9 Οκτ 2015

Ο πρώτη φορά αριστερός απατεών...


Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν ομιλεί οξφορδιανά αγγλικά, αλλά ότι ομιλεί πολλές άλλες ξένες γλώσσες και τις ομιλεί απταίστως και φαρσί. 
Εν πρώτοις ομιλεί την ακροδεξιά γλώσσα Σαμαρά και την εκσυγχρονιστική γλώσσα Σημίτη,με την ίδια άνεση που μιλούσε κάποτε τη γλώσσα εκείνων που τώρα σέρνει στην πιο βαθιά σκλαβιά. 
Κάποτε η άρχουσα τάξη κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολυγλωσσία, διότι όσα έλεγε, η βαλτόκρεμα της Υποτέλειας και της Διαπλοκής τα έβρισκε «άστοχα και κινδυνώδη».
Τώρα, τα άστοχα και κινδυνώδη ομιλούν τη γλώσσα της σιωπής, ενώ ο κ. Τσίπρας ομιλεί λαλίστατος τη γλώσσα των μνημονίων,
το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» των δανειστών-δυναστών. Με έναν νόμο κι ένα άρθρο κατήργησε όλες τις λέξεις του Συντάγματος και τις έστειλε στη σκιασμένη επικράτεια των κραυγών και των ψιθύρων.
Δεν είναι δύσκολη η γλώσσα του κ. Πρωθυπουργού, δεν είναι σανσκριτικά, δεν είναι «κινέζικα», ούτε «ελληνικά» για την κυρία Μέρκελ, είναι μια γλώσσα απλή που συνοψίζεται σε μια μόνο λέξη: ναι.
Στη γλώσσα του συνταξιούχου υπάρχει ο γόος, στη γλώσσα του ανέργου ο αναστεναγμός, στη γλώσσα του νέου τα άι σιχτίρ στη γλώσσα του αυτόχειρα ο βρυχηθμός της οργής που μας περιμένει όλους, στη γλώσσα του Αλέξη υπάρχει η γλώσσα του κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη που φιλοδοξεί να μπουκάρει νύχτα στα σπίτια, υπάρχει ο δεξιός άνεμος που οιστρηλατεί ένα κράτος-απατεώνα. 
Διότι απατεώνας είναι ο αντισυμβαλλόμενος που σπάει μονομερώς μια συμφωνία, εν προκειμένω με τους πολίτες για τις 100 δόσεις. 
Και μάλιστα o πρώτη φορά αριστερός απατεών,
όπως απατεώνες είναι κι όσοι παραμυθιάζουν τον κόσμο για την ύπαρξη ισοδύναμων σε ένα παράλληλο σύμπαν. 
Ποια γλώσσα μιλάει ο κ. Κατρούγκαλος; Του Προκρούστη; Και με ποιο σθένος πετάει κατάμουτρα στους συνταξιούχους λέξεις δόλιες, ενδεδυμένες τον δηλητηριασμένο φερετζέ που θα τους καταφάει τη ζωή όπως ο χιτώνας της Δηιάνειρας κατέφαγε το σώμα του κουρασμένου Ηρακλή;
Κάθε μέρα τα μεγάφωνα που είναι διασκορπισμένα σ’ όλη την έκταση της κατακτημένης μας χώρας ξερνάνε λέξεις-βόμβες: «νέα βόμβα του ΔΝΤ... κ.τ.λ.»,«με Προεδρικό Διάταγμα... κ.τ.λ.», λέξεις που σκούζουν όπως οι σειρήνες των Στούκας και σκάνε στα σπίτια, στις γειτονιές, στα μικρομάγαζα. 
Λέξεις που επαναλαμβάνουν τα παπαγαλάκια, άτινα ενδημούν στον Τύπο, ζητώντας απ’ όλους μας να μαραζώνουμε εθελοντικώς, διότι δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς - όρνια που σκάβουν τον λάκκο των άλλων ώσπου να πέσουν και τα ίδια μέσα· τρεις λέξεις είναι όλη κι όλη η ζωή τους, εκείνες που αφιερώνει ο ευαγγελιστής στον Ισκαριώτη: «και απελθών απήγξατο»...
Σε ποια γλώσσα γρυλίζουν οι κανίβαλοι όταν τρώνε των ανθρώπων τους μισθούς, τα δικαιώματα και τις ζωές; 
Σε ποια γλώσσα μιλάει η ελίτ των αλητών που μετατρέπουν την Ελλάδα σε Στρατόπεδο Συγκέντρωσης, που μετέτρεψαν την Πορτογαλία σε μια μουρλοκακομοίρα των 471 ευρώ του ενός, όπου μ’ αυτά τα λεφτά τρέφει άλλους τρεις; 
Τι γλώσσα μιλάει η Ευρωπαϊκή Ενωση; 
του Μέτερνιχ ή του Δράκουλα του Παλουκωτή; 
Διότι τη γλώσσα του Γκαίμπελς τη μιλάει και τη μιλάει πολύ καλά. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί την ακούει; γιατί έχει καταπιεί τη γλώσσα του; Τους ποιητές κοροϊδεύαμε, σύντροφοι, ή τους αγίους, όταν ανάβαμε κεράκι στα λόγια και τα έργα των ηρώων! και των πολλών! των αδύναμων! αλλά και των σοφών! 
Ποια ελληνικά μιλάει τώρα ο, περί τον πολιτισμό μάλιστα, κ. Μπαλτάς, όταν αποκλείει τους Ελληνες απ’ το προσκύνημα στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους - τόσο δύσκολο είναι να σκεφθεί για δύο διαφορετικές τιμές των εισιτηρίων ή πλέον η κάθε σκέψη, αν δεν υπηρετεί την ομογενοποιημένη δικτατορία των Δυνατών, δεν βρίσκει λέξεις για να υπάρξει; 
Συχνά, τουλάχιστον ως το πρόσφατο παρελθόν, ο κ. Τσίπρας (ή οι λογογράφοι του) επικαλείτο φράσεις ποιητικές, ή ρητά (όχι πάντοτε επιτυχώς), ή γνωμικά στις ομιλίες και τους λόγους του προς τους Ελληνες και τους ξένους. Κι εξακολουθεί να το κάνει ακόμα, διότι τώρα πια προφανώς νομίζει ότι με τις ίδιες λέξεις μπορείς να λες διαφορετικά πράγματα, ότι μπορείς να τις βάζεις να κοροϊδεύουν ή να χλευάζουν η μία την άλλη, ότι τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα μπορεί να ’ναι και αριστερά, ότι μπορείς να μιλάς χωρίς να λες τίποτα. Οτι μπορείς να εξευτελίζεις την αυτοκριτική κάνοντάς την κυνισμό. 
Ο άδικος λόγος με όλα του τα συμπαρομαρτούντα, ήγουν τους μεταμορφισμούς και τις σοφιστείες, ο άδικος λόγος! Ιδιος σε όλες τις γλώσσες, οι ίδιοι ευφημισμοί, οι ίδιες μαλαγανιές, οι ίδιες απειλές - ποια σειρήνα σού μάγεψε τ’ αυτιά κι άρχισες και εσύ να μιλάς τη γλώσσα του φόβου σκληρίζοντας ταυτοχρόνως πόσο παλικάρι είσαι;
Ισως έτσι να γίνεται. 
Ισως να είχε δίκιο ο ποιητής. 
Καλά φτιαγμένο να ’ναι το επίγραμμα, ζυγισμένη η ρίμα και διακριτική, με μέτρο, περισσότερο να τη νιώθεις παρά να τη διαβάζεις - και αν νικήσει ο Μάριος, για αυτόν ο έπαινος του ψηφίσματος, αν απ’ την άλλη νικήσει ο Σύλλας, αλλάζεις το όνομα και όλα είναι καλώς καμωμένα, καθωσπρέπει, είθισται πια, απ’ όταν έγιναν συντρίμμια οι πόθοι μας κι έσπασε μέσα μας η καλή ελπίδα. 
Βεβαίως, η καλή ελπίδα βρίσκει τρόπους να δοκιμάσει την τύχη της, αλλά εσύ δεν ήσουν έτοιμος. Απροετοίμαστος βάδισες. Και τώρα μιλάς τη γλώσσα που ουρλιάζει διαταγές μέσα στο κεφάλι σου και τις μεταφέρεις σε εμάς ωσάν να είναι φερέφωνο.
Καμιά γλώσσα δεν ομιλούν τα φερέφωνα...

Toυ ΣΤΑΘΗ*
*Δημοσιεύθηκε στο enikos.gr την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015
από εδώ

6 σχόλια:

 1. Αλ. Τσίπρας (5 Οκτωβρίου 2011): "Έλληνες προδότες, συνεργάστηκαν με τις κατοχικές δυνάμεις και άνοιξαν την κερκόπορτα για τη νέα κατοχή. Ψάξτε τους συνεργάτες των Εισβολέων στα κόμματα του μνημονίου και τους μυστηριώδεις συμβούλους και τα δικηγορικά τους γραφεία!” "Ο πρωθυπουργός της χώρας είναι Ντήλερ και ας μου κάνουν αγωγή και μήνυση! Θα άρω την βουλευτική μου ασυλία για να με δικάσουν!"

  Αλ. Τσίπρας (9 Απριλίου 2013, στον Παπαχελά): "Ας μην κάνουμε τέτοιους ιστορικούς παραλληλισμούς, δεν θέλω να πω ότι εμείς είμαστε σήμερα ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ"


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ποια γλωσσα μιλουν οι πολιτικοι μας εε;; Μα καλα,μονο την ποιητικη !! Απο στιχους ποιησης ....αλλο τιποτα !! Κατα τα αλλα ......κλοπες ,λαμογιες ,διαπλοκες, και οτι αλλο '' περιτεχνο '' για την απατης υπαρχει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ομοιοκαταληξία....

   Κάνανε την Ελπίδα....Λεπίδα

   Διαγραφή
 3. Το "δηλητήριο" ‘’ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ‘’ έχασε τη δύναμή του;
  Ζήτω το δηλητηριώδες "αντίδοτο" ‘’ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ‘’.
  Όλα ήταν και είναι στημένα όπως βολεύει συνήθως τους δολοφόνους. Το σύνολο του σχεδιασμού τους βρήκε την απόλυτη εφαρμογή του στην Ελληνική κρίση. Αντίδοτο και Δηλητήριο συνεργάστηκαν μεταξύ τους και σκοτώνουν τον ελληνικό λαό. Πώς μπορούσε να αντιδράσει ο Ελληνικός Λαός, όταν βρίσκεται ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά προδοτών; Πώς μπορούσε να αντιδράσει ο λαός όταν οι προδότες έδιναν και δίνουν τον αγώνα τους για επιβίωση, έχοντας τις πλάτες όλων των ισχυρών του πλανήτη; Πώς μπορούσε να αντιδράσει ένας μικρός, μετά από 5 χρόνια φτωχός και καταπονημένος από τα μνημόνια Λαός, όταν οι δωσίλογοι προδότες από τη μία μεριά προστατεύουν τους τραπεζίτες και οι επαναστάτες ψευτοαριστεροί από την άλλη γεύονται για πρώτη φορά την Εξουσία; Ελάχιστες ελπίδες έχει ο ελληνικός λαός να γλιτώσει τη σφαγή του. Γιατί; Γιατί οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι μας βύθισαν στον Εμφύλιο, είναι αυτοί που μας κυβερνάνε και σήμερα. Όπως κάποτε, για να σωθούν, βοηθήθηκαν με τον Εμφύλιο, έτσι και σήμερα, προκειμένου να σωθούν από την οργή του Ελληνικού Λαού, θα την πάνε την κατάσταση όπου τους υποδείξουν τα αφεντικά τους. Ο δωσίλογος Παπανδρέου δεν ήταν αυτός που προκάλεσε τον Εμφύλιο; Γιατί να αρνιόταν ο εγγονός του να μας οδηγήσει στο Μνημόνιο; Ο παππούς οδήγησε την Ελλάδα, κατεστραμμένη, χρεοκοπημένη και αιμορραγούσα στην αμερικάνικη αγκαλιά, ο γιος του την έδεσε στα ευρωπαϊκά δάνεια, φωνάζοντας υποκριτικά ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο και τέλος, ο εγγονός πέτυχε με τον ίδιο ύπουλο τρόπο να μας αλυσοδέσει με το Μνημόνιο. Οι σταλινικοί όπως ο Αλέξης είναι οι πιο πιστοί υπάλληλοι της Νέας Τάξης. Ειδικά όταν εμφανίζονται απειλητικοί, είναι ακόμα πιο χρήσιμοι γι' αυτούς. Γιατί; Γιατί αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το εάν πληρώνει ένας ηγέτης τους τοκογλύφους ή όχι. Πόσο εχθρός τους μπορεί να ήταν ή να είναι κάποιος γραφικός με το κομμουνιστικό, αριστερό του στυλάκι ή ένας ακροδεξιός όπως ο Πάνος. Όπως βλέπουμε μια Σταλινικιά Μέρκελ να συνεργάζεται με τον Ναζιστή Σόϊμπλε για το καλό των τοκογλύφων, έτσι βλέπουμε τους ομοίους τους στην Ελλάδα να είναι συνεργαζόμενοι. Ολόκληρος ο θίασος της αθλιότητας, ο πρώην Κνίτης και εσαεί σταλινικός Τσίπρας, η ευρωπαϊκή Αριστερά των χαφιέδων, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις του Σόρος, , οι Λαθρομετανάστες, οι αδερφές, οι οικολόγοι, σε ένα κοινωνικό περιβάλλον, που οι ίδιοι φρόντισαν να έχει άγνοια και άρα να είναι σκοτεινό, παριστάνουν εκ του ασφαλούς τους έξυπνους. Πάντως, σύντομα θα ξυπνήσει το Θηρίο Λαός γιατί εκτός όλων των άλλων είναι και πεινασμένο.
  Θ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΓΙΝΕ ΑΝΆΡΤΗΣΗ ΦΊΛΕ ΜΟΥ Θ....
  Καλημέρααααααα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.