# #

8 Νοε 2011

Όταν οι μάσκες κάνουν κωλοτούμπες...



..άλλο μείγμα: Μάσκες με καλτσοδέτες

Κάτω από άλλες συνθήκες θα μπορούσαμε και να διασκεδάζουμε με τα καμώματα του αντι-μνημονιακού πατριώτη Αντώνη Σαμαρά. Ειδικά αν θυμώμαστε την ιστορία του: παιδί του γεφυροποιού Αβέρωφ, εκλεκτό τέκνο του Μητσοτάκη, μετέπειτα επίδοξος διάδοχός του..

Αν εξετάσουμε το πώς ο κ. Σαμαράς δραπέτευσε τότε από τη Ν.Δ. του Μητσοτάκη και τις εν συνεχεία δηλώσεις του για το τέλος της μεταπολίτευσης θα εξάγουμε πολύτιμα συμπεράσματα που φωτίζουν την χθεσινή του κωλοτούμπα.

Ο κ. Σαμαράς δραπέτευσε από τη ΝΔ το 1992 διαβλέποντας ότι ο Μητσοτάκης δεν είχε σκοπό να του κληροδοτήσει το Κόμμα, μιας και περίμενε η κόρη του.  Έκτοτε και με δεδομένες τις θέσεις του Μητσοτάκη για τα εθνικά ζητήματα ανέπτυξε μία πατριωτική ρητορεία που βέβαια ουδόλως συνέπιπτε με την μέχρι τότε πολιτική του πρακτική.

Γνήσιο τέκνο της... παληάς δεξιάς και εκφραστής της ιδεολογίας του Ανήκομεν εις την Δύσιν, σφράγισε την πολιτική του ανέλιξη με πρακτικές που θύμιζαν κομματάρχες της δεκαετίας του '60. Αλησμόνητη θα μας μείνει η αυθαίρετη αλλαγή συνόρων των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας χάριν στενώνπατριωτικών συμφερόντων της εκλογικής του πελατείας στη Μεσσηνία. 

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του κ. Σαμαρά είναι η δίψα του και η σπουδή του να γίνει πρωθυπουργός. Όπως και το 1992, έτσι και τώρα ταυτίζει το πεπρωμένο της χώραςμε τη δικές του φιλοδοξίες, θεωρεί ότι ο ίδιος προώριστε να σώσει το Έθνος και τη Φυλή των ελλήνων.

Ένας τέτοιος πολιτικός, με τόσο εμφανή ελαττώματα είναι εύκολα διαχειρίσιμος, απόδειξη το παγκόσμιο ρεκόρ κωλοτούμπας μέσα σε 48 ώρες. Από το οι μάσκες έπεσαν, πάμε σε εκλογές πριν 48 ώρες, σήμερα παζαρεύει υπουργεία στην κυβέρνηση σωτηρίας του έθνους, όπως τον βολεύει να ονομάζεται αυτή. 

Καπηλεία πατριωτισμού, άκρατη φιλοδοξία και νηπιακό βεληνεκές πολιτικής σκέψης έκαναν το έργο των Βρυξελλών παιγνιδάκι. Έτσι σήμερα αναγορεύεται ο κ. Σαμαράς σαν μια λύση στα αδιέξοδα του συστήματος. Άλλωστε το έργο του προσεταιρισμού του από τους ντόπιους δοσίλογους και τα κέντρα των αγορών είχε αρχίσει άμα τη αναλήψει της ηγεσίας της Ν.Δ. Οι άμεσοι συνεργάτες του είτε επελέγησαν από τον ίδιο είτε από τις αγορές ήσαν όλοι παιδιά τους. Ακόμη και ο γυιός του Ψυχάρη του ΔΟΛ κόλησε δίπλα του σαν σύμβουλός του επί ..εθνικών θεμάτων.

Γιατί άλλωστε οι Αγορές και τα πολιτικά διευθυντηριά τους να έχουν επιφυλλάξεις να ποντάρουν στον κ. Σαμαρά; Αφού ο ίδιος δεν είναι αυτός που ασπάζεται το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού και των αγορών, που εισηγήθηκε τα πιο επώδυνα μέτρα στο Μεσοπρόθεσμο (εφεδρεία, αποκρατικοποιήσεις), που δηλώνει ορκισμένος εχθρός του συνδικαλισμού, των διαδηλώσεων, της οχλοκρατίας ; 

Οι αγορές πάντα κοιτούσαν με ενδιαφέρον την εξέλιξή του, μιας και πόνταραν σε αυτόν σαν εναλλακτική λύση σε μια δεδομένη δύσκολη στιγμή. Μάλιστα έφθασαν στο σημείο και να τον ηρωποιούν, υπαγορεύοντάς του τηναντιμνημονιακή ρητορεία του. Χρήσιμη εφεδρεία γαρ που μπορούσε να επιβάλλει την τάξη στη χώρα, να πατάξει τον αναρχοκομμουνισμό και τηςακρότητες του πεζοδρομίου.. Όλο αυτό το διάστημα μετά το Μεσοπρόθεσμο έδινε εξετάσεις..

  πράγματα που το ΠΑΣΟΚ αδυνατούσε ή για κομματικούς λόγους δεν ήθελε να θίξει. Ενώ ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ έχει ανέβει στα κεραμίδια, οι ψηφοφόροι της ΝΔ βρίσκονται καθηλωμένοι στον καναπέ τους, αναμένοντας τις εκλογές και την αυτοδυναμία του Αντώνη που θα τους φέρει στο πιάτο τον παράδεισο.

Η αγανάκτηση του κ. Σαμαρά την Παρασκευή το βράδυ, μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, οφειλόταν στο ότι το κόμμα του ΠΑΣΟΚ δεν έκανε πίσω στα αιτήματα-τελεσίγραφά του με τρόπο που δεν θα άφηνε εμπόδια και δεν θα δημιουργούσε προσκόμματα στον κ. Σαμαρά να εφορμήσει στην εξουσία. Πράγμα που φαίνεται να του το υποσχέθηκαν οι Βρυξέλλες στη συνέχεια.

Όλοι οι όροι που έθετε έως και την Παρασκευή το βράδυ ξεχάσθηκαν με μιάς. Κατάφερε μόνο να διώξει τον Γιωργάκη από την πρωθυπουργεία - πράγμα εύκολο μιας και είχε και τη συμφωνία των Μερκοζί - για να επιδεικνύει στους αμετανόητους και φανατικούς του ψηφοφόρους το λάφυρο της φυγής του Γιωργάκη και να τους ντοπάρει για την επερχόμενη νίκη του, αποσπώντας έτσι τη συναίνεσή τους για όσα τώρα συμφωνήσει και υπογράψει και διαγράφοντας από τη μνήμη τους τον αντιμνημονιακό του παρελθόν.

Ο λαός και φυσικά οι ψηφοφόροι της ΝΔ που πλήττονται και θα πλήττονται ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον από τις πολιτικές των τραπεζιτών και των τοκοφλύφων οφείλουν να δούν κατάματα την πραγματικότητα και να ερμηνεύσουν την κωλοτούμπα του αρχηγού τους. Ο λαός είναι και πρέπει να είναι στους δρόμους. Ας το ενστερνισθούν έστω για πρώτη τους φορά οι ψηφοφόροι της ΝΔ. Εϊναι η μόνη διέξοδος, η μόνη ελπίδα για τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.