# #

6 Ιουλ 2011

E.Βενιζέλος: "Χρειαζόμαστε και νέο Μνημόνιο"!


Image
Την άποψη ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο μνημόνιο, όχι μόνο για χρηματοδοτική βοήθεια αλλά και για την ανάπτυξη της οικονομίας, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα «New York Times».




«Εκτιμώ πολύ τη θετική στάση της γερμανικής κυβέρνησης και προσωπικά του υπουργού Schäuble» δήλωσε ο υπουργός, πριν από τη συνάντηση που θα έχει σήμερα με τον Γερμανό ομόλογό του, προσθέτοντας: «Χρειαζόμαστε ένα νέο μνημόνιο, όχι μόνο ένα μνημόνιο για τη χρηματοδοτική βοήθεια, αλλά και ...
για την ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάπτυξη».

Σχετικά με το ζήτημα της συμμετοχής των ιδιωτικών τραπεζών στο νέο πακέτο χρηματοδοτικής βοήθειας στην Ελλάδα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθεί το ενδεχόμενο υποβάθμισης της χώρας από τους οίκους αξιολόγησης σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας.

«Η προϋπόθεση είναι η αποφυγή της μερικής χρεοκοπίας, αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, επειδή χρειαζόμαστε κάτι ουσιαστικό, ασφαλές και κάτι όχι πολύ ακριβό, αλλά κάτι με μία λογική τιμή».
Αναφερόμενος στο ζήτημα της υλοποίησης των μέτρων, ο υπουργός είπε: «Δεν έχω πρόβλημα με την υλοποίηση».

Τέλος, πρόσθεσε ότι: «Το πρόβλημα είναι η χρηματοπιστωτική σταθερότητα και η συμπεριφορά διαφόρων διεθνών παραγόντων, επειδή έχουμε ασύμμετρες απειλές», αναφερόμενος στους οίκους πιστωτικής αξιολόγησης, οι οποίοι παρακολουθούν κάθε κίνηση της κυβέρνησης και κάθε στοιχείο στον κρατικό προϋπολογισμό.


 defencenet.gr

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.