# #

9 Ιουλ 2011

60 οχήματα αντίκες στον Δ.Δίου-Ολύμπου





ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ MG

2011-06-29 - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-11 - Επίσκεψη 60 οχημάτων δεκαετιών 20, 30, '40, '50, '60 και '70 τής λέσχης MG, στον Δ.Δίου-Ολύμπου. (10).jpg60 οχήματα αντίκες στον Δ.Δίου-Ολύμπου
* ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΑ ΕΝΩ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ‘40 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ‘70
* ΠΑΡΕΥΛΑΥΝΟΥΝ ΣΤΗ ΓΡΙΤΣΑ, ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΥ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟ, ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ.

Φινετσάτα οχήματα που τα έχουμε δει μόνο σε ταινίες του βωβού κινηματογράφου, σε ιστορικά ντοκιμαντέρ, σε ντοκιμαντέρ του β’ παγκοσμίου πολέμου ή σε κλασσικές ταινίες με πρωταγωνιστές τον Αλαίν Ντελόν ή τον θρυλικό Τζέημς Μποντ, τέτοιου είδους οχήματα παρελαύνουν αυτές τις μέρες σε διάφορες περιοχές του δήμου Δίου-Ολύμπου.
2011-06-29 - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-11 - Επίσκεψη 60 οχημάτων δεκαετιών 20, 30, '40, '50, '60 και '70 τής λέσχης MG, στον Δ.Δίου-Ολύμπου. (2).jpgΜοντέλα κάποιων άλλων εποχών, νοσταλγικών καιρών, που δεν έχουν χάσει την αίγλη και την ομορφιά τους και ακόμη σαγηνεύουν μικρούς και μεγάλους, μοντέλα που δείχνουν έναν θαυμαστό σχεδιασμό αλλά και το εξαιρετικό γούστο των ιδιοκτητών τους.
Κούρσες αξιοζήλευτες,
γεμάτες αξέχαστη γοητεία, αυτές τις μέρες κάνουν καθημερινά διαδρομές άλλοτε στη Γρίτσα, άλλοτε στο Λιτόχωρο ή στον Παλιό Παντελεήμονα, στα Πριόνια, στο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και σε διάφορα άλλα μέρη του δήμου Δίου-Ολύμπου.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ’20 ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ‘70
2011-06-29 - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-11 - Επίσκεψη 60 οχημάτων δεκαετιών 20, 30, '40, '50, '60 και '70 τής λέσχης MG, στον Δ.Δίου-Ολύμπου. (4).jpgΕξήντα τέτοια οχήματα, περίπου από τη δεκαετία του ’20 έως και τη δεκαετία του ’70, αλλά και γύρω στα 120 άτομα, οδηγοί και συνοδηγοί, μέλη του Club MG πραγματοποιούν αυτές τις μέρες επίσκεψη στον Όλυμπο, μέχρι εκεί δηλαδή που μπορεί να διέλθει όχημα, καθώς και σε παρολύμπιες περιοχές, σε οικισμούς, μέσα στη φύση αλλά και κοντά στη θάλασσα.
Πρόκειται για διεθνή περιήγηση στη Βόρεια Ελλάδα που συνδιοργανώνουν η ελληνική και η ιταλική λέσχη MG, με υπεύθυνο της όλης διοργάνωσης τον κ. Πιέρο Φουσαρόλι.
2011-06-29 - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-11 - Επίσκεψη 60 οχημάτων δεκαετιών 20, 30, '40, '50, '60 και '70 τής λέσχης MG, στον Δ.Δίου-Ολύμπου. (5).jpgΤα πληρώματα των κλασσικών αυτών οχημάτων προέρχονται όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από άλλες ηπείρους, είναι όλα ενθουσιώδη, λατρεύουν την Ελλάδα και είναι, εκ των πραγμάτων, ανωτέρου μορφωτικού, κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου.
Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι η διεθνής οικογένεια των φίλων και ιδιοκτητών κλασσικών MG αριθμεί πάνω από 50.000 ενεργά μέλη και στις πέντε ηπείρους, ενώ στηρίζεται και προβάλλεται από τις δύο μεγαλύτερες λέσχες παγκοσμίως που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
Η περιήγηση στην Ελλάδα ξεκίνησε από την Ηγουμενίτσα, τα οχήματα πέρασαν από τα Ιωάννινα, το Μέτσοβο και την Καλαμπάκα και κατέληξαν στο «Dion Palace Hotel» στο Λιτόχωρο.
2011-06-29 - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-11 - Επίσκεψη 60 οχημάτων δεκαετιών 20, 30, '40, '50, '60 και '70 τής λέσχης MG, στον Δ.Δίου-Ολύμπου. (6).jpgΗ παρουσία των κλασσικών οχημάτων στη Νότια Πιερία αποτελεί σίγουρα ένα ξεχωριστό γεγονός για την περιοχή και αυτό φαίνεται από το ότι προσελκύει καθημερινά το ενδιαφέρον πολλών κατοίκων οι οποίοι φωτογραφίζουν τα αυτοκίνητα ή και φωτογραφίζονται μαζί μ’ αυτά, «τραβούν» βίντεο με τα κινητά τους, «πιάνουν» κουβέντες με τα πληρώματα…
Λήψη φωτογραφιών αλλά και βίντεο κάνουν βέβαια και οι οδηγοί και συνοδηγοί του Club Car MG. Φωτογραφίζουν ή λαμβάνουν εικόνες βίντεο απ’ όπου περνούν και απαθανατίζουν ανθρώπους, σπίτια, εκκλησιές, μοναστήρια, φύση, Όλυμπο, αρχαιολογικούς χώρους και ευρήματα, θάλασσα, ήλιο…
ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΥ
2011-06-29 - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-11 - Επίσκεψη 60 οχημάτων δεκαετιών 20, 30, '40, '50, '60 και '70 τής λέσχης MG, στον Δ.Δίου-Ολύμπου. (7).jpgΙδιαίτερα ικανοποιημένοι έμειναν οδηγοί και συνοδηγοί του Club Car MG από την επίσκεψή τους στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, την Τετάρτη 29/6. Εκεί είδαν τον αρχαίο ελληνικό μακεδονικό πολιτισμό, θαύμασαν ευρήματα, είδαν το αρχαίο θέατρο του Δίου, χάζεψαν αγάλματα, χάρηκαν με τις πάπιες που κολυμπούν στον Βαφύρα…
Τους επισκέπτες υποδέχθηκε ο αρμόδιος για τα αθλητικά θέματα αντιδήμαρχος του δήμου Δίου-Ολύμπου, Πέτρος Κιάφας, που εκείνη τη μέρα γιόρταζε, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δίου, Κυριάκος Αγαθαγγελίδης.
Με τις καλύτερες διαθέσεις και με πλατειά χαμόγελα τούς υποδέχθηκαν και οι φύλακες του αρχαιολογικού χώρου και τους εξυπηρέτησαν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε οι ξένοι να μπορούν να θαυμάσουν την ιερή πόλη των Μακεδόνων, το αρχαίο Δίον.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ Π.ΚΙΑΦΑ ΚΑΙ Κ.ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΙΔΗ
2011-06-29 - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-11 - Επίσκεψη 60 οχημάτων δεκαετιών 20, 30, '40, '50, '60 και '70 τής λέσχης MG, στον Δ.Δίου-Ολύμπου. (8).jpgΟ κ. Κιάφας που είχε συνομιλία με εκπρόσωπο της αποστολής, τον ευχαρίστησε για την παρουσία αυτών των κλασσικών οχημάτων στον Δ.Δίου-Ολύμπου, ενώ στη συνέχεια σε δηλώσεις του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι αυτή η πομπή των κλασσικών οχημάτων αποτελεί τιμή για το ιστορικό χωριό του Δίου.
Είπε ακόμη ότι οι ιδιοκτήτες των κλασσικών οχημάτων είναι αξιέπαινοι, επειδή διατηρούν για 40 έως 90 χρόνια τώρα αυτές τις πανέμορφες «κυρίες».
Εξήγησε δε ότι είναι αξιέπαινοι οι ιδιοκτήτες όχι μόνο επειδή αγαπούν αυτά τα οχήματα και τα διατηρούν έως και τις μέρες μας, αλλά επιπλέον επειδή δεν υπάρχουν σήμερα ανταλλακτικά για τα εν λόγω οχήματα. Το αποτέλεσμα, σημείωσε, είναι να φτιάχνονται πατέντες προκειμένου τα κλασσικά αυτοκίνητα να μπορούν να κινούνται απρόσκοπτα και να μπορούμε να τα θαυμάζουμε.
Τέλος, εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη χαρά του για την παρουσία αυτών των οχημάτων στον δήμο Δίου-Ολύμπου, είπε ότι οι νέοι άνθρωποι της περιοχής μεταφέρονται σε όμορφες στιγμές του παρελθόντος και βλέπουν τα οχήματα άλλων εποχών και απευθυνόμενος προς τους διοργανωτές είπε ότι είναι καλοδεχούμενοι για να έρχονται κάθε χρόνο στον δήμο Δίου-Ολύμπου.
2011-06-29 - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-11 - Επίσκεψη 60 οχημάτων δεκαετιών 20, 30, '40, '50, '60 και '70 τής λέσχης MG, στον Δ.Δίου-Ολύμπου. (9).jpg«Πάντοτε η περιοχή εδώ των θεών αλλά και το βουνό των θεών θα τους καλοδέχεται και θα τους φιλοξενεί με πολλή αγάπη», είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Πέτρος Κιάφας.
Από την πλευρά του ο κ. Αγαθαγγελίδης καλωσορίζοντας την πομπή ανέφερε: «Είναι χαρά και τιμή για εμάς εδώ στο Δίον να υποδεχόμαστε τον όμιλο κλασσικών αυτοκινήτων MG, εδώ στην ιερή πόλη των Μακεδόνων. Τους εύχομαι καλή διαμονή και καλές διαδρομές στον Όλυμπο και στον δήμο Δίου-Ολύμπου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.