τότε μιλάμε για πολύ σοβαρά πράγματα και ο Α.Δ. την έχει άσχημα.Ο εισαγγελέας γενικά ήταν αρκετά είρων και έκανε κάποιες ερωτήσεις στους κατηγορούμενους χωρίς αυτό να είναι το κυρίως μέρος της απολογίας. Μετά τους πήγαν σε ανακρίτρια, καταγράφηκαν τα στοιχεία τους, όρισαν δικηγόρους και τους έβαλαν να απολογηθούν την Παρασκευή.

Όσον αφορά τους κρατούμενους, είχαμε την ευκαιρία να μιλάμε αλλά υπό το άγρυπνο βλέμμα (και αυτί) των ασφαλιτών που τους συνοδεύουν. Πάντα με χειροπέδες, εκτός από τις φορές που μπήκαν στο γραφείο του εισαγγελέα ή της ανακρίτριας. Συνήθως δεμένοι πισθάγκωνα, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και αφού το ζητήσαμε, με τις χειροπέδες μπροστά. Σε κάποιες περιπτώσεις οι ασφαλίτες έβγαζαν όταν τους το ζητούσαν, τις χειροπέδες για να χρησιμοποιήσουν οι κρατούμενοι το κινητό κλπ.

Με όσους μίλησα, όλοι (μαζί και 15χρονοι) δήλωσαν ότι είχαν φάει τουλάχιστον από λίγο ξύλο – δεν εννοώ μόνο κατά τη σύλληψη, αλλά και μετά.


Παρόλα αυτά δήλωναν ότι δεν ηταν σοβαρός ξυλοδαρμός. Υπάρχει τουλάχιστον ένα άτομο το οποίο είναι εμφανώς σοβαρά χτυπημένο γύρω από το μάτι και γενικά στο πρόσωπο. Αργά τη νύχτα, το παιδί, ζήτησε από την ανακρίτρια, ιατροδικαστή η οποία τον παρέπεμψε να τον ζητήσει από τους αστυνομικούς αύριο. Δεν επιθυμεί δημοσιοποίηση ονόματος/εθνικότητας.

Ο Μενάκιος έχει ένα εμφανές σημάδι στο μέτωπο, μου είπε ότι τον είχαν χτυπήσει και αλλού, όχι σοβαρά. Γενικά ήταν καλά, μέχρι που αντιλήφθηκε ότι δε θα έβγαινε απόψε, ότι μάλλον του φορτώνουν κακουργήματα. Είναι επίσης αρκετά κουρασμένος. Απ’ ότι μου είπαν τους στοιβάζουν σε κελιά υπεράριθμους. Στριμώχνονται σε 5 στρώματα, 8 άτομα».

Παρασκευή, η απολογία – τελευταία νέα

Την Παρασκευή στις 9:30 θα γίνει απολογία των συλληφθέντων χωρίς να καλέσουν μάρτυρες διότι είναι πολλοί οι κρατούμενοι. Σήμερα 4:00 – 6:00 στη ΓΑΔΑ υπάρχει επισκεπτήριο για τους κρατούμενους.
Εδώ και ένα βίντεο με τις διμοιρίες των...ασφαλιτών να συνοδεύουν μερικά ΜΑΤ - το παρακράτος έχει θεριέψει για τα καλά:



Και για να μη ξεχνάμε και το εξωτερικό, στις ΗΠΑ η αστυνομία είχε στείλει δώδεκα ντετέκτιβ να διεισδύσουν ως προβοκάτορες στις τάξεις του Occupy Wall Street του Los Angeles, όπως αποκάλυψαν οι Los Angeles Τimes.

Μυστικοί αστυνομικοί παρακολουθούσαν το Occupy LA
Η αστυνομία του Λος Άντζελες είχε στείλει περίπου δώδεκα μυστικούς αστυνομικούς ντετέκτιβ να διεισδύσουν στις τάξεις του κινήματος Occupy LA για να συγκεντρώσουν πληροφορίες σχετικά με τις προθέσεις των διαδηλωτών πριν την επιδρομή της Τετάρτης, σύμφωνα με δημοσίευμα των Los Angeles Τimes.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, κανείς από τους αστυνομικούς δεν κοιμήθηκε στις κατασκηνώσεις των διαδηλωτών, αλλά προσπάθησαν να αναμειχθούν με τους διαδηλωτές για να μάθουν εάν υπήρχαν σχέδια αντίστασης ή χρήσης όπλων κατά της αστυνομίας. 
Αλλαγή πολιτικής για το κίνημα
Έξωση και δεκάδες συλλήψεις για το κίνημα Occupy και στο Σαν Φρανσίσκο

Άλλη μία κατασκήνωση διαδηλωτών, αυτή τη φορά στο Σαν Φρανσίσκο, διέλυσε η αστυνομία προχωρώντας σε πολλές δεκάδες συλλήψεις ειρηνικών διαδηλωτών.

Μετά από συνεχείς (και επιτυχημένες) προσπάθειες των Αρχών για έξωση των διαδηλωτών του κινήματος από τους δημόσιους χώρους, τα μέλη του προσπαθούν να μεταφέρουν τη δράση τους σε κατοικίες που είχαν κατασχεθεί και παραμένουν άδειες.

Ήδη σε περισσότερες από 20 πόλεις έχουν πραγματοποιηθεί διαδηλώσεις υπέρ των εκατομμυρίων ιδιοκτητών κατοικιών που έχασαν τις κατοικίες τους τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια λόγω της αδυναμίας τους να αποπληρώσουν τα στεγαστικά δάνεια. Σε άλλες περιπτώσεις προσπαθούν να εμποδίσουν πλειστηριασμούς.

Τι έκανε λέει; Δε δέχεσαι να ζήσεις σαν τους κολίγους του Μεσαίωνα; Δε σου αρέσει πουλάκι μου να έχουμε εμείς όλο τον πλούτο και την εξουσία; Ε τότε είσαι τρομοκράτης.

Τρομοκρατική οργάνωση το Occupy London, λέει η αστυνομία
Ως τρομοκρατική οργάνωση χαρακτηρίζει το κίνημα Occupy Lοndon η βρετανική αστυνομία όπως προκύπτει από έγγραφο της.

Το έγγραφο, με τον τίτλο "Ενημέρωση για τρομοκρατικές/εξτρεμιστικές κινήσεις για την επιχειρηματική κοινότητα της πόλης του Λονδίνου", εστάλη σε ορισμένες επιχειρήσεις στο Σίτι του Λονδίνου, τις οποίες ενημερώνει για τις κινήσεις οργανώσεων όπως η Αλ Κάιντα και οι Farc στην Κολομβία, καθώς και για τα αποτελέσματα δίκης στη Λευκορωσία για βομβιστική επίθεση στο Μινσκ!

"Καθώς παγκοσμίως το κίνημα Occupy δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι ύφεσης, είναι πιθανό οι ακτιβιστές να θέλουν να εντοπίσουν άλλες θέσεις για να καταλάβουν, ειδικά εκείνες που ταυτίζουν με τον καπιταλισμό" αναφέρει το έγγραφο.

Και προστίθεται ότι η αστυνομία είχε "λάβει μια σειρά εχθρικών εκθέσεων αναγνώρισης σχετικά με τα άτομα που θα ταίριαζαν στο αντι-καπιταλιστικό προφίλ".

Οι Αρχές ζητούν, επίσης, από τις επιχειρήσεις να είναι σε επαγρύπνηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.