# #

9 Νοε 2011

Επιστολή Σόιμπλε σε Σνάιντερ αποκαλύπτει ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ μπλόφαρε με την πτώχευση της Ελλάδας...!!!


XRIMANEWS.GRΠριν λίγες μόλις ημέρες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωνε πως πλέον το κόστος διάσωσης της Ελλάδας είναι ανάλογο με το κόστος κατάρρευσης της και πως η Γερμανία ήταν έτοιμη να αναλάβει αυτό το ρίσκο.

 Τότε, χαρακτηρίσαμε τους ισχυρούς του Σόιμπλε ως παντελώς ανακριβείς και λανθασμένους και υποστηρίξαμε ότι απλά μπλοφάρει ελπίζοντας στην υποχώρηση της Ελλάδας στις απαιτήσεις της Γερμανίας. 

Σήμερα, η ..γερμανική εφημερίδα Leipsiger Volkszeitung αποκαλύπτει επιστολή του Σόιμπλε προς τον εκπρόσωπο για θέματα προϋπολογισμού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Κάρστεν Σνάιντερ, όπου οι εκτιμήσεις για τις συνέπειες μίας ελληνικής πτώχευσης είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που υποστήριζε στις δηλώσεις του πριν λίγες ημέρες. 

Συγκεκριμένα, ο Σόιμπλε γράφει πως μία ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα αναγκάσει τους πιστωτές της να δεχθούν μεγαλύτερες απώλειες από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν, σημειώνοντας πως το πρόσθετο κόστος συνεπάγεται στήριξη με δισεκατομμύρια ευρώ διαφόρων τραπεζών, κάτι που για να γίνει θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν κονδύλια που δεν έχουν υπολογιστεί στον προϋπολογισμό της γερμανικής κυβέρνησης.

Επιπλέον, εκθέσεις διεθνών χρηματοοικονομικών ινστιτούτων για τις συνέπειες από μία πιθανή πτώχευση της Ελλάδας παρέχουν διαφορετικές εκτιμήσεις από αυτές του Σόιμπλε ακόμη και στο πιο απαισιόδοξο σενάριο που παραδέχεται ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

 Για παράδειγμα, έκθεση της SocGen αναφέρει πως πιθανή πτώχευση της Ελλάδας θα τινάξει στον αέρα το τραπεζικό σύστημα στα βαλκάνια και θα μολύνει και την Τουρκία προκαλώντας χάος και την ανάγκη για στήριξη τραπεζών από κράτη που δεν έχουν την οικονομική δυνατότηα να το πράξουν.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή...

XrimaNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.