# #

8 Σεπ 2011

Καλά ξερονήσια!



thumb


 Δεν πρόλαβε να ψηφιστεί ο νόμος για τα ΑΕΙ που περιλαμβάνει τη διάταξη για την κατάργηση του ασύλου και άρχισαν τα όργανα.

 Τα όργανα(αστυνομικοί της Ασφάλειας του Ρεθύμνου), ξημερώματα Δευτέρας έφτασαν ως την πύλη του πανεπιστημίου και ζήτησαν να μπουν στο πανεπιστήμιο προκειμένου να διαπιστώσουν αν γίνονται καταλήψεις από τους φοιτητές.

 Ο νυχτοφύλακας, τους ζήτησε να μην το κάνουν και να ενημερώνονται στο εξής από τον ίδιο. Αν και προκλητικοί κατά την εμφάνισή τους στο χώρο του Πανεπιστημίου, οι αστυνομικοί έφυγαν, λέγοντας ότι σκοπός της παρουσίας τους ήταν να ενημερώσουν το υπουργείο τους αν γίνεται κατάληψη.

 Όσοι προειδοποιούσαν από χρόνια ότι η κατάργηση του ασύλου στοχεύει μεταξύ άλλων στις κινητοποιήσεις φοιτητών και διδασκόντων μέσα στο πανεπιστήμιο μήπως τώρα δικαιώνονται;
 Το δικαίωμα των οργανωμένων αντιδράσεων προφανώς εμπίπτει στο εξής στη διασάλευση της τάξης ακόμα και στη λίστα των ποινικά κολάσιμων πράξεων…  Πως το φαντάζεται άραγε η κυβέρνηση το ελεύθερο πανεπιστήμιο, γεμάτο ασφαλίτες;
 Πριν λίγες μέρες , το Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας απαγόρευσε την ίδρυση Συλλόγου φοιτητών του ΤΕΙ Λαμίας με το σκεπτικό ότι οι σκοποί του αντίκεινται στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και γενικώς επειδή εμφανίζεται να αμφισβητεί το οικονομικό και κοινωνικό σύστημα της χώρας. Και σαν να μην έφτανε αυτό γίνεται σαφής συσχέτιση με την τρομοκρατία καθώς το υπό ίδρυση σωματείο αναφέρει τα όργανά του αλλά όχι τις «δομές» του άρα «δεν μπορεί να αποκλειστεί, λόγω της ως άνω ασαφούς και γενικόλογης διατύπωσης, η πιθανότητα να μετέρχεται το σωματείο και παράνομα ή βίαια μέσα για την επίτευξη το σκοπού του».
 Πιο αναλυτικά, η απόφαση την οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας ο «Ριζοσπάστης», αναφέρει:
«Συγκεκριμένα, ρητά εξαγγέλλεται από το καταστατικό του σωματείου, μεταξύ άλλων σκοπών, οι οποίοι βεβαίως είναι σύννομοι και διόλου μεμπτοί (π.χ. ενημέρωση φοιτητών, προάσπιση της αδελφοσύνης των λαών) ότι αυτό "δίνει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ".
 Η διατύπωση αυτή σύμφωνα με τα διδάγματα της κοινής πείρας και της λογικής τα οποία λαμβάνονται υπόψη αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο, καταλείπει αμφιβολίες, όχι μόνο στον επιστήμονα νομικό, αλλά και σε οποιονδήποτε αναγνώστη, σχετικά με το εάν το σωματείο επιδιώκει σκοπό που να εναρμονίζεται με τη νομιμότητα και δεν θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια των πολιτών, στο μέτρο που η σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα και η στοιχειώδης κοινωνική πείρα έχουν δείξει ότι στην Ελλάδα τουλάχιστον, που ενδιαφέρει άμεσα, αλλά και διεθνώς πράξεις απάντησης των ως άνω διεθνών οργανισμών, απ' οπουδήποτε και κι αν προέρχονται πολύ συχνά συνοδεύονται από περιστατικά βίας κατά πολιτών, με τραγικά κάποιες φορές αποτελέσματα, καθώς και περιστατικά καταστροφής δημόσιας όσο και ιδιωτικής περιουσίας, οπωσδήποτε αποδοκιμαστέα από το δίκιο»!
 Μάλιστα γίνεται ολόκληρη αναφορά για τις σχέσεις της χώρας με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ:
«Δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής ότι η Ελλάδα διατηρεί φιλικές σχέσεις με το κράτος των ΗΠΑ, μαζί με τις οποίες συμμετέχει ως μέλος στο διεθνή οργανισμό ΝΑΤΟ, επιπλέον είναι κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ρητά εκπεφρασμένη και εμφανώς δεδηλωμένη βούληση του εκάστοτε ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης εν γένει (ανεξαρτήτως ιδεολογικού προσανατολισμού), μόνων αρμοδίων για τη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, για την έξοδο της χώρας από τους ανωτέρω δύο διεθνείς οργανισμούς και για την απόσυρση των διπλωματικών αντιπροσωπειών της χώρας από τις ΗΠΑ».
 Εν ολίγοις, το σωματείο, σύμφωνα με την απόφαση, επεκτείνει το σκοπό «σε θέματα εξωτερικής πολιτικής», για τα οποία είναι αρμόδια η κυβέρνηση και μπορεί «να εκθέσει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους με το κράτος των ΗΠΑ ή με άλλα κράτη που συμμετέχουν τόσο στο ΝΑΤΟ, όσο και στην ΕΕ, με τα οποία, τονίζεται και πάλι, δεν έχει δηλωθεί επίσημη βούληση διακοπής διπλωματικών σχέσεων»!
 Μήπως ήρθε η ώρα και συγκεκριμένοι πολιτικοί φορείς που υπερασπίζονται ανάλογες ιδέες να βγουν στην παρανομία;
 Καταστολή, απαγορεύσεις, παρακολουθήσεις, στιγματισμός των κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων. Η Νέα Ελλάδα του Γιωργάκη είναι εδώ.
 Καλά ξερονήσια!

Από το Μαρικάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.