# #

3 Ιουλ 2011

Πήραμε την 5η δόση, ξεκινά η αγωνία για την 6η δόση...!!!



Image
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν στη σημερινή τους τηλεδιάσκεψη την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, αλλά όπως όλα δείχνουν θα είναι η τελευταία, αν μέχρι τον Σεπτέμβριο που πρόκειται να συζητηθεί η 6η δόση των 110 δισ. ευρώ δεν έχουν υπάρξει "εντυπωσικά αποτελέσματα σε ότι αφορά τα έσοδα" όπως αναφέρουν πηγές των Βρυξελλών.

Η εκταμίευση θα πραγματοποιηθεί έως..
τις 15 Ιουλίου, μετά και την έγκριση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.


Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το νέο "πακέτο" στήριξης της Ελλάδας θα περιλαμβάνει και "μεγάλης κλίμακας τεχνική βοήθεια" προς τη χώρα, από την οποία οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών ζήτησαν "αυστηρή και ταχεία" εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

Πώς σχολιάζει το ελληνικό ΥΠΟΙΚ

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το Eurogroup, σε σημερινή συνεδρίασή του με τηλεδιάσκεψη, αποφάσισε:


1. Την εκταμίευση της πέμπτης δόσης μέχρι τις 15 Ιουλίου. Η αντίστοιχη απόφαση του ΔΣ του ΔΝΤ αναμένεται, σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική, στις 8 Ιουλίου.


2. Την διαμόρφωση του νέου προγράμματος έγκαιρα, πριν τα μέσα Σεπτεμβρίου, ώστε να είναι δυνατή η εκταμίευση της επόμενης δόσης, με βάση το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα.


Οι σημερινές αποφάσεις του Eurogroup κατέστησαν εφικτές, μετά την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και του Εφαρμοστικού Νόμου. 
Η εξέλιξη αυτή ενίσχυσε την διεθνή αξιοπιστία της χώρας. Αυτό που τώρα είναι κρίσιμο είναι η έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή των αποφάσεων της Βουλής, ώστε να μπορέσουμε σταδιακά να βγούμε από την κρίση προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών».


 defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.