# #

8 Σεπ 2011

Η αποποινικοποίηση της κάνναβης είναι για το καλό μας!






Τώρα επιτέλους κατάλαβα προς τι αυτή η σπουδή του πρωθυπουργού να νομιμοποιηθεί το χασίς.

Τώρα αντιλήφθηκα το σκεπτικό του νέου νομοσχεδίου, αλλά και της εν γένει πρεμούρας να αποποινικοποιηθεί η χρήση ναρκωτικών.

Λίγο η σουηδική νοοτροπία του ΓΑΠ, λίγο η μανία του με τη φυσική κατάσταση… λίγο η αντιπάθειά του προς τους χοντρούς, και ιδού.

Σύμφωνα λοιπόν, με νέα επιστημονική μελέτη, όσοι καπνίζουν μαριχουάνα, έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να...
βάλουν κιλά!

Το αποτέλεσμα αυτό έρχεται να διαψεύσει την άποψη πως το χασίς και το χόρτο προκαλούν λιγούρα, και άρα προσθέτουν κιλά.
Μάλιστα, οι ερευνητές εξεπλάγησαν τόσο, που προχώρησαν σε δεύτερο δείγμα, με το ίδιο όμως αποτέλεσμα. Συνολικά εξετάστηκαν 50.000 άτομα σε παναμερικανικό επίπεδο.

Η μελέτη κατέληξε στο ότι 22%-25% των μη χρηστών ήταν υπέρβαροι, ενώ από τους τακτικούς χρήστες, υπέρβαροι ήταν μόνο το 16%. Και μάλιστα, όσο πιο συχνή η χρήση κάνναβης, τόσο μικρότερα τα ποσοστά των υπέρβαρων.

Από αυτούς που έκαναν χρήση μαριχουάνας τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, μόνο το 14% ήταν υπέρβαροι.

Δεν έχει διευκρινιστεί το τι ακριβώς συμβαίνει. Όπως λέει ένας από τους επιστήμονες που έκαναν την έρευνα: «Μπορεί η χρήση κάνναβης να οδηγεί σε περισσότερη άσκηση, αν και αυτό με εκπλήσσει».

Στη συνέχεια συμβουλεύει τον κόσμο να μη θεωρεί τη μαριχουάνα ως μέθοδο δίαιτας ή απώλειας βάρους, αφού η χρήση της έχει αποδεδειγμένες οργανικές και ψυχολογικές επιπτώσεις. «Ως ψυχίατρος ειδικός σε θέματα εξάρτησης, κάθε μέρα βλέπω ανθρώπους που είναι εθισμένοι και που ταλαιπωρούνται. Δεν συνιστώ τη χρήση κάνναβης για κανέναν λόγο…».

Η εργασία δημοσιεύτηκε την 24η Αυγούστου στο American Journal of Epidemiology, και μάλιστα ένας από τους επιστήμονες που έλαβε μέρος, ήδη υπέβαλλε αίτηση ευρεσιτεχνίας στον Καναδά με τίτλο: Η χρήση της μαριχουάνας στη καταπολέμηση του πάχους !!!.


LiveScience

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.