# #

3 Ιουλ 2011

Φτηνές διακοπές στο παρά πέντε!

Στην Πιερια και συγκεκριμενα στην Λεπτοκαρυα, οι τιμες επεσαν κατω απο 25 Ε το ενοικιαζομενο δωματιο...

Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες.. τουλάχιστον στον τουρισμό. Φέτος οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων ρίχνουν τις τιμές και είναι πιθανό ακόμη και μέσα στον Αύγουστο να βρούμε κατάλυμα ακόμη και με 25 – 30 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, μία έρευνα αγοράς στοΊντερνετ, όπου ανεβάζουν πια τις τιμές τους και οι ξενοδόχοι, θα μας βοηθήσει να κάνουμε φτηνές διακοπές. Όπως αναφέρεται, σε περιοχές όπως η Χερσόνησος του Ηρακλείου Κρήτης, οι τιμές είναι χαμηλότερες και απο 25 ευρώ τη βραδιά. 

Παράλληλα, όσοι κλείσουν πενταήμερο ή παραπάνω ημέρες διαμονής σε πακέτο έχουν περισσότερες πιθανότητες για έκπτωση στην τελική τιμή.

Γραφεία ταξιδίων ή και τα ίδια τα ξενοδοχεία διαθέτουν προγράμματα που περιλαμβάνουν ημιδιατροφή ή καλύπτουν και όλα τα γεύματα ενώ προβλέπουν και διάφορες άλλες παροχές.

 Τα πακέτα αυτά ξεκινούν από 200 ευρώ ανά άτομο για 7 διανυκτερεύσεις σε καταλύμματα δύο αστέρων ενώ η τιμή ανεβαίνει στα 350 ευρώ για τριών αστέρων και στα 400-500 ευρώ σε τεσσάρων αστέρων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ:

Στην Πιερία:

Οι τιμές για παραμονή μίας εβδομάδας ξεκινούν από 180 ευρώ, ενώ σε μονάδες τριών αστέρων στην παραλία της Κατερίνης οι τιμές ξεκινούν από 250 ευρώ για επτά νύχτες. Στα μισά ξενοδοχεία της περιοχής, τα δωμάτια για μία εβδομάδα κοστίζουν πάνω από 500 ευρώ.

Στην Κέρκυρα:Σε περιοχές όπως οι Μπενίτσες και ο Κάβος τα δίκλινα για μία εβδομάδα σε πολλά ξενοδοχεία δύο ή τριών αστέρων κοστίζουν 210-250 ευρώ. Μόνο στο 25% των καταλυμάτων του νησιού τα δωμάτια κοστίζουν μέχρι 350 ευρώ για μία εβδομάδα, στα υπόλοιπα ανεβαίνει και όσο ανεβαίνουν τα αστέρια πάει λέγοντας.

Στη Ζάκυνθο:Οι τιμές ξεκινούν από 180 ευρώ για μία εβδομάδα σε δίκλινο καταλύματος χαμηλής κατηγορίας, ενώ στις μονάδες τριών αστέρων το κόστος ξεκινά από 230 ευρώ για διαμονή ίδιας διαρκείας.

Στην Αργολίδα:Στην περιοχή του Ναυπλίου οι τιμές ξεκινούν από 350 ευρώ για επτά διανυκτερεύσεις σε δίκλινο, σε ξενοδοχείο δύο αστέρων τέσσερα χμ από το Ναύπλιο. Μέσα στην πόλη, τα φτηνότερα ξεκινούν από 380 ευρώ, ενώ ένα δίκλινο σε κατάλυμα που βρίσκεται σε κτήμα κοστίζει 420 ευρώ.

Στη Χαλκιδική:Οι τιμές για μία εβδομάδα ξεκινούν από 280-380 ευρω σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία δύο αστέρων για περιοχές όπως η Ουρανούπολη και η Καλλικράτεια. Στις μονάδες τριών αστέρων τα δωμάτια ξεκινούν από 450 ευρώ την εβδομάδα. Στην Αμολιανή μπορεί να βρει κανείς δωμάτια γαια επτά νύχτες σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με 550 ευρώ.

Στο Πήλιο:
Οι τιμές για επτά νύχτες ξεκινούν από 220 ευρώ, ενώ σε πολύ καλά καταλύματα τριών αστέρων το κόστος φτάνει στα 350 ευρώ. Η τιμή ανεβαίνει στα 470 – 550 ευρώ για μία εβδομάδα σε αρκετά από τα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων.

Στη Σκιάθο:
Τα πιο φτηνά καταλύματα ξεκινούν από 380 ευρώ για επτά νύχτες ενώ στα πιο φτηνά ξενοδοχεία τριών αστέρων οι τιμές ξεκινούν από 450 ευρώ. Στο 60% ωστόσο των ξενοδοχείων του νησιού η τιμή για ένα δίκλινο για μία εβδομάδα ξεκινά από τα 700 ευρώ.

Στη Σύρο:Οι χαμηλότερες τιμές ξεκινούν από 315 ευρώ για επτά νύχτες σε ξενοδοχείο χαμηλής κατηγορίας στη Γαλησσά. Στην ίδια περιοχή σε μονάδες τριών αστέρων με υψηλή ζήτηση η διαμονή μίας εβδομάδας κοστίζει 500 ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.