# #

10 Σεπ 2011

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ !!!





 Παραμονή της μετάβασης του κυρίου πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, που τελικά δεν θα τα κάνει ο ίδιος αλλά κάποιος υπουργός του (πρωτοφανές κι αυτό μαζί με όλα τα άλλα που συμβαίνουν τώρα τελευταία), «εκτοξεύθηκε» μια λίστα υποτιθέμενων φοροφυγάδων.

 Αρχηγός της λίστας; Ένας κρατικός οργανισμός , ο ΟΣΕ καθώς και κάποιοι άλλοι κρατικοί οργανισμοί, όπως ο ΟΑΣΑ, η πρώην κρατική Ολυμπιακή Αεροπορία καθώς επίσης και κάποιες ιδιωτικές εταιρίες που από χρόνια έχουν υπαχθεί στον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων (ΟΑΕ).

 Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι όλα έγιναν έτσι για να γίνει κατά το κοινώς λεγόμενο, κάποιος ντόρος και να φανεί ότι ο κρατικός οργανισμός με το ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση, εργάζεται πυρετωδώς για να εισπράξει τα ανείσπρακτα και που ποτέ δεν πρόκειται να εισπραχθούν, διότι όλοι όσοι αναφέρονται σε αυτή τη λίστα είναι οικονομικά νεκροί και προφανώς λεφτά γιοκ !!!

Εκείνοι οι οποίοι ζουν και νέμονται τα καλά της τωρινής εξουσίας τους ή και παλαιότερα, είναι όσοι διετέλεσαν υπουργοί, πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι των κρατικών οργανισμών που επόπτευαν, διοικούσαν και προήδρευαν των κρατικών οργανισμών που δεν πλήρωναν φόρους και κατά των οποίων θα έπρεπε να είχε στραφεί το Δημόσιο και να τους «καθίσει» σε κάποιο σκαμνί για να λογοδοτήσουν για τον λόγο που οι οργανισμοί φοροδιέφευγαν.

Επίσης για πρώτη φορά εκτός από το ότι δεν θα εγκαινιάσει την ΔΕΘ ο πρωθυπουργός παρότι θα είναι εκεί, για πρώτη φορά επίσης η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου δεν θα δοθεί στο Βελλίδειο, αλλά σε κάποια αίθουσα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, για την αποφυγή του θορύβου που θα προκαλείται από ένα χαρούμενο μεγάλο πλήθος ανθρώπων που πιθανόν να συγκεντρωθεί και να ζητωκραυγάζει από χαρά και... συγκίνηση για τα μέτρα που διαρκώς λαμβάνονται εις βάρος του και δεν θα μπορεί να συγκεντρωθεί ο κύριος πρωθυπουργός για να δώσει τις απαντήσεις του στα ερωτήματα που θα του θέτουν οι δημοσιογράφοι (θυμάστε κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στο δικτάτορα Παπαδόπουλο στο Παναθηναϊκό στάδιο, όπου οι τότε νέοι της Ελλάδος δεν τον άφηναν να ομιλήσει…).

Ωραία πράγματα συμβαίνουν στην Ελλαδίτσα μας, πραγματικά πρωτοφανή και πρωτάκουστα και δεν καταλαβαίνω τότε γιατί :

1ον. Κινητοποιήθηκε τόση αστυνομική δύναμη για να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και η κυβέρνηση δεν καθιέρωνε τα τηλε-εγκαίνια; Δεν θα κόστιζε τίποτα.

2ον. Γιατί ονομάζεται Διεθνής Έκθεση, αφού όταν βγήκε αυτή η ονομασία πράγματι ήταν ΔΙΕΘΝΗΣ, διότι είχαν εκθεσιακά περίπτερα όλες οι χώρες ανατολής και δύσης, ενώ τώρα είναι στο μεταξύ μας με κρατικούς οργανισμούς κλπ. Κανείς δεν ενδιαφέρεται και καμιά αξία δεν έχει για προβολή της χώρας κλπ. Έτσι γίνεται για να ξοδεύουμε , μιας και μας περισσεύουν πολλά ευρώπουλα!

3ον. Γιατί ο κύριος πρωθυπουργός δεν οργάνωνε , ως άνθρωπος της τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών υπολογιστών, μια τηλε-συνέντευξη είτε από το Μαξίμου είτε από το σπίτι του ή ακόμη και από το Καστελόριζο; Αυτός εκεί και οι δημοσιογράφοι από όπου θα ήθελε και επιθυμούσε ο καθένας.

Δεν θα στοίχιζε και τίποτα , όπως άλλωστε και τώρα δεν νομίζω ότι κάτι θα κερδίσουμε από τις απαντήσεις εκτός από λίγα ή πολλά ίσως νεύρα (αναλόγως ιδιοσυγκρασίας του καθενός – εγώ ομολογώ από τώρα πολλά). Δύο σχεδόν χρόνια το μάθαμε το μάθημα. Φταίει η κακιά ΝΔ, που ο τότε αρχηγός της κρύβεται, φταίει το σύστημα κλπ κλπ, είμαστε σε καλό δρόμο και συνεχώς πάμε καλύτερα (και όλο και βρισκόμαστε πιο βαθειά στο κρημνό λέω εγώ), εκλογές δεν θα γίνουν αλλά στο τέλος της τετραετίας, (μάλλον θα πει το 2012 –πιο εύκολο αυτό), ε πιθανόν να κάνει και κανένα σαρδάμ, να ασχολείται ο Λάκης και οι άλλοι της Ελληνοφρένειας (πως και πως το περιμένουν!)

Αυτά τα ωραία θα συμβούν, θα μας στοιχίσουν ένα σωρό χρήματα από αυτά που υπήρχαν, αν τα πλήρωναν οι φοροφυγάδες της λίστας που δημοσιεύθηκε και ο πρωθυπουργός μας θα νοιώθει ασφαλής και χαρούμενος που έκανε το καθήκον του στο έπακρο , με μικρές διορθωτικές κινήσεις !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.